Mali grad

Odbojkarice z odlično igro do zmage na Madžarskem, Nicola Negro njihov novi trener

28.12.2016

 

Z odlično igro do zmage na Madžarskem

Aktualne slovenske državne prvakinje, ki jih je prejšnji teden na svojo željo zapustil trener Alessandro Beltrami, so drugi letošnji turnir srednjeevropske lige začele proti domačemu Linamarju, ki so ga v lanski sezoni na zaključnem turnirju premagale v finalu, v rednem delu tekmovanja pa je bila boljša madžarska ekipa. Tokrat so slovenske državne prvakinje zanesljivo ugnale Madžarke, v sredo, ob 18. uri pa se bodo pomerile še z Vasasom iz Budimpešte.

Linamar Bekescsabai - Calcit Volleyball 0:3 (-21, -22, -15)
Bekescsaba -  Športna dvorana Varosi, gledalcev 400, sodnika: Bardić in Muha (oba Hrvaška).

Linamar Bekescsabai: Szakmary 8, Szpin - libero, Nazarenko, Clement 6, Talas 4, Glemboczki, Godo, Bodnar 9, Soos 4, Matić 9, Molcsanyi - libero, Csengeri, Petrenko, Ludman. Trener: Saša Nedeljković.

Calcit Volleyball: Grudina 9, Božič, Mihevc 3, Blažič 9, Pahor - libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 16, Turk, Koleva 8, Van de Vyver 6. Trener: Aljoša Jemec.

Odbojkarice z odlično igro do zmage na Madžarskem, Nicola Negro njihov novi trenerAktualne slovenske državne prvakinje, ki jih je prejšnji teden na svojo željo zapustil trener Alessandro Beltrami, so drugi letošnji turnir srednjeevropske lige začele proti domačemu Linamarju, ki so ga v lanski sezoni na zaključnem turnirju premagale v finalu, v rednem delu tekmovanja pa je bila boljša madžarska ekipa.

Obe ekipi sta letošnje tekmovanje začeli z zmagama, v domačem prvenstvu pa je Linamar po enajstih odigranih krogih še brez poraza, medtem ko so kalcitovke v desetih odigranih tekmah izgubile le z Novo KBM Branikom. Z odličnim sprejemom in servisom, odlikovala se je predvsem Maja Pahor, so odbojkarice Calcit Volleyballa na kolena spravile domačo ekipo in vknjižile še tretjo letošnjo zmago v srednjeevropski ligi.
Že do sredine prvega niza je najboljša slovenska ženska odbojkarska ekipa v zadnjih dveh sezonah prikazala odlično igro, z učinkovito igro v napadu, dobrim servisom in tudi po zaslugi organizatorke igre Ilke van de Vyver, so na drugi tehnični odmor, odšle s prednostjo štirih točk. Z blokom Tatjane Matić so se jim domačinke približale na točko zaostanka (17:18), po lastni napaki Van de Vyverjeve pa so izid na 19. točki celo izenačile, toda končnica niza je spet pripadla ljubljanski ekipi, ki je prav po bloku Belgijke v svojih vrstah prišla do treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Z asom Pie Blažič so izkoristile že prvo.

Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu gostujoče odbojkarice, ki so po uspešnem napadu Blažičeve povedle z 10:5. Domačinke so na 13. točki izid že izenačile, vendar je bilo do konca niza spet vse v znamenju kalcitovk. Slavina Koleva je svojo ekipo na drugi tehnični odmor popeljala s prednostjo dveh točk, Tina Grudina pa je z asom vodstvo svoje ekipe povečala na 19:14. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Blažičeva.

Tretji niz je minil popolnoma v znamenju Calcit Volleyballa. Gostujoče odbojkarice so pod vodstvom Aljoše Jemca, ki je po odhodu Beltramija začasno prevzel ekipo, prevladovale v vseh elementih igre. Njihov sprejem je bil ves čas na visoki ravni, v napadu je Van de Vyverjeva odlično razigrala soigralke in po novi točki Olivere Kostić so prišle do prve od desetih zaključnih žog za končno zmago. Že prvo, je z asom, izkoristila Van de Vyverjeva.


Nicola Negro novi trener odbojkaric Calcit Volleyballa

Italijan Nicola Negro, ki je v začetku letošnje sezone vodil romunsko ekipo C. S. M. Bukarešta, je po nepričakovanem odhodu njegovega rojaka Alessandra Beltramija, novi trener odbojkaric Calcit Volleyballa. Negro bo ekipo prevzel po novoletnih praznikih.

Negro, ki je kot trener večinoma deloval v tujini, je bil na začetku letošnje sezone trener ekipe C. S. M. Bukarešta, ki je v prvem krogu pokala challenge izpadla proti grškemu Olympiacosu, pred tem pa je bil trener poljske ekipe Impel iz Vroclava, italijanskega Conegliana in poljske Dabrowe Gornicze, se bo igralkam slovenskih državnih prvakinj prvič predstavil po novoletnih praznikih.

Šestintridesetletni Negro bo Calcit Volleyball prvič vodil že 11. januarja, ko se bodo slovenske državne prvakinje v drugem krogu pokala CEV igrale proti aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalkam, odbojkaricam Nove KBM Branika. Prva tekma bo na sporedu v Mariboru, povratna pa 26. januarja v ljubljanski dvorani Tivoli.

»Veseli smo, da je klub tako hitro našel rešitev na mestu novega trenerja. Mislim, da bo imel dobro podlago za nadaljnje delo, saj je bilo v minulih mesecih veliko narejenega. Glede na to, da je tudi on Italijan, se bo ekipa lahko hitro prilagodila na način njegovega dela, gre za mladega trenerja, ki pa že ima veliko izkušenj,« je o prihodu Negra dejal Aljoša Jemec, ki je z ekipo na turnirju srednjeevropski ligi v Bekescsabi, na katerem so calcitovke v prvi tekmi premagale domače odbojkarice.

»Zadovoljne smo, da je po vsega nekaj dneh po odhodu Beltramija vodstvo kluba že našlo rešitev na mestu prvega trenerja. Tudi Negro je Italijan, sicer ga ne poznam, a kolikor sem slišala, gre za kakovostnega trenerja. Verjamem, da bomo z njim nadaljevale z uspešnimi igrami in da bomo uresničile svoje cilje, ki smo si jih zadale pred začetkom sezone,« pa je Jemca dopolnila Ilka van de Vyver, kapetanka Calcit Volleyballa.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice