Mali grad

Odbojkarice v dobri uri do treh točk, tudi odbojkarji po dveh porazih spet do zmage

10.12.2017

 

Odbojkarice v dobri uri do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v desetem krogu 1. DOL za ženske v gosteh premagale Ljubljano s 3:0 (20, 13, 11). S 25-timi točkami so na drugem mestu, vodi Nova KBM Branik, ki ima dve točki več, prav z Mariborčankami pa bodo Kamničanke v sredo, 13. decembra, v Šempetru v Savinjski dolini igrale prvo tekmo drugega kroga pokala CEV.

Ljubljana – Calcit Volley  0:3 (-20, -13, -11)

Ljubljana – ŠD Galjevica, 50 gledalcev, sodnika: Štamcar (Mokronog), Srša (Ljubljana).

Ljubljana: Deželak, Letnik 7, Vlepič 3, Čotar 4, Dolenc - libero, Malešič - libero, Vilfan, Pečan, Arnež, Bobič, Maček 6, Flego 1. Trener: Oleg Gorbačov.

Calcit Volley: Grudina 7, Peterson 3, Mihevc 4, Blažič 8, Igličar 18, Mihalinec 6, Zaplotnik 3, Pogačar 2, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala 2, Mijoč 11, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Odbojkarice v dobri uri do treh točk, tudi odbojkarji po dveh porazih spet do zmageV svoji zadnji prvenstveni tekmi v letu 2017 so kamniške odbojkarice brez večjih težav vknjižile tri točke, spet pa so nekaj več težav imele v uvodnem nizu, medtem ko so bile v drugem in tretjem precej boljše od svojih nasprotnic. Kamničanke so bile boljše v vseh elementih igre, domačinke pa so predvsem zatajile v napadu, saj je bila njihova učinkovitost le 22-odstotna, težave pa so imele tudi na sprejemu, kajti gostje so tekmo končale s kar dvanajstimi neposrednimi točkami iz začetnega udarca.

Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, je tokrat dvoboj z zadnjeuvrščeno ekipo 1. DOL za ženske začel z Evo Pogačar, Katjo Mihalinec, Heleno Mijoč, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodile za točko. Z blokom Igličarjeve so prvič na tekmi povedle s štirimi točkami prednosti (13:9), vendar so se pred vstopom v končnico s tremi zaporednimi točkami domače odbojkarice vrnile v igro (18:19), da pa do napetega zaključka le ni prišlo, pa sta na servis Mihčeve, ki je dosegla tudi asa, poskrbeli še Igličarjeva in Pia Blažič, ki je na sprejemu zamenjala Mihalinčevo.

V drugem nizu je bilo vprašanje zmagovalk rešeno že do drugega tehničnega odmora. Ob prvem so Kamničanke vodile s tremi točkami prednosti, Mijočeva in predvsem Igličarjeva pa sta imeli največ zaslug, da je bilo ob drugem tehničnem odmoru že plus devet za gostujočo ekipo. Tudi v nadaljevanju odbojkarice Calcit Volleyja niso popuščale, medtem ko so domačinke le stežka prebijale njihov blok, niz pa se je končal z napako Ljubljančank.

Na servis kapetanke Ane Zaplotnik ter nato še kapetanke ekipe Urške Igličar so Kamničanke v tretjem nizu povedle z 8:1. V novih težavah so bile domače sprejemalke spet na servis Pogačarjeve, kajti z delnim izidom 5:0 so jim Calcitovke pobegnile že na neulovljivih dvanajst točk (17:5), tekma pa se je končala z novim asom gostij, tokrat Blažičeve.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pošteno smo oddelali današnjo tekmo, dobili pa smo tisto, po kar smo prišli. Pred nami so do konca leta samo še težke preizkušnje, kjer bomo morali dati vse od sebe, če bomo želeli priti do zmage.«

Odbojkarji po dveh porazih spet do zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so v desetem krogu 1. DOL za moške v gosteh premagali novomeško Krko s 3:0 (22, 23, 18) in po dveh zaporednih prvenstvenih porazih spet prišli do zmage. Z 19-timi točkami so kamniški odbojkarji v domačem prvenstvu še naprej na tretjem mestu, a le še točko za Panvito Pomgradom, v petek, 15. decembra, pa bodo v svoji dvorani v povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostili Salonit Anhovo. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Krka – Calcit Volley  0:3 (-22, -23, -18)

Novo mesto – Športna dvorana Marof, 100 gledalcev, sodnika: Kern (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

Krka: Ožbalt – libero, G. Erpič, Vrhovšek 7, Kosmina 14, Borin – libero, U. Erpič 4, Kafol 3, Pucelj, Bregar 3, Lindič, Klobčar, Renko 3, Turk 7, Dimič 3. Trener: Jože Časar.

Calcit Volley: Pereira 20, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Gil 1, Vidmar 8, Okroglič, Štalekar 5, Kvas, Lakner 1, Kotnik 7, Štembergar Zupan 4. Trener: Gašper Ribič.

Minulo sredo so Kamničani v Šempetru v Savinjski dolini odigrali težko srečanje v pokalu CEV, ko so na prvi tekmi drugega kroga s 3:2 premagali francoski Ajaccio. Naporna tekma, predvsem pa ritem tekem, v katerem so v zadnjem mesecu varovanci Gašperja Ribiča, je pustil določene posledice, vseeno pa se, čeprav v igri niso ravno blesteli, iz Novega mesta vračajo z vsemi tremi točkami. Za kamniške odbojkarje je bila to hkrati tudi zadnja prvenstvena tekma v letu 2017, kajti 11. tekmo s Salonitom so preložili na 17. januar.

Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki v devetih dozdajšnjih tekmah domačega prvenstva še niso okusili slasti zmage. Ob prvem in drugem tehničnem odmoru so z boljšo igro v bloku vodili s tremi točkami prednosti, za eno (21:20) pa so bili v prednosti še pred vstopom v končnico niza. Toda v končnico so se Kamničani le zbrali, v napadu je bil odličen Maxson Pereira ter prišli do vodstva z 1:0 v nizih.

Tudi večji del drugega niza je bila boljša domača ekipa, ki je tokrat ob prvem tehničnem odmoru vodila že s štirimi točkami prednosti. Novomeščani so s štirimi točkam prednosti vodili tudi še po bloku Martina Kosmine (17:13) in napaki Domna Kotnika (18:14), toda podobno kot v uvodnem nizu je končnica spet pripadla gostujočim odbojkarjem. Odlični Pereira je izid izenačil na 19. točki, Primož Vidmar pa je že v naslednjem napadu svojo ekipo prvič v drugem nizu popeljal v vodstvo. Krka je izid na 22. točki še zadnjič izenačila, kajti Pereira je izkoristil že prvo zaključno žogo.

V tretjem nizu so Kamničani z odličnimi servisi Pereire domačinom pobegnili za sedem točk (10:3), z novim asom, tokrat Domna Kotnika pa na plus devet (13:4). S tem je bila tekma praktično odločena, kajti Novomeščanom se na manj kot pet točk zaostanka (17:22) gostom niso več približali, do treh točk pa so Kamničani prišli po napaki Uroša Erpiča ob mreži.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Spet smo šli v tekmo premalo odločno, ampak na koncu smo vseeno zasluženo prišli do zmage. Kljub temu bomo morali tudi proti nasprotnikom od katerih smo bolšji, drugače pristopiti k tekmi. Ampak tri točke so tri točke, to pa je bilo po dveh porazih v domačem prvenstvu najbolj pomembno. Dobro pa je, da bomo imeli do pokalne tekme s Salonitom nekaj dni miru, tako da se bomo lahko dobro pripravili na povratno tekmo. Želim si, da bi vsak niz odigrali brez večjih nihanj in upam, da nam bo to v prihodnjih dneh na treningih to uspelo in da v petek še enkrat premagamo Salonit.«  

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice