Mali grad

Odbojkarice tudi iz Splita s tremi točkami

01.12.2012

 

Split - Calcit Volleyball          0:3 (-14, -15, -20)

Split - Športna dvorana Gripe. 50 gledalcev. Sodnika: Kolos in Husejnović (oba BiH).

Split: Klarić - libero, Aljinović, Jarmoč 1, Maretić 3, Vukasović 2, Prkačin 6, Balajić 2, Anđelić 17. Trener: Ivica Jelić.

Calcit Volleyball: Guštin 6, Turnšek 13, Podlesnik - libero 1, Handanović 10, Ljubetič 2, Kramolc 2, Lenarčič, Starčević 17, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Čeprav so kamniške odbojkarice le dva dni po tekmi četrtfinala pokala Slovenije, v kateri so v gosteh še drugič premagale Hit Novo Gorico in se uvrstile na zaključni turnir, morale na pot v glavno mesto, se to v njihovi igri ni prav nič poznalo. Razlika v kakovosti je bila očitna, da pa je ženska odbojka v Splitu v krizi, dokazuje tudi to, da je imel domači trener Ivica Jelić, ki ga v Sloveniji dobro poznamo, saj je bil nekaj časa trener TVP Novega mesta, na voljo le osem igralk.

Kamničanke so tekmo začele v svoji najboljši zasedbi, ki je v prvem nizu svojim nasprotnicam prepustila zgolj štirinajst točk. Ker je pred odbojkaricami Calcita “nori” december, je njihov trener želel odpočiti nekatere svoje igralke. Tako sta Petra Kramolc in Tea Lenarčič že v drugem nizu svoji mesti prepustili Elmini Handanović in Evi Mori, kar pa se v igri kamniške ekipe ni prav nič poznalo. Še naprej so bile veliko boljše v vseh elementih odbojkarske igre. Še zlasti to velja v izvajanju začetnih udarcev. Skupaj so jih na celi tekmi dosegle kar štirinajst, od tega Ana Starčević kar osem. V tretjem nizu je Gorbačov v igro namesto Maje Guštin poslal še Tiso Ljubetič. Splitčanke so bile v tem nizu sicer nekoliko bolj enakovredne Kamničankam, ki pa so na koncu tudi ta niz prepričljivo dobile. O premoči slovenskih podprvakinj dovolj zgovorno govori podatek, da je bilo tekme konce že po vsega 73 minutah igre, na njihovi strani pa so bili prav vsi statistični podatki, ne samo število doseženih asov. Tako je bil sprejem Kamničank 61-odstoten, v napadu je bila njihova uspešnost več kot zadovoljivih 66-odstotkov, dosegle pa so tudi šest blokov (Jelena Strel Kosmač kar štiri), medtem ko je bil sprejem Splitčank le 33-odstoten, napad 56-odstoten, ob štirih blokih in šestih asih.

S šesto zmago v devetih tekmah so se Kamničanke še nekoliko bolj približale zaključnemu turnirju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja. Prihodnjo soboto bodo doma gostile Askö Linz, še pred tem pa jih v sredo čaka tekma tretjega kroga pokala challenge, v kateri bodo gostile nizozemsko ekipo Irmato Weert.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice