Mali grad

Odbojkarice tudi po Puconcih na prvem mestu, odbojkarji pa pridobili eno mesto

04.02.2018

 

Odbojkarice tudi po Puconcih na prvem mestu

Odbojkarice Calcit Volleyja so tekmi 14. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale ekipo Roto-Kema Puconci s 3:0 (15, 19, 20). Z zmago so ohranile vodstvo na prvenstveni lestvici, v prihodnjem krogu, v soboto, 10. februarja, pa bodo doma igrale proti ekipi GEN-I Volley.

Roto-Kema Puconci - Calcit Volley   0:3 (-15, -19, -20)

Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 150, sodnika: Oman (Lovrenc na Pohorju), Valentar (Prevalje).

Roto-Kema Puconci: Svetanič, Kuhar, Vinkovič 4, Ajnihar 2, Škraban 9, D. Oletič 1, M. Oletič, Pintarič 6, Šadl, Kovač 11, Mikl (L). Trener: Sebastijan Lenarčič.

Calcit Volley: Grudina 16, Frantti 11, Mihevc 4, Blažič, Mihalinec 6, Zaplotnik 2, Pogačar, Janežič (L), Brčić 7, Mijoč 11, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Odbojkarice tudi po Puconcih na prvem mestu, odbojkarji pa pridobili eno mestoKamniške odbojkarice, ki so v sredo po zmagi nad Zgornjo Gorenjsko prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici, so prvo mesto prvič branile v »vročih« Puconcih, kjer so domače odbojkarice vedno neugodne nasprotnice. Po gladko osvojenem uvodnem nizu so imele odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je prvič na igrišče stopila Američanka Annelise Frannti, v nadaljevanju nekaj več težav, vendar so bile v drugem in tretjem nizu bolj zbrane v končnici, tako da so se domov vrnile z vsemi tremi točkami po 71 minutah igre.

V prvem nizu je v kamniški igri vse delovalo tako, kot si je zamislil trener Gregor Rozman. Z dobrim servisom, boljšo igro v bloku in učinkovitim napadom so si po začetnem vodstvu s 4:0 do prvega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti, takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Tudi po njem so bile Kamničanke boljše, prišle so do vodstva z 19:12, nato pa do kar desetih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristile so že kar prvo.

Toda drugi niz se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je popustila na sprejemu, slabša je bila tudi v napadu. Pucončanke so to izkoristile, povedle s 4:1, prednost pa ohranile do prvega tehničnega odmora. V nadaljevanju so se Rozmanove varovanke le zbrale, popravile svoj servis, na enajsti točki ulovile domačo ekipo, na drugi tehnični odmor pa odšle s prednostjo treh točk. Z zbrano igro so nato nadaljevale do konca niza, si pred vstopom v končnico priigrale pet točk prednosti (22:17), nato pa drugi niz brez večjih težav dobile.

Tudi v tretjem nizu so bile Pucončanke boljše do prvega tehničnega odmora. Nanj so odšle z dvema točkama prednosti. Do drugega tehničnega odmora so Kamničanke svoj zaostanek znižale za točko, pred vstopom v končnico niza pa povedle z 20:19. Nato so dosegle še dve zaporedni točki, v končnici pa bile dovolj zbrane, da so zanesljivo prišle do zmage. Kamničanke so v Puconcih igrale brez kapetanke Urške Igličar, manjkali pa sta tudi Eva Zatković in Manja Jerala, zanje pa tudi še ni zaigrala Olivera Kostić, ki se je po rojstvu otroka spet pridružila kamniški ekipi.


Odbojkarji pridobili eno mesto

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Črnuče s 3:1 (16, -20, 16, 17). V prihodnjem krogu bodo kamniški odbojkarji že v sredo, 7. februarja, doma igrali z ekipo GEN-I Volley. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Črnuče - Calcit Volley   1:3 (-16, 20, -16, -17)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Juraja (Prevalje), Seifried (Maribor).

Črnuče: Mihelčič, Hafner 3, Čopi, Ponikvar 7, Tepič 2, Ž. Kumer (L), Jurič 7, Donik 16, D. Kumer 7, Slovnik 10, Uršič 1. Trener: Brumen Marko

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil 2, Vidmar 19, Okroglič 7, Štalekar 11, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

Pred gostovanjem v dvorani Tivoli, kjer pa niso gostovali pri ACH Volleyju, temveč pri ekipi Črnuč, so bili kamniški odbojkarji s šestimi porazi na petem mestu prvenstvene lestvice, vendar le tri točke za Salonit Anhovim in Panvito Pomgradom, ki sta bila po trinajstih krogih na drugem in tretjem mestu. Medtem ko so Kanalci doma premagali Krko, so Sobočani v Ljubljani pred dvobojem med Črnučami in Calcit Volleyjem izgubili proti državnim prvakom. Njihov poraz so Kamničani izkoristili na najboljši možni način, po številu točk ulovili soboško ekipo, prehiteli pa so Mariborčane, ki so v Kranju osvojili dve točki.

Varovanci Gašperja Ribiča so proti svojemu nekdanjemu trenerju Marku Brumnu dobro začeli dvoboj, ob boljšem servisu in razpoloženih Andreju Štembergarju Zupanu, ki je na mestu korektorja zamenjal poškodovanega Maxsona Pereiro, in Primožu Vidmarju so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Na servis Andreja Štembergarja Zupana so z blokom Jureta Okrogliča domačinom, ki so imeli preveč težav na servisu, pobegnili za sedem točk (17:10). S tem je bil niz praktično odločen, končal pa ga je Sašo Štalekar.

V drugem nizu so črnuški odbojkarji vzpostavili ravnotežje, manj napak so naredili tudi na servisu, v napadu pa se je razigral Žiga Donik. Na drugi strani kamniški servis ni bil več tako učinkovit, več težav so imeli tudi z igro v napadu, tako da so po vodstvu z 8:7 na drugi tehnični odmor odšli z zaostankom treh točk. Bine Slovnik je svoji ekipi zagotovil vodstvo z 22:18, po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča pa je Aleksander Tepič z asom Črnuče popeljal do vodstva s 23:18. Niz je z blokom končal Slovnik.

V tretjem nizu so domači odbojkarji s Kamničani, ki so se le prebudili, korak držali do šeste točke, nadaljevanje niza pa je bilo v znamenju gostujoče ekipe. Na prvi tehnični odmor so kamniški odbojkarji odšli z dvema točkama prednosti, na servis Jureta Okrogliča pa so z blokom Žana Novljana povedli z 18:11. Vodili so tudi že z 20:12, po treh zaporednih domačih točkah pa je Ribič vzel polminutni odmor, ki je zaustavil nalet Črnučanov, vodstvo z 2:1 v nizih pa je potrdil Okroglič.

Borbeni Črnučani se tudi v četrtem nizu niso predali, vendar so imeli vse več težav, da so prebijali blok kamniške ekipe, ki je prav po bloku Andreja Štembergarja Zupana na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk. Po zaslugi dobro odigranega prvega tempa so domači odbojkarji tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, čeprav so jim Kamničani dvakrat pobegnili za štiri. Z uspešnim napadom je Calcitovcem štiri točke prednosti spet priigral Okroglič (18:14), po napaki Klemna Ponikvarja pa je bilo že 20:15 za goste iz Kamnika, ki visoke prednosti niso več izpustili iz rok. Z asom je tekmo končal Radoslav Gil.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Edina slaba stran današnje tekme je bil padec v drugem nizu. Ko imamo prednost, igramo sproščeno, ko nam zadeve ne gredo čisto tako, kot bi si želeli, se v ekipi pojavi krč. Upam, da bomo z več izkušnjami pri nekaterih igralcih to rešili in da se nam to ne bo več dogajalo. Želim si, da bi bilo teh nihanj proti koncu sezone čim manj in da bomo vse nize odigrali na visoki ravni.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice