Mali grad

Odbojkarice zanesljivo na zaključni turnir, odbojkarji pa za borbenost nagrajeni z zmago

07.12.2017

 

Odbojkarice zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije premagale v gosteh novogoriški GEN-I Volley s 3:1 (12, -22, -15, -18), s 3:1 (-22, 20, 12, 17) pa so pred tednom dni slavile tudi pred svojimi navijači. Na zaključnem turnirju, ki bo 21. in 22. decembra v Hočah, bodo Kamničanke igrale z boljšo ekipo iz dvoboja Zgornja Gorenjska - Formula Formis, ki bo na sporedu v četrtek. Na prvi so s 3:0 zmagale Rogožanke.

GEN-I Volley – Calcit Volley 1:3 (-13, 22, -15, -18)

Nova Gorica – Mestna športna dvorana.

GEN-I Volley: Ferlinc, Zbičajnik 1, Uršič, Bavdaž, Kolbl, Đukić, Velikonja Grbac, Marušič, Simčič – libero, Spačal, Gubaš, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volley: Grudina, Peterson, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Odbojkarice zanesljivo na zaključni turnir, odbojkarji pa za borbenost nagrajeni z zmagoKamničanke so svoj osnovni cilj, uvrstitev na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja dosegle. Njihov trener Gregor Rozman je tekmo tokrat na mestu organizatorke igre začel z Američanko Amando Peterson, saj je Eva Pogačar zbolela, drugih sprememb pa v začetni zasedbi v ekipi ni bilo. V prvem nizu je bilo vse v znamenju gostujočih igralk, ki so prevladovale v vseh elementih igre, zato pa so v drugem dovolile domačinkam, da so se razigrale in vsaj za trenutek poskrbele za negotovost. Toda po izgubljenem nizu so se Kamničanke spet zbrale, zanesljivo dobile tretji niz, s katerim so se praktično tudi že uvrstile na zaključni turnir v Hočah, v četrtem pa so priložnost dobile tudi igralke, ki običajno igrajo manj.

»Za spremembo smo dobro vstopili v tekmo in prvi niz zanesljivo dobili, vendar kaj več od tega v današnji tekmi lahko komentiram. Vzeli so tisto, po kar smo prišli, sama raven igre na obeh straneh pa ni bila na najvišji ravni. Tudi Novogoričanke so danes igrale pod mojimi pričakovanji in so nam olajšale pot do zaključnega turnirja,« je tekmo v Novo Gorici komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

Preostale povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije bodo na sporedu v četrtek, 7. decembra.

Pari četrtfinala pokala Slovenije

Sreda, 6. december: GEN-I Volley – Calcit Volley 1:3 (-13, 22, -15, -18) – 1:3 (22, -20, -12, -17)*, četrtek, 7. december: Nova KBM Branik – Ljubljana (ŠD Lukna, 18.00) - 3:0 (10, 8, 20)*, Aliansa Šempeter – Kema Puconci (OŠ Šempeter, 19.00) - 1:3 (-16, 23, -22, -12)*, Zgornja Gorenjska – Formula Formis (ŠD pod Stolom, 19.30) – 0:3 (-16, -11, -13)*.

Opomba: * - izidi prvih tekem.

Odbojkarji za borbenost nagrajeni z zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga pokala CEV v Šempetru v Savinjski dolini premagali francosko ekipo Ajaccio s 3:2 (22, -19, -21, 15, 14). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 20. decembra, na Korziki, v soboto pa Kamničane v desetem krogu 1. DOL za moške čaka gostovanje v Novem mestu pri domači Krki.

Calcit Volley – Ajaccio    3:2 (22, -19, -21, 15, 14)

Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 400, sodnika: Ambarkov (Makedonija), Lagierske (Poljska).

Calcit Volley: Pereira 18, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Gil 2, Vidmar 15, Okroglič, Štalekar 15, Kvas, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan 7. Trener: Gašper Ribič.

Ajaccio: Exiga- libero, Takaniko 1, Miranda 16, Dailey 10, Lacassie 6, Castard 10, Carle 3, Gonzalez 13, Petrov, Morgado. Trener: Frederic Ferrandez.

Slovenski pokalni zmagovalci so še drugo leto zaporedoma v drugem krogu pokala CEV naleteli na francoskega predstavnika. Čeprav Ajaccio po imenih in svoji zgodovini ni tako uspešen, kot je bil lani Tours, ki je na koncu celo osvojili pokal CEV, so bili francoski odbojkarji pred dvobojem v Šempetru v Savinjski dolini, kjer morajo Kamničani zaradi neprimernosti svoje domače dvorane igrati evropske tekme, v vlogi favorita. V Sloveniji so sicer prišli le z desetimi odbojkarji, brez srbskega blokerja Dejana Radića, prav tako ni bilo Španca Joseja Luiza Gonzaleza, zato pa sta bila oba francoska reprezentanta Maile Takaniko in Timthee Carle ter nekdanja reprezentanta Ludovic Castard in libero Jean-Francois Exiga.

Kamničani, ki so minulo soboto izgubili prvenstveni dvoboj v Mariboru, so hrabro vstopili v boj z gosti iz Francije in si na servis Maxsona Pereire priigrali pet točk naskoka (11:6). Še pred drugim tehničnim odmorom so se jim francoski odbojkarji približali na točko zaostanka (12:13), s tremi zaporednimi pa so jim varovanci Gašperja Ribiča pobegnili za štiri. Tudi pred vstopom v končnico so imeli calcitovci štiri točke prednosti, prednost pa so ohranili do konca niza. V prvem nizu je v domači ekipi Pereira dosegel sedem točk, tudi zadnjo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Drugi niz je bil bolj izenačen, saj si nobena od ekip do drugega tehničnega odmora ni priigrala občutnejše prednosti. Z dvema točkama so ob njem sicer vodili Kamničani, vendar zanje nadaljevanje niza ni bilo več tako uspešno. Vrstile so se lastne napake, kar so gostje izkoristili in povedli z 20:17. Težav Kamničanov pa s tem še ni bilo konec, saj so do konca niza dosegli le še dve točki.

Po izgubljenem nizu so kamniški odbojkarji odlično krenili v tretjega, saj so povedli s 6:1, prednost petih točk so ohranili do prvega tehničnega odmora, takoj po njem je bilo že 9:3. Žal pa je, podobno kot v končnici drugega niza, prišlo obdobje slabše igre slovenskih pokalnih zmagovalcev, ki so le s težavo zaključevali svoje napade, na drugi strani pa se je v ekipi Ajaccia razigral Brazilec Leonardo Cruz Miranda, ki je tudi poskrbel za izenačenje na 17. točki. Tudi v končnici niza je bila boljša francoska ekipa, ki je izkoristila svojo tretjo zaključno žogo.

Vendar se Kamničani niso predali, namesto Andreja Štembergar Zupana je četrti niz začel Primož Vidmar, kar je bil zadetek v polno. Zanj francoski blokerji niso imeli rešitve, v napadu je imel kar 88-odstotno uspešnost, Kamničani pa so si do drugega tehničnega odmora z blokom Žana Novljana priigrali sedem točk prednosti. Za razliko od drugega in tretjega tokrat niso popustili, do tie-breaka pa so prišli po napaki gostujoče ekipe.

V odločilnem petem nizu so bili odbojkarji Calcit Volleyja praktično že v izgubljenem položaju saj jim je Ajaccio pobegnil za pet točk (11:6), v režiji Vidmarja in Štalekarja pa je prišlo do preobrata. Najvišji kamniški igralec je z blokom poskrbel za izenačenje na 12. točki, nato so calcitovci ubranili zaključno žogo, Pereira in Domen Kotnik pa sta borbeno in pogumno igro svoje ekipe nagradila z zasluženo zmago.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Borbenost in vztrajnost je bila tokrat nagrajena, me pa kot trenerja skrbi, da smo v drugem in tretjem nizu spet popustili in dovolili nasprotniku, da je po zaostanku prišel do prednosti in zmage. Toda po drugi strani smo bili v petem nizu mi v izgubljenem položaju, vsaka zmaga na mednarodni sceni proti tako kakovostni ekipi pa tudi nekaj šteje. Mislim, da je bila to zmaga ob pravem trenutku, morali pa bomo zaustaviti svoja nihanja v igri.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice