Mali grad

Odbojkarice iz Kopra s polnim izkupičkom, odbojkarji pa po drami v Kranju do zmage

21.01.2018

 

Odbojkarice iz Kopra s polnim izkupičkom

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (12, 19, 21) . Z 31 točkami so na drugem mestu prvenstvene lestvice, v sredo, 24. januarja, pa bodo varovanke Gregorja Rozmana ob 20. uri v športni dvorani Kamnik v zaostali tekmi 11. kroga gostile ekipo Ankaran Hrvatini.

Luka Koper- Calcit Volley  0:3 (-12, -19, -21)

Koper – Dvorana OŠ Koper, 50 gledalcev, sodnika: Klinar (Žirovnica), Srša (Ljubljana).

Luka Koper: Gržinič, Raič, Kušar, Isanović , Radešić (L), Lucas, Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič , Pešič , Kaker . Trener: Zoran Jovičič.

Calcit Volley: Grudina, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčić, Jerala, Mijoč , Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Odbojkarice iz Kopra s polnim izkupičkom, odbojkarji pa po drami v Kranju do zmageKamničanke, ki so v leto 2018 vstopile z dvema zmagama na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru, kjer so po zmagi nad madžarsko ekipo Fatum Nyiregyhaza, prvič po dvajsetih mesecih premagale tudi Novo KBM Branikom. Čeprav so le nekaj dni pozneje na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV sicer morale priznati premoč mariborske ekipe, je bilo opaziti, da je igra Calcit Volleyja v vzponu, kar se je v glavnem potrdilo tudi v Kopru, priložnost za igro pa so dobile tudi igralke, ki sicer manj igrajo. V domači ekipi ni igrala kapetanka Dajana Lucas.

Najbolj prepričljivo so Kamničanke prišle do zmage v uvodnem nizu, ki so ga začele z Bernardo Brčić, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor. V tej zasedbi so si do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ob drugem je bilo že plus devet za calcitovke, to pa je bila tudi priložnost za prve menjave v kamniški ekipi, ki je nato drugi in tretji niz odigrala z igralkami, ki so v letošnji sezoni manj igrale.

Bolj izenačena je bila nato igra v drugem in tretjem nizu, vendar zmaga gostij nikoli ni bila vprašljiva. V drugem nizu je bil izid do četrte točke izenačen, pred drugim tehničnim odmorom pa so Kamničanke povedle s 14:10. Domačinke se še niso predale in z delnim izidom 4:1 prišle le na točko zaostanka, toda do preobrata ni prišlo, kajti odbojkarice iz Kamnika so pred vstopom v končnico domačinkam pobegnile za pet točk (20:15). Prednost so brez težav ohranile do konca niza.

Tretji niz se je začel v vodstvom Calcit Volleyja s 7:2, v nadaljevanju niza pa so Koprčanke le vzpostavile ravnotežje, vendar se jim na manj kot tri točke ni uspelo približati. Tekma je bila bolj ali manj odločeno pri vodstvu gostij z 22:17, na koncu so za nove tri točke, s katerimi ostajajo v boju z Mariborčankami za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, potrebovale drugo zaključno žogo.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V domači ekipi ni bilo Dijane Lucas, kar se je v njeni igri poznalo. Mi smo igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, da smo prišli do zanesljive zmage. Ta tekma je bila tudi priložnost za tiste igralke, ki sicer nekoliko manj igrajo in lahko rečem, da so svojo priložnost izkoristile. V vseh elementih igre smo bili boljši, Koprčanke danes niso bile konkurenčne, res pa je, da so igrale brez Dijane Lucas, kar se jim je tudi poznalo.«


Odbojkarji po drami v Kranju do zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga 1. DOL za moške na gostovanju v Kranju po hudem boju premagali domači Triglav s 3:0 (23, 29, ). Že v torek, 23. januarja, varovance Gašperja Ribiča čaka nova težka preizkušnja, saj bo ob 20.30 uri v športni dvorani Kamnik gostoval ACH Volley. 

Triglav Kranj – Calcit Volley   0:3 (-23, -29, -23)

Kranj – Dvorana Planina, 150 gledalcev, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 15, Bošnjak, Pernuš, Tučen 11, Bregant 1, Kos 7, Beravs 1, Mali 11, Jenko, Maček, Rezar 9. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Golob (L), Novljan 1, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič 19, Štalekar 9, Kvas 2, Lakner 2, Kotnik 7, Štembergar Zupan 6. Trener: Gašper Ribič.

Med tednom so kamniški odbojkarji v zaostali tekmi 11. kroga v dvoboju s kanalskim Salonitom na domačem igrišču osvojili le točko, kar jih je nekoliko oddaljilo od boja za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Tudi zato je bil zanje nocojšnji obračun v Kranju toliko pomembnejši, z zmago pa so na drugem mestu ulovili Panvito Pomgrad, 23 točk pa imata tudi Salonit Anhovo, ki je nocoj v derbiju 12. kroga doma premagal prav Sobočane, in z zmago v Novem mestu Maribor.

Na zadnji medsebojni tekmi v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije so se minimalne zmage veselili kamniški odbojkarji, ki so nocoj veliko bolj odločno začeli uvodni niz. Domači odbojkarji so naredili vse preveč lastnih napak, na drugi strani pa je Tine Kvas, ki je na mestu organizatorja igre dobil prednost pred Radoslavom Gilom, dobro razporedil žogo med soigralce. Plod takšne igre je bila prednost Kamničanov s petimi točkami ob prvem tehničnem odmoru, ko je bil v napadu uspešen Jure Okroglič, po bloku Saše Štalekarja pa je bilo že 13:6, Žan Novljan pa je z novim blokom poskrbel za vodstvo s 17:9. S tem pa uvodni niz še ni bil odločen, saj so Kranjčani po zaslugi Timoteja Gala Kosa približali na tri točke zaostanka (17:20), po napadu Žige Lužovca pa le na eno (21:22). Na 22. točki so Kranjčani po napaki gostov izid izenačili, vendar do popolnega preobrata ni prišlo, kajti v končnici so domačini naredili še dve lastni napaki. Skupaj so jih v uvodnem nizu naredili kar 11, Kamničani le štiri.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so si na servis razpoloženega Žige Lužovca in uspešnemu napadu Uroša Tučna priigrali pet točk naskoka (7:2). Kamničani so se jim do drugega tehničnega odmora nekajkrat približali na dve točki zaostanka, vendar so ob drugem tehničnem odmoru še vedno zaostajali za tri točke. Domačini so v končnico vstopili s štirimi točkami prednosti (21:17), vendar se, podobno kot Kranjčani v prvem nizu, niso predali. Z asom Saše Štalekarja so izid na 23. točki izenačili, nato po zaslugi Jureta Okrogliča in Tineta Kvasa ubranili tri zaključne žoge. Kar ni uspelo domačinom, je v četrtem poskusu z novim asom Štalekarja Kamničanom, ki so tako povedli z 2:0 v nizih.

Tudi tretji niz se je začel podobno kot drugi, z boljšo igro domače ekipe, ki je z dvema zaporednima blokoma Lužovca in Tučna Kamničanom pobegnila za pet točk (6:1). A tudi to domačim odbojkarjem ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja niza, kajti z dvema zaporednima točkama danes najbolj učinkovitega igralca Calcit Volleyja Jureta Okrogliča je bila prednost Triglava le še točka (8:9). Domen Kotnik je izid na 14. točki izenačil, Okroglič pa je z blokom svojo ekipo na drugih tehnični odmor popeljal z minimalno prednostjo. Kotnik je z novo točko Kamničane popeljal do vodstva z 19:17, vendar so Kranjčani odgovorili z delnim izidom 4:0. V še eni napeti končnici se je v kamniški ekipi izkazal Domen Kotnik, ki je imel tudi največ zaslug, da so Kamničani prišli do prve zaključne žoge za končno zmago in jo po napaki Žana Beravsa tudi izkoristili.   

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Spet smo, podobno kot proti Salonitu, dobro začeli tekmo, le s to razliko, da smo po visokem vodstvu popustili že v prvem nizu in dovolili Kranjčanom, da so nas ulovili. Domačini so nato v nadaljevanju tekme odlično igrali v obrambi, tako da je bilo težko zaključevati napade. Ves čas smo se borili, na koncu pa srečno prišli do zmage, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. V drugem in tretjem nizu je bila bližje zmagi domača ekipa, mi smo lovili priključek, na srečo pa imamo 'dolgo' klop, tako da so igralci s klopi pomagali, da smo osvojili oba niza.« 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice