Mali grad

Odbojkarice z dobro popotnico v Bekescsabo

25.01.2018

 

Odbojkarice Calcit Vollejyja so v zaostali tekmi 11. kroga 1. DOL v domači dvorani premagale ekipo Ankaran Hrvatini s 3:0 (12, 19, 16) . S tekmo manj so Kamničanke s 34 točkami na drugem mestu, dve točki manj, kot jih ima Nova KBM Branik. V petek in soboto bodo varovanke Gregorja Rozmana igrale zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige. Na prvi tekmi, v petek, 26. januarja bodo ob 18. uri igrale proti domači ekipi Linamar Bekescsaba, dan pozneje ob 16. uri pa še z zagrebško Mladostjo.

Calcit Volley – Ankaran Hrvatini  3:0 (12, 19, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 50 gledalcev, sodnika: Sever, Zajec.

Calcit Volley: Grudina 12, Mihevc 4, Blažič 6, Igličar6 , Mihalinec 8, Zaplotnik 4, Pogačar , Zatković 3, Janežič (L), Brčić 6, Jerala 1, Mijoč 1, Pahor (L): Gregor Rozman.

Ankaran Hrvatini: Pucer, Apollonio, Pangerc 2, Angelini 7, Medved – libero, Morgan 1, Pavič 3, Cerovac, Ražman, Lovšin 9, Trobec, Lucas 5. Trener: Sebastjan Mikša.

Odbojkarice z dobro popotnico v BekescsaboMinulo soboto do Kamničanke na gostovanju v Kopru zabeležile pričakovano zmago proti Luki Kopru, svojo nalogo pa so z odliko opravile tudi proti drugi ekipi s slovenske obale, ekipi Ankaran Hrvatini. Za slovenske podprvakinje je to dobra popotnica pred zadnjim turnirjem srednjeevropske lige na Madžarskem, kjer bodo »lovile« uvrstitev na zaključni turnir najboljših štirih ekip po rednem delu tekmovanja.

Trener kamniške ekipe Gregor Rozman ni ničesar prepuščal naključju in je obračun z gostujočo ekipo začel v svoji trenutno najmočnejši zasedbi, ki si je po uspešnih napadih Urške Igličar in Katje Mihalinec priigrala pet točk prednosti (11:6). Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je po bloku Bernarde Brčić gostjam pobegnila za osem točk (17:9), po njenih dveh asih, vmes je bila v napadu uspešna še Urška Igličar, pa je bilo že 22:11. Ko je z blokom napad Ankarančank zaustavila Katja Mihevc, je bila zmaga domače ekipe v uvodnem nizu potrjena, zadnjo točko pa je dosegla mlada Eva Zatković, ki je pred tem zamenjala Igličarjevo.

Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice ves čas boljše nasprotnice, čeprav je bila igra bolj izenačena. Do izida 9:10 so Ankarančanke še držale priključek z domačo ekipo, nato pa je Tina Grudina z nekaj uspešnimi napadi kamniški ekipi priborila pet točk prednosti (20:15). Z asom Lovšinove so se gostje domačinkam še približale na tri točke zaostanka (18:21), toda na servis Brčićeve, je bil drugi niz odločen, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdila Helena Mijoč.

Tretji niz je bil samo še formalnost. Ob boljšem servisu in bloku, Kamničanke so v treh nizih deset točk dosegle neposredno servisom, imele pa so tudi enajst blokov (kar šest jih je prispevala Tina Grudina), so si domače odbojkarice že do drugega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti. V napadu je bila uspešna Pia Blažič. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju domače ekipe, zadnjo točko za enajsto zmago v domačem prvenstvu pa je prispevala Ana Zaplotnik. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice