Mali grad

Odbojkarice z zmago prebolele domači poraz, pri odbojkarjih pa 85-odstotna uspešnost Štalekarja

12.11.2017

 

Odbojkarice z zmago prebolele domači poraz

Odbojkarice z zmago prebolele domači poraz, pri odbojkarjih pa 85-odstotna uspešnost ŠtalekarjaOdbojkarice Calcit Volleyja so na gostovanju v Novi Gorici pri do zdaj neporaženi ekipi 1. DOL za ženske GEN-I Volleyju zmagale s 3:0 (18, 21, 21). V prihodnjem krogu, v soboto, 18. novembra, bodo Kamničanke gostile Alianso Šempeter, tekma se bo začela ob 17.30. Še pred tem bodo v ponedeljek v Kranju igrale tekmo osmine finala pokala Slovenije, v sredo, ob 20. uri pa še tekmo srednjeevropske lige proti avstrijski ekipi Sokol Post NÖ.

Gen-I Volley – Calcit Volley  (-18, -21, -21)

Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Mohorčič (Mokronog).

GEN-I Volley: Ferlinc 3, Zbičajnik, P. Marušič 7, Uršič, Bavdaž 11, Kolbl 10, Đukić 1, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič 4, Simčič – libero, Spačal , Gubaš, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volley: Grudina 11, Peterson , Mihevc 9, Blažič 4, Igličar 20, Mihalinec 7, Zaplotnik, Pogačar 7, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 2, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Med tednom so kamniške odbojkarice prvič v letošnji sezoni klonile v državnem prvenstvu. V Kamniku jih je v naprej odigrani tekmi 8. kroga po hudem boju premagala Formula Formis, vendar poraz ni zaustavil varovank Gregorja Rozmana, ki so proti Novogoričankam zabeležile svojo šesto zmago. Sicer pa drugo današnjo Calcit Volleyja v Novi Gorici, kajti pred ženskim obračunom je do treh točk prišla tudi kamniška moška ekipa.

V prvem nizu so domače odbojkarice povedle s 3:1, toda Urška Igličar je na tretji točki izid že izenačila, po uspešnem napadu Katje Mihevc pa so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. S tem težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti razigrana Katja Mihalinec je z dvema zaporednima točkama prednost gostujoče ekipe povečala na 16:10. Po treh lastnih napakah gostij so se Novogoričanke nasprotnicam približale na tri točke (13:16), z novo serijo točk, ko je bila na servisu Tina Grudina, nekdanja igralka GEN-I Volleyja, pa je bil izid odločen. Kamničanke so si priigrale sedem točk prednosti (21:14), vodstvo z 1:0 v nizih je potrdila Mihevčeva.

Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu gostujoče odbojkarice, ki so z asom Eve Pogačar prvič domačinkam pobegnile za tri točke (12:9), po napadu Urške Igličar že za štiri (13:9). Vendar so se jim Novogoričanke hitro približale le na točko (12:13), toda po servisih Katje Mihevc so Kamničanke spet prišle do občutnejše prednosti (19:13).   A to gostjam še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti z napadi Polone Marušič in Nike Bavdaž so odbojkarice CEN-I Volleyja prišle na dve točki zaostanka (19:21), da pa do preobrata ni prišlo je z blokom poskrbela Eva Pogačar, z uspešnima napadoma pa še Pia Blažič in Katja Mihevc.

V tretjem nizu so Kamničanke ob prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti, a je bilo nadaljevanje niza nato bolj izenačeno. S tremi zaporednimi točkami so se Novogoričanke gostjam približale na točko zaostanka (4:7), nato pa povedle s 13:12. Trikrat zaporedoma je bila uspešna Nika Bavdaž. Ko je Bavdaževa dosegla še as, je bilo 17:14 za domače odbojkarice, ki so s tremi točkami prednosti vodile tudi še pri izidu 19:16. Toda na servis Pogačarjeve so Kamničanke uprizorile popoln preobrat, saj so z asom svoje organizatorke igre povedle z 20:19, tekmo pa je s tremi zaporednimi napadi končala kapetanka Urška Igličar.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Težko je reči, ali je bila to naša najboljša igra v letošnji sezoni, bi pa dejal, da smo odigrali zrelo tekmo, z dobrim pristopom, dobrim odnosom in dobro zbranostjo. To nam je danes tudi prineslo zmago, vesel pa sem, kako so dekleta odreagirale po bolečem porazu v sredo v Kamniku. Ampak to je pokazatelj, ki mi kot trenerju da vedeti, kakšna je ta ekipa. Vedeti je treba, da je v Novi Gorici vedno težko priti do treh točk.«

85-odstotna uspešnost Štalekarja

Odbojkarji Calcit Volleyja so na svojem drugem gostovanju v letošnji sezoni na Primorskem prišli do svoje prve zmage, sicer že pete v 1. DOL za moške. V šestem krogu so na gostovanju v Novi Gorici s 3:0 (17, 19, 22) premagali domači GEN-I Volley, prihodnjo soboto pa bodo doma gostili ekipo iz Hoč.

GEN-I Volley – Calcit Volley  0:3 (-17, -19, -22)

Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

GEN-I Volley: Filiputti 6, Vidmar, Nanut, Rijavec, Godnič 4, Krašna, Križanič 7, Paliska 7, Kristančič 1, Maraž - libero, Mar - liberoc, Kavčič 2, Marušič 1, Perović 3. Trener: Rade Dačović.

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 3, Gil 6, Vidmar 7, Okroglič 2, Štalekar 16, Kvas, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

Povratniki na prvoligaško sceno so v dozdajšnjih petih tekmah prišli do zmage v obračunu s Črnučani in to v gosteh, na treh domačih tekmah pa so proti Salonitu, ACH Volleyju in Hočami osvojili niz. Na drugi strani so Kamničani svoj edini poraz zabeležili v Kanalu, kjer so osvojili točko, to pa je bila do zdaj njihova edina tekma v gosteh v letošnjem državnem prvenstvu. Varovanci Gašperja Ribiča so v Novo Gorici prišli v vlogi favorita, ki so jo z zmago tudi upravičili.

Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so v prvem nizu povedli z 2:0, nato pa so bili do konca niza ves čas v prednosti. Izid ni bil niti enkrat izenačen, ob prvem tehničnem odmoru so vodili za štiri točke, ob drugem na servis Saše Štalekarja za pet. Tudi do konca niza so bili boljši kamniški odbojkarji, domačini pa so jim delo nekoliko olajšali z lastnimi napakami.

Gladko osvojeni uvodni niz je v drugem nekoliko uspaval kamniško ekipo, ki jim je nekoliko popustila zbranost, saj so naredili veliko število lastnih napak. Domačini so z uspešnim napadom Daniela Filipputija na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, po dveh lastnih napakah gostov pa so povedli s 14:11. Vodili so tudi še z 19:18, v napadu je bil uspešen Andraž Paliska, vendar je bila končnica niza popolnoma v znamenju Kamničanov, ki so po zaslugi Saše Štalekarja izid najprej izenačili, nato pa je Jure Okroglič izvajal kar šest zaporednih začetnih udarcev. Mladi kamniški sprejemalec, ki je v igro vstopil le na servis, je dosegel tudi dva asa, niz je končal Pereira.

Čeprav so bile ob koncu tretjega niza med ekipama le tri točke razlike, zmaga Kamničanov niti trenutek ni bila vprašljiva. Ob Štalekarju, ki je imel na koncu tekme kar 85-odstotno uspešnost v napadu, dosegel je tudi štiri bloke in asa, je bil v napadu nezaustavljiv še Pereira (71-odstotna uspešnost v napadu), kar je Calcit Volleyju prineslo že sedem točk prednosti (23:16). Na servis Lana Kristančiča so se jim domačini približali na 22:24, vse dvome o zmagovalcu dvoboja pa je z lastno napako razrešil Jakob Kavčič.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Oba blokerja, predvsem to velja za Štalekarja, in korektor Pereira, so imeli odličen izkoristek v napadu, pa tudi sicer sem z igro v napadu lahko bolj ali manj zadovoljen. Morda bi lahko naredili kakšno lastno napako manj, predvsem to velja za drugi niz, ko nam je nekoliko padla zbranost. Tega si v prihodnje ne smemo več dovoliti, kajti pred nami so vedno težje preizkušnje. Ampak glede na uro igranja sem zadovoljen z našo igro. Počasi se bližamo formi, ki jo načrtujemo. Za zdaj še iščemo prvi sprejemalski par, bo pa prišel trenutek, ko ga bomo morali določiti.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice