Mali grad

Odbojkarice zanesljivo do treh točk, Calcitovcem nov gorenjski derbi

24.12.2015

 

Odbojkarice zanesljivo do treh točk

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v tekmi 14. kroga 1. DOL za ženske v dvorani Tivoli po dobri uri igranja ugnale mlado ekipo Zgornje Gorenjske. Vendar to ni bila zadnja tekma Calcitovk v letošnjem letu, kajti pred njimi je še turnir srednjeevropske lige v Poreču. V nedeljo se bodo pomerile z domačim Porečem, v ponedeljek pa še v slovenskem derbiju z Novo KBM Branikom. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska 3:0 (15, 11, 18)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 50. Sodnika: Miklošič (Maribor)  in Gril (Limbuš).

Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič 4, Vrhovnik 6, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 13, Kostić, Aragao, Hribar, M. Jerala - libero, Turk, Potokar 7. Trener: Gašper Ribič.

Zgornja Gorenjska: Crnkič - libero, Avsenik - libero, Marzidovšek, Pogačar, Blažič 6, Rotar, Klinar, Tučen 4, A. Jerala 7, Anderson 5, Tramontozzi 5, Čuk 2.  Trener: Iztok Kšela.

Na svoji zadnji tekmi v letošnji sezoni v dvorani Tivoli so odbojkarice Calcita Ljubljane gostile mlade Gorenjke, ki so jim v prvem delu sezone celo odvzele niz. Tokrat so slovenske državne prvakinje že v prvem nizu, ki so ga začele Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala stvari postavile na svoje mesto. Že na prvi tehnični odmor so domače odbojkarice z asom Elene Kučej odšle s prednostjo petih točk, ki so jo z novim asom, tokrat Monike Potokar povečale na 17:9. Po seriji lastnih napak gostujoče ekipe so s točko Mojce Božič ljubljanske odbojkarice povedle z 22:12, po drugi zaključni žogi pa z 1:0 v nizih.

V drugem nizu je domača ekipa nadaljevala z dobrimi servisi, prevladovala je tudi v bloku, predvsem to velja za Tino Grudino, ki je do konca niza zbrala kar šest blokov. Calcitovke so v drugem nizu za nameček naredile le dve lastni napaki, z blokom in asom pa sta ga končali Elena Kučej in Urška Igličar.

Mlade gorenjske odbojkarice so boljši odpor nudile v tretjem nizu, ko je Ljubljančankam nekoliko popustila zbranost, vendar še ta potem, ko so povedle s 15:9. Varovanke Iztoka Kšele so se dveh lastnih napakah domače ekipe približale na štiri točke zaostanka (11:15), vendar so z asom Igličarjeve Calcitovke spet prišle do šestih točk prednosti, ki so jo po dveh neučinkovitih napadih Nine Čuk povečale še za točko (21:14) in tudi ta niz zanesljivo dobile.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Veseli me, da smo od prve do zadnje točke tekmo odigrali tako, kot smo se dogovorili, brez popuščanja in z zelo malo padca zbranosti in to je tisto, kar sem zahteval od igralk. V četrtek bodo igralke imele prost dan, nato pa začnemo s pripravami na turnir srednjeevropske lige v Poreču, ko bomo lahko računali tudi na Slavino Kolevo.«

Calcitovcem nov gorenjski derbi

Odbojkarji Calcita Volleyballa nadaljujejo z odličnimi predstavami v letošnji sezoni. Tokrat so v 14. krogu 1. DOL za moške v dobri uri ugnali kranjski Triglav. Že v nedeljo varovance Marka Brumna čaka nova preizkušnja, in sicer bodo na turnirju srednjeevropske lige v Myjavi igrali proti domačemu Spartaku, v ponedeljek pa še proti avstrijski ekipi Amstetten. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Calcit Volleyball – Triglav Kranj 3:0 (16, 18, 18)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Tovornik (Maribor).

Calcit Kamnik: Hribar - libero, Novljan 2, Štalekar, Vidmar, Štemberger Zupan 14, Brulec 2, Lakner, Kotnik 10, Ž. Štern 10, Videčnik 9, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Triglav Kranj: Lužovec, Hafner 1, A. Kök, Maček, Bregant 9, Pleša - libero, Jovanov, Bežek - libero, Kos, Mali 3, Uršič 8, M. Kök 12, Rezar.

Čeprav je bila to za kamniške odbojkarje že deveta tekma v manj kot mesecu dni, so tudi v drugem zaporednem gorenjskem obračunu prišli do zanesljive zmage. V soboto so v gosteh premagali National Žirovnico, danes so proti kranjskemu Triglavu prav tako slavili brez izgubljenega niza.

Vendar začetek tekme za domačo ekipo, v kateri ni bilo obolelega Tončka Šterna, ni bil uspešen, saj so Kranjčani s točko Janka Breganta povedli s 6:3. Z dvema zaporednima asoma Domna Kotnika so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, uvodni niz pa je bil odločen z delnim izidom 7:2, ko so domačini gostom pobegnili za pet točk (20:15). Kranjčani so v prvem nizu naredili kar deset lastnih napak, pol manj, niz je končal Matic Videčnik.

Tudi v drugem nizu so domači odbojkarji, ki so v državnem prvenstvu letos izgubili le proti ACH Volleyju, nadaljevali z dobro igro na sprejemu, v napadu se je razigral Andrej Štembergar Zupan, Jan Brulec je odlično razigral soigralce. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s štirimi točkami prednosti, ob boljšem servisu, z asom Matica Videčnika so prišli do kar osmih zaključnih žog. Prvo so kranjski odbojkarji, ki jim ni prav veliko uspevalo, še ubranili, ne pa tudi učinkovitega napada Kotnika.

V tretjem nizu se je premoč kamniške ekipe, ki je imela ves čas odličen sprejem, nadaljevala. Sašo Rop je ritem njihove igre skušal zaustaviti s pol minutnim odmorom pri zaostanku petih točk (6:11), toda takoj po vrnitvi na igrišče je Žan Novljan z blokom zaustavil Mateja Köka. V nadaljevanju so Kranjčani le nekoliko uredili svoje vrste in prišli na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 20:17, vseh njihovih upov po preobratu pa je bilo konec z dvema zaporednima točkama Kamničanov. Z asom je tekmo zaključil Videčnik, ki se je tokrat izkazal tudi z igro v napadu, kjer je bil njegov izkoristek kar 83-odstoten.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Triglav je bil danes neprepoznaven. Ne spomnim se, da smo jih že kdaj tako gladko premagali. Mi smo igrali dobro, vso tekmo smo delovali zelo dobro, naredili smo malo lastnih napak, Jan Brulec je odlično podajal, Matic Videčnik je bil učinkovit v napadu, kar velja tudi za Andreja Štembergar Zupana, skratka, nimam nobenih pripomb.«

Sašo Rop, trener Triglava Kranja: »Danes me je bilo prvič sram, da sem trener ekipe. Igrali smo brez tekmovalnega žara,  preprosto nismo prišli pripravljeni česarkoli narediti. Samo stali smo na igrišču in čakali na konec tekme. Imeli smo sicer nekaj prebliskov, ampak za kaj več ni bilo pogojev. Fantje so nekoliko iztrošeni, psihično izčrpani, kar se proti tako kakovostni ekipi kot je kamniška pozna.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice