Mali grad

Odbojkarice tokrat brez izgubljenega niza, odbojkarji prvi poraz v modri skupini

03.03.2016

 

Odbojkarice tokrat brez izgubljenega niza

Odbojkarice Calcita Ljubljane nadaljujejo svoj zmagoviti niz v modri skupini. Tokrat so v dvorani Tivoli v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL za ženske prvič v letošnji sezoni brez izgubljenega niza premagale novogoriške odbojkarice. V soboto se bodo v dvorani na Galjevici pomerile z UOK Vitalom Ljubljano.

Calcit Ljubljana – GEN-I Volley 3:0 (18, 18, 17)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 40, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Žirovnica).

Calcit Ljubljana: Grudina 12, Božič - libero, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 16, Hribar, Jerala - libero, Turk, Potokar 9, Koleva 13, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

GEN-I Volley: Vukčević 14, T. Bavdaž 1, Zbičajnik, Aumann 4, P. Marušič 15, Djukić 1, N. Bavdaž, Kolbl 4, Pahor - libero, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič - libero. Trener: Luigi Schiavon.

Odbojkarice tokrat brez izgubljenega niza, odbojkarji prvi poraz v modri skupiniNa prvi tekmi modre skupine so odbojkarice GEN-I Volleyja, ki so v rednem delu državnega prvenstva doma že premagale aktualne državne prvakinje, odščipnile točko calcitovkam, ki tudi zaradi tega navkljub minimalni zmagi nad Novo KBM Branikom za bankirkami še vedno zaostajajo za dve točki. Že zato je bil motiv v domači ekipi toliko večji,

Domače odbojkarice, ki so tekmo začele z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Eleno Kučej, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo so si v prvem nizu z boljšim servisom do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ki so jo z dobrim napadom do drugega povečale še za točko. Z zvito potezo Ilke van de Vyver je bilo že 19:11, tudi po še drugem polminutnem odmoru Luigija Schiavona pa se razmerje moči do konca niza ni več spremenilo. Novogoričanke so se še približale na pet točk zaostanka (15:20), vseh upov po preobratu pa je bilo konec po treh zaporednih točkah domače ekipe za novo vodstvo z osmimi točkami razlike (23:15), zmago je potrdila Olivera Kostić.

Drugi niz se za domačo ekipo ni začel tako uspešno kot prvi, tudi po zaslugi borbenih gostij, pa tudi zaradi nekaterih nesporazumov med Van de Vyverjevo in soigralkami, vendar so po točki Kostićeve calcitovke na prvi tehnični odmor le odšle s točko prednosti. Z asom van de Vyverjeve je bilo že 18:12 za letošnje udeleženke lige prvakinj, ki se jim je taki nasmihala zmaga tudi v drugem nizu. Z blokom Slavine Koleve so domačinke prišle do prve zaključne žoge, tako kot prvega je tudi drugega zaključila Kostićeva.

V tretjem nizu so calcitovke povedle s 7:2, s tremi zaporednimi točkami Polone Marušič, dve je dosegla z asom, in uspešnim napadom Teje Kolbl so se Novogoričanke domačinkam približale na točko zaostanka. Še ne 17-letna Polona Marušič je imela največ zaslug, da so gostje tudi do drugega tehničnega odmora držale korak z domačo ekipo, ki v napadu ni bila več tako prodorna kot v prvih dveh nizih. Toda z asom Monike Potokar je bilo 19:15, gostjam pa ni več pomagal niti polminutni odmor, kajti po treh zaporednih napakah Novogoričank je bil njihov zaostanek že sedem točk (15:22). Tekma je bila s tem odločena, spet pa je zadnjo točko dosegla Kostićeva.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Tokrat v naši igri ni bilo večjih nihanj in s te strani sem lahko zadovoljen, seveda pa bi bile lahko nekatere stvari še boljše. Toda v letošnji sezoni Novogoričank še nismo premagali s 3:0, ampak s tem se ne smemo zadovoljiti. V soboto nas v Vitalom čaka nova tekma, ki nam bo služila tudi kot priprava na zaključni turnir srednjeevropske lige.«


Prvi poraz v modri skupini

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v šestem krogu modre skupine 1. DOL za moške doživeli prvi poraz. S 3:0 jih je v Murski Soboti premagala Panvita Pomgrad, ki je v svoji dvorani proti Kamničanom slavila že v rednem delu prvenstva. V sedmem krogu modre skupine bodo varovanci Marka Brumna v sredo, 9. marca, v Kamniku igrali s Salonitom.

Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball   3:0 (20, 24, 23)

Murska Sobota – Dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Skudnik (Mežica) in Gril (Pekre).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Kvas 1, Detela 17, Rojnik 8, Fridrih – libero, Flisar 7, Bogožalec 21, Grabar, Drvarič, Menih. - libero. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 5, T. Štern 15, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 2, Brulec 1, Lakner, Kotnik 10, Ž. Štern 11, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Kamniški odbojkarji so bili do gostovanje v Murski Soboti edina neporažena ekipa v modri skupini, vendar so v minule m krogu po hudem boju proti Kranjčanom izgubili točko. Z več nihanji v modri skupini igrajo Sobočani, ki še niso popolnoma opustili upanja na drugo mesto, vendar bi se jim moralo do začetka končnice marsikaj 'poklopiti'. Za začetek zmaga proti Kamničanom, kar jim je tudi uspelo.

V prvem nizu je bila igra izenačena do drugega tehničnega odmora. Trener kamniške ekipe Marko Brumen je tekmo začel z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žigo Šternom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Že uvod v tekmo je pripadel domači ekipi, Kamničani so naredili preveč napak na servisu, tudi sprejem ni bil najboljši, tako da je domača ekipa z dvema zaporednima točkama Jerneja Detele povedla 10:6, z asom Jakoba Rojnika so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami Domna Kotnika so kamniški odbojkarji izid na deseti točki še izenačili, toda v nadaljevanju je bila spet boljša domača ekipa, ki je z asom Gorazda Flisarja povedla z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu so bili večinoma v prednosti Sobočani, ki so po dveh zaporednih napakah Kamničanov povedli 11:6. Tokrat je bil Žiga Štern tisti, ki je poskrbel za izenačenje na enajsti točki, saj je dosegel štiri zaporedne točke, od tega dve z blokom. V nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, Kamničani so svojega edina asa na tekmi dosegli preko Žana Novljana za izenačenje na 21. točki, prišli po napaki domače ekipe do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, toda Sobočani so s štirimi zaporednimi točkami, zadnji dve sta prispevala Aljoša Bogožalec in Detela prišli do zmage tudi v drugem nizu.

V tretjem nizu je bil v kamniški ekipi najbolj razpoložen Tonček Štern in prav z njegovim blokom so calcitovci povedli 13:11. Na servis Tineta Kvasa, nekdanjega igralca Calcita Volleyballa so Sobočani dosegli štiri točke zapored, a so na drugi tehnični odmor s točko prednosti vseeno odšli Kamničani, ki so še vodili z 20:19. V končnici so vajeti igre v svoje roke spet vzeli soboški odbojkarji, Detela in Bogožalec pa sta bila tista, ki sta dokončno potopila kamniško ladjo v Murski Soboti.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice