Mali grad

Odbojkarice že v prvem krogu z Mariborčankami, odbojkarji pa za uvod v sezono s Panvito

27.07.2016

 

Odbojkarice že v prvem krogu z Mariborčankami

Odbojkarice že v prvem krogu z Mariborčankami, odbojkarji pa za uvod v sezono s PanvitoV prostorih Odbojkarske zveze Slovenije je bil v torek tudi žreb v 1. DOL za ženske, ki je določil, da bodo odbojkarice Calcita Ljubljane v uvodnem krogu, 15. oktobra, gostile Novo KBM Branik. Tekmovalni sistem za sezono 2016/17 bo v nekoliko spremenjeni obliki, saj v 1. DOL za ženske ne bo več modre skupine.

V ženski konkurenci se bo v petih ligah merilo 54 ekip, sistem tekmovanja pa bo v vseh ligah spremenjen. V 1. DOL za ženske se bo po prvem delu šest prvouvrščenih ekip takoj pomerilo v končnici. Prvo in drugo uvrščeni ekipi se bosta neposredno uvrstili v polfinale, ostale štiri ekip pa si bodo mesto v polfinalu še morale priigrati v četrtfinalnih tekmah. Zadnje štiri uvrščene ekipe po prvem delu se bodo pomerile v dvokrožni ligi za obstanek v 1. DOL. V ženski konkurenci 2. DOL se je število ekipe, glede na preteklo sezono, povečalo za dve ekipi, tako na vzhodu kot na zahodu, tako da bo v njej igralo skupaj 24 ekip, v 3. DOL pa bodo v letošnji sezoni ekipe razdeljene na vzhod in zahod, kajti zaradi povečanja 2. DOL in tudi zaradi bolj jasnega sistema napredovanja, se je ukinila 3. DOL - center.

Odbojkarice Calcita Ljubljane se bodo s svojim novim trenerjem Alessandrom Beltramijem prvič predstavile 12. oktobra, ko bodo igrale z Novo KBM Branikom, svoje prvo gostovanje pa bodo imele teden dni pozneje v Kopru. Novinka v ligi je Mislinja, medtem ko sta ekipi Braslovč in Alianse Šempetra podpisali sporazum o sodelovanju, tako da bodo v prvi ligi igrale Šempetranke, Braslovčanke pa bodo s tekmovanjem nadaljevale v drugoligaški konkurenci. Omeniti velja še, da bo v novi sezoni namesto UOK Vitala v 1. DOL igrala ekipa VOLLEYBALLLjubljana, saj pravila OZS ne dovoljujejo enemu klubu nastopa dveh prvoligaških ekip, tako da bo v sodelovanju z ekipo Calcit Ljubljana, vodenje ekipe v 1. DOL za članice prevzela ekipa VOLLEYBALLjubljana.

Že 8. oktobra pa se bodo v prvem krogu 2. DOL za ženske svojim navijačem prvič predstavile tudi varovanke Tanje Božinović. Druga ekipa Calcita Volleyballa bo namreč gostila Aquawatt Žirovnico.

Kamniška ženska ekipa bo imela prvič tudi svojo tretjo ekipo, ki bo igrala v 3. DOL – zahod. Mlade Kamničanke bodo v prvem krogu, 8. oktobra, igrale v Piranu, svojo prvo domačo tekmo pa bodo imele teden dni pozneje proti ekipi VOLLEYBALL Ljubljana 2.


Odbojkarji za uvod v sezono s Panvito

V torek so v prostorih Odbojkarske zveze Slovenije opravili žreb za tekmovalno sezono 2016/17. Odbojkarji Calcita Volleyballa se bodo v prvem krogu, 8. oktobra, pomerili s Panvito Pomgradom, prvi derbi z ACH Volleyjem pa jih čaka v petem krogu, 29. oktobra.

Potem, ko je predsedstvo OZS sredi meseca potrdilo vse Pravilnike in Pravila, ki se nanašajo na tekmovanja, ter koledar tekmovanj, je bil v pisarni OZS v torek opravljen žreb Bergerjevih številk za vse članske odbojkarske lige. V tekmovalni sezoni 2016/2017 se je število nastopajočih ekip v članskih ligah povečalo, tako da se bo letos v moški konkurenci v štirih ligah pomerilo 45 ekip, v ženski konkurenci pa se bo v petih ligah merilo 54 ekip, prišlo pa je tudi do manjših sprememb v tekmovalnem sistemu. V 1. DOL bo pri moških in pri ženskah letos nastopilo po 10 ekip, v moški konkurenci se bo, po prvem delu, šest prvouvrščenih ekip v enokrožni ligi pomerilo v modri skupini, štiri ekipe pa se bo v zeleni skupini merilo za obstanek. Sledi še končnica v že znani obliki (četrtfinale, polfinala, finale).

V prvem krogu se bodo kamniški odbojkarji pod vodstvom novega trenerja Gašperja Ribiča, ki je žensko ekipo, s katero je dvakrat zapored osvojil naslov državnega prvaka, zamenjal z moško. Kamničani bodo v uvodnem krogu gostovali v Murski Soboti, svojim navijačem pa se bodo prvič predstavili 15. oktobra, ko bo v kamniški športni dvorani gostoval Salonit Anhovo. V 1. DOL za moške so novinec Hoče, iz prvoligaške druščine pa je izpadel National Žirovnica.

Tako kot v minuli sezoni, bo imel Calcit Volleyball svoja predstavnika tudi v 2. DOL in v 3. DOL – zahod. V drugoligaški konkurenci se bo dvanajst ekip v dvokrožni ligi meri za napredovanje v 1. DOL in seveda za obstanek v med drugoligaši. Kamniška vrsta bo v uvodnem krogu, 8. oktobra, gostila ekipo National Žirovnico, ki je lani igrala v prvi ligi.

V 3. DOL bodo ekipe razdeljene na vzhodno in zahodno skupino, kamniška bo igrala v zahodni skupini, s tekmovanjem pa bo začela v Kanalu, kjer jih 8. oktobra čaka obračun z drugo ekipo Salonita.

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice