Mali grad

Odbojkarice le še zmago do prvega mesta, odbojkarji pa Mevzo končali z zmago

02.03.2017

 

Odbojkarice le še zmago do prvega mesta

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v svoji prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige na Dunaju premagale domači Sokol Post Nö s 3:0. V petek, ob 11. uri, jih čaka še njihova zadnja tekma proti slovaški ekipi 1. BVK Bratislava, z zmago pa bi osvojile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige in bi na zaključnem turnirju v Zagrebu, ki bo na sporedu konec prihodnjega tedna, igrale z domačo Mladostjo.

Sokol Post Nö - Calcit Volleyball 0:3 (-25, -25, -18)

Dunaj - Dvorana športne gimnazije, gledalcev 50, sodnici: Ujhazi, Batkai-Katona (obe Madžarska).

Sokol Post Nö: Stanišić, Schmerlaib 11, Schmit 1, Janečkova 12, Kubova 7, Katz 7, Melicharkova - libero, Pejić 1, Jenner-Braunschmit, Milivojević, Nikić 5. Trener: Jiri Šiller.

Calcit Volleyball: Grudina 6, Božič, Mihevc 3, Blažič 6, Pahor, Igličar 9, Zaplotnik, Kostić 16, Jerala - libero, Turk, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Odbojkarice le še zmago do prvega mesta, odbojkarji pa Mevzo končali z zmagoSlovenske državne prvakinje in branilke naslova v srednjeevropski ligi so svojo predzadnjo tekmo v rednem delu tega tekmovanja na Dunaju odigrale ob neobičajni uri, že ob 11. uri dopoldne, navkljub temu pa so prišle do pričakovane zmage. Predvsem v prvih dveh nizih so se morale zanjo v nizki in pretemni dvorani pošteno potruditi, saj so šele v končnicah nizov strle odpor domače ekipe, v tretjem pa je vendarle do izraza prišla večja kakovost ljubljanskih odbojkaric. Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo v petek igrale še tekmo z ekipo 1. BVK Bratislava, z morebitno zmago pa bi redni del srednjeevropske lige končale na prvem mestu.

Ljubljančanke so dvoboj na Dunaju začele v najmočnejši zasedbi, tudi z Ilko van de Vyver, ki je imela v zadnjem času nekaj težav s poškodbo, na mestu organizatorke igre, vendar so domačinke z blokom Simone Janečkove povedle s 7:3, vodile so tudi še s 15:11, ob drugem tehničnem odmoru pa so varovanke Nicole Negra zaostajale le še za točko. Do konca niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, z uspešnim napadom Olivere Kostić pa so prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 prišle kalcitovke. Tretjo je z asom izkoristila Pia Blažič.

Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice gostjam iz Ljubljane nudile dostojen odpor. Še več, gostje so ob drugem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajale za štiri točke. Na servis Urške Igličar so izid na 16. točki sicer že izenačile, pred vstopom v končnico niza pa so spet zaostajale. Tokrat za tri točke (17:20), z blokoma Katje Mihevc in Slavine Koleve pa so povedle z 21:20. Prve so do zaključne žoge za izenačenje v nizih prišle Dunajčanke, ki so imele nato še eno zaključno žogo, obe so Ljubljančanke ubranile, s svojo prvo zaključno žogo pa so prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so slovenske državne prvakinje z dvema asoma Tine Grudine do prve občutnejše prednosti v drugem nizu prišle po drugem tehničnem odmoru, ko so povedle z 19:16. Na servis Ilke van de Vyver so Dunajčankam pobegnile za šest točk (23:17), do zmage pa so prišle po novi točki Igličarjeve in 25. lastni napaki domače ekipe.


Odbojkarji Mevzo končali z zmago

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v zadnji tekmi zaostalega drugega turnirja srednjeevropske lige pred svojimi gledalci premagali Mladost Ribolo Kaštelo. Z desetimi točkami so srednjeevropsko ligo končali na šestem mestu, že v soboto, ob 19. uri, pa bodo v četrtem krogu modre skupine 1. DOL gostili Salonit Anhovo.

Calcit Volleyball – Mladosat Ribola Kaštela  3:0 (23,  18, 18)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kralovič, Viktorini-Lisa (oba Slovaška).

Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar - libero, Golob - libero, Podobnik, Ratek, Pereira 20, Brulec 2, Lakner, Kotnik 14, Štembergar Zupan 17, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

* Mladost Kaštela: Višić 1, omić, Perić, Giljanović, Đirlić 8, Corsini - libero, Glaurdić 8, Polchlopek, Pervan - libero, Ruiz 6, Ljaftov 13, Sabljić. Trener: Ivan Rančić.

Trener Kamničanov Gašper Ribič se je na ponedeljkovi uvodni tekmi zaostalega turnirja srednjeevropske lige odločil, da bo pred nadaljevanjem državnega prvnestva v modri skupini odpočil nekatere nosilce igre, kar je madžarska ekipa Vegyesz RC Kazincbarcika izkoristila in prišla do svoje prve zmage v letošnjem tekmovanju. V torek so bili madžarski odbojkarji boljši še od kaštelanske Mladosti, Kamničani pa so proti Hrvatom zaigrali v svoji trenutno najmočnejši zasedbi,

Ko so v prvem nizu kamniški odbojkarji povedli s 6:1, zadnjo točko je dosegel Domen Kotnik, je vse dišalo po gladki zmagi nad ekipo, ki v dozdajšnjih sedmih tekmah srednjeevropske lige še ni zmagala. Vendar se to ni zgodilo, kajti domači odbojkarji so popustili na sprejemu, neučinkoviti so bili tudi v bloku, tako da so Kaštelani z blokom Petra Đirlića izid na 10. točki izenačili, po napaki Kotnika pa so prišli do dveh točk prednosti (22:20). Toda v končnici so bili domačini dovolj zbrani, Kotnik je na 22. točki poskrbel za izenačenje, Maxson Guilherme Pereira z edinima blokoma svoje ekipe v prvem nizu za dve zaključni žogi, Kamničani pa so po napaki na servisu Aleksandra Ljaftova izkoristili drugo.

V drugem nizu so gostje na prvi tehnični odmor s točko Mata Glaurdića odšli s prednostjo dveh točk, vodili so tudi še z 9:7, na servis Andreja Štembergar Zupana pa so Kamničani povedli z 11:9. Kaštelani so izid na 13. točki še zadnjič izenačili, s serijo osmih zaporednih točk, od tega je Kotnik dosegel kar štiri ase, pa je bil drugi niz odločen. Štembergar Zupan in Pereira sta poskrbela, da se gostom do konca niza ni uspelo približati na manj kot sedem točk.

V tretjem nizu so bili Kamničani ves čas v vodstvu, edino izenačenje je bilo pri 1:1, vendar so domačini do občutnejše prednosti prišli šele v končnici niza. Kaštelani so se jim zadnjič na točko zaostanka približali pri izidu 15:16, nato pa sta Kotnik in odlični Pereira, ki je tekmo končal s kar 81-odstotno učinkovitostjo v napadu, poskrbela za prednost petih točk, tekma pa se je končala z napako Đirlića.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice