Mali grad

Odbojkarice iz Kopra s polnim izkupičkom, Kamničani do točke v Kanalu

15.10.2017

 

Iz Kopra s polnim izkupičkom

Odbojkarice Calcit Volleya so v drugem krogu 1. DOL za ženske na gostovanju v Kopru premagale domači Ankaran Hrvatini s 3:0 (19, 25, 14). Za Kamničanke je bila to prva tekma v letošnjem državnem prvenstvu, saj bodo uvodno tekmo sezono proti Ljubljani odigrale v sredo, 18. oktobra, ob 20. uri v domači športni dvorani, že tri dni pozneje pa bodo v tretjem krogu gostile še Luko Koper. Tekma se bo začela ob 17.30.

Ankaran Hrvatini – Calcit Volley  0:3 (-19, -25, -14)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, 100 gledalcev, sodnika: Sever (Brezovica), Srša (Ljubljana).

Ankaran Hrvatini: Pucer, Krstić 5, Apollonio 1, Pangerc, Angelini 5, Medved – libero, Pavič 6, Cerovac 2, Ražman, Trobec 7, Lucas 7, Barut 1. Trener: Sebastjan Mikša.

Calcit Volley: Grudina 10, Mihevc 9, Blažič 11, Igličar 7, Mihalinec 9, Zaplotnik 1, Pogačar 3, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 2, Pahor – libero: Gregor Rozman.

Medtem ko so Kamničanke tekmo uvodnega kroga na željo Ljubljane preložile, so Ankarančanke minulo soboto gostovale v Novi Gorici, kjer so domačemu GEN-I Volleyju odvzele niz in potrdile, da gre za ekipo, ki je v 1. DOL nihče ne bo smel podcenjevati. To je pred današnjim dvobojem dejal tudi Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, predvsem v drugem nizu pa so Ankarančanke s svojo igro to še enkrat potrdile.

Tudi zahvaljujoč nervoznemu začetku kamniške ekipe, ki je do desete točke naredila peta lastnih napak, so Ankarančanke z asom Lie Angelini povedle z 10:7. Nadaljevanje niza je bilo za Kamničanke, ki so tekmo začele v postavi Eva Pogačar, Pia Blažič, Katja Mihalinec, Tina Grudina, Katja Mihevc, Urška Igličar in Maja Pahor na mestu proste igralke, bolj uspešno. Predvsem so zmanjšale število lastnih napak, »pritisnile« s servisom, bolj učinkovite pa so bile tudi v napadu. Z asom Grudine so izid na deseti točki izenačile, z uspešnim napadom Blažičeve povedle z 12:11, na servis Mihevčeve, ki je dosegla tudi dva asa in dvema zaporednima točkama Grudine pa je bilo že 21:14 za Calcit Volley. S tretjo zaključno žogo, v bloku je bila uspešna Mihevčeva, so nato kamniške odbojkarice brez večjih težav  dobile uvodni niz.

Vendar se v drugem domače odbojkarice niso predale. Ob boljšem napadu so z blokom Karin Pavič povedle s 7:4, tik pred odhodom na drugi tehnični odmor pa so s točko Arijane Lucas gostjam pobegnile že za štiri točke (11:15). Na servis Mihevčeve so se jim Kamničanke pred odhodom na drugi tehnični odmor približale na točko zaostanka, Blažičeva in Mihevčeva z blokom pa sta poskrbeli, da so calcitovke po začetnih 1:0 in 3:2 spet prišle v vodstvo (¸18:19). V končnici niza so Ankarančanke še enkrat povedle (22:21), v napadu je bila uspešna Lucasova, toda Mihalinčeva in Blažičeva sta v napeti končnici le poskrbeli za vodstvo Kamničank z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so se varovanke Gregorja Rozmana le razigrale. Mihevčeva, Igličarjeva in Blažičeva so poskrbele za vodstvo s 5:0, z novimi petimi zaporednimi točkami, zadnji dve je dosegla Grudina, pa je bila tekma praktično odločena. Na semaforju je bilo že 12:3 za Calcit Volley, ki je imel tudi ob drugem tehničnem odmoru po napadu Helene Mijoč devet točk prednosti. Gregor Rozman je v igro poslal še Ano Zaplotnik in Evo Zatkovič, ki so ohranile visoko prednost, prav mlada Zatkovičeva pa je z dvema zaporednima točkama končala tekmo.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Amanda Petersen je v petek na treningu dobila udarec v koleno, zato je iz varnostnih razlogov ostala doma in ni odšla z nami v Koper. O sami tekmi ni kaj veliko povedati, že pred njo sem dejal, da Ankaran Hrvatini ni naivna ekipa, nam pa se je poznalo, da je bila za nekatere igralke prva tekma v novem dresu in novem okolju. Na koncu je najbolj pomembno, da smo osvojili vse tri točke.«

Kamničani do točke v Kanalu

Odbojkarji Calcit Volleyja so s svojega prvega letošnjega gostovanja v 1. DOL za moške domov vračajo s točko. V Kanalu so po hudem boju v drugem krogu morali priznati premoč domačega Salonita, ki je zmagal s 3:2 (-22, 22, 18, -20, 14). Kamniški odbojkarji bodo prihodnjo soboto igrali doma s kranjskim Triglavom, tekma, ki se bo začela ob 20. uri pa štela tudi za srednjeevropsko ligo.

Salonit Anhovo – Calcit Volley 3:2  (-22, 22, 18, -20, 14)

Kanal – Športna dvorana Kanal, 250 gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj).

Salonit Anhovo: Ilić 7, Česnik, Šarić – libero, Jereb 6, Karnel, Drobnič 6, Basaneže 5, Kovačič, Čabarkapa 24, Gadnik 20, Tomić 7, Vrtovec. Trener: Andrej Urnaut.

Calcit Volley: Pereira 21, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 10, Ratek, Gil 7, Vidmar , Okroglič 12, Štalekar 9, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan 18. Trener: Gašper Ribič.

Pred začetkom letošnje sezone so se kanalski in kamniški odbojkarji pomerili dvakrat. V Kamniku sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, na povratni tekmi v Kanalu pa so bili boljši varovanci Andreja Urnauta, ki je letos spet sedel na klop Salonita. Tudi prva njihova medsebojna uradna tekma v letošnji sezoni je bila izenačena, končala se je šele po 134 minutah igre, zmage pa so se veselili domači odbojkarji, ki so ubranili zaključno žogo Kamničanov. Če bo šlo v pokalnem tekmovanju vse po napovedih, se bosta ekipi spet pomerili v četrtfinalu.

V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodili odbojkarji Calcit Volleyja, ki so tekmo začeli v postavi Radoslav Gil, Jure Okroglič, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Sašo Štalekar, Maxson Pereira in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. Vseeno so obakrat na tehnični odmor s točko prednosti odšli domači odbojkarji, pri katerih je bil v napadu nezaustavljiv Dejan Čabarkapa. V končnici niza so Kamničani po zaslugi Štembergar Zupana prišli do treh točk prednosti (21:18), ki so jo ohranili do konca niza. Pereira je poskrbel za prvo zaključno žogo, drugo pa je izkoristil Okroglič, ki je lani v Calcit Volley prišel prav iz Salonita.

Drugi niz se ni začel po kamniških željah, še naprej je bil v domači ekipi v napadu odličen Čabarkapa, svoje je dodal še Đorđe Ilić, kar je bilo dovolj za kanalsko vodstvo s 17:12. Štembergar Zupan je gostom vlil nekaj upanja za preobrat, saj so se domačinom približali le na dve točki zaostanka (19:21), še bližje pa so bili po točkah Okrogliča in Pereire (22:23), toda dve lastni napaki sta bili na koncu usodni za varovance Gašperja Ribiča.

V tretjem nizu so Kamničani domačinom pobegnili že za štiri točke (10:6), vendar so Kanalci na servis Matije Jereba, ki je pred leti tudi nosil dres Calcit Volleyja, izid na deseti točki izenačili. S tem pa težav v kamniški ekipi še ni bilo konec, saj je imel Čabarkapa ob pomoči Daliborja Tomića največ zaslug, da so Kanalci povedli s 17:14. Gostom igra nikakor ni stekla, zato pa so bili toliko bolj uspešni domačini, ki so s točko Saše Gadnika prišli do kar sedmih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, po napaki Okrogliča so izkoristili prvo. 

Tudi začetek četrtega niza je pripadel kamniškim odbojkarjem, ki pa tokrat niso popustili. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, ob drugem so vodili že za pet, in čeprav so se jim Kanalci pred vstopom v končnico približali na točko zaostanka (18:19), do preobrata ni prišlo. Kamničanom so delo nekoliko olajšali kar kanalski odbojkarji sami, ki so v končnici niza naredili kar pet lastnih napak.

Varovanci Gašperja Ribiča so ob menjavi strani v petem nizu s točko Štalekarja povedli z 9:6, spet pa so bili servisi Jereba tisti, ki so jim povzročili največ težav in z dvema zaporednima asoma domačega organizatorja igre je v vodstvo prišel Salonit (10:9). V še eni napeti končnici je po napadu Pereire Calcit Volley prišel do zaključne žoge za zmago, toda Gadnik in Sergej Drobnič, še en nekdanji igralci kamniške ekipe, sta bila s tremi zaporednimi točkami najbolj zaslužna za drugo zmago Kanalcev v letošnji sezoni, medtem ko so se Kamničani domov vrnil s točko.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Salonit ima letos močnejšo ekipo od lanske, ampak to smo tako ali tako vedeli. Kljub temu smo si sami krivi za poraz, igra nam nikakor ni stekla, imel sem občutek, kot da se borimo sami s sabo. Čeprav smo imeli na koncu tudi priložnost, da se domov vrnemo neporaženi, sem zadovoljen tudi s točko.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Matej Klanšek Velej in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice