Mali grad

Odbojkarice do pete zmage v Mevzi, odbojkarji pa z zmago potrdili drugo mesto

01.02.2017

 

Odbojkarice do pete zmage v Mevzi, odbojkarji pa z zmago potrdili drugo mestoOdbojkarice do pete zmage v Mevzi

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v prvi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tivoli brez izgubljenega niza premagale Slavio iz Bratislave. Danes se bodo Slovakinje pomerile z Novo KBM Branikom, v četrtek pa je na sporedu nov obračun najboljših dveh slovenskih ekip. Tekma bo še toliko bolj pomembna tudi zato, ker bo veljala tudi za zaostalo tekmo prvega kroga 1. DOL in bo odločala o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva.

Calcit Volleyball – Slavia Bratislava 3:0 (23, 15, 15)

Ljubljana - Športna dvorana Tivoli, gledalcev 40, sodnika: Kramar Šandl, Rajković (oba Hrvaška):

Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič, Mihevc 3, Blažič 6, Pahor - libero, Igličar 2, Zaplotnik 3, Kostić 16, Turk, Koleva 13, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Slavia Bratislava: Fričova 2, Šepelova, Törökova 3, Šunderlikova 4, Widerman 5, Doležajova - libero, Adamovičova, Pištelakova 6, Mikšikova 2, Szaboova 7, Sedlačkova, Rehakova 5. Trener: Michal Matušov.

Slovenske državne prvakinje so bile po dveh odigranih turnirjih v srednjeevropski ligi še edina neporažena ekipa, medtem ko so odbojkarice Slavie iz Bratislave do zdaj odigrale le tri tekme, praznih rok pa so ostale na uvodnem turnirju proti madžarskemu Linamarju iz Bekescsabe.

Domači trener Nicola Negro je tokrat tekmo začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, z Ano Zaplotnik v bloku in Majo Pahor na mestu proste igralke, ob njima pa še z Ilko van de Vyver, Pio Blažič, Slavino Kolevo, Tino Grudino in Olivero Kostić. Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi menjavali v vodstvu, njun sprejem ni bili na najvišji ravni, obe sta naredili tudi veliko lastnih napak. S točko prednosti so, prav po lastni napaki gostij, na prvi tehnični odmor odšle calcitovke, toda na servis Miroslave Rehakove, dosegla je tudi dva asa, so Slovakinje pobegnile za štiri točke (12:8). Po polminutnem odmoru so aktualne slovenske državne prvakinje uredile svoje vrste, vendar so ob drugem tehničnem odmoru še vedno zaostajale za tri točke. Toda po vrnitvi na igrišče so domače odbojkarice na servis Slavine Koleve po napaki gostij povedla s 17:16, pred tem pa je izid na 16. točki izenačila Olivera Kostić. Čeprav je domača ekipa prišla že do štirih točk prednosti (22:18), so Slovakinje na 22. točki izid izenačile, v končnici pa so do vodstva z 1:0 v nizih vendarle prišle calcitovke.

Začetek drugega niza je minil v odlični igri domače ekipe, ki je z dobrim servisom oddaljila nasprotnice od mreže, z raznovrstno igro v napadu ob dobrih podajah Ilke van de Vyver pa je prišla do osmih točk prednosti (10:2). Do drugega tehničnega odmora so po zaslugi Slavine Koleve, ki se je odlično znašla ob mreži, pobegnile za deset točk, po bloku Tine Grudine je bilo nedosegljiv 17:6 za Calcit Volleyball. Zadnjo točko v drugem nizu je prispevala Urška Igličar.

Tudi drugi niz se je za calcitovke začel obetavno, z vodstvom 4:0 na servis Pie Blažič, žal pa tudi poškodbo Tine Grudine, ki jo je zamenjala Katja Mihevc. Vendar tudi poškodba Grudine ni zaustavila razigranih domačink, ki so z blokom Ane Zaplotnik na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk, do drugega so jo povečale še za eno. Do konca tekme so bile domače odbojkarice dovolj zbrane, da visoke prednosti niso zapravile, tekma pa se je končala po novi napaki gostij.

V sredo bo v dvorani Tivoli na sporedu druga tekma tretjega turnirja srednjeevropske lige med ekipama Nova KBM Branika in Slavie iz Bratislave, v četrtek pa nov obračun med najboljšima slovenskima ekipama, ki bo štel tudi kot zaostala tekma prvega kroga 1. DOL.

Izjava po tekmi

Olivera Kostić, igralka Calcit Volleyballa: »Še vedno to ni igra, ki bi si jo želel. V prvem nizu smo se še lovili, vendar smo se uspele izvleči. Ko smo začele delati manj lastnih napak, nam je tudi igra stekla, drugi in tretji niz pa sta bili že na naši ravni. S te strani sem zadovoljna, jutri se bomo lahko v miru pripravile na četrtkovo tekmo z Novo KBM Branikom, ki bo za nas zelo pomembna," je po tekmi dejala Olivera Kostić, korektorka Calcit Volleyballa, s 16 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.«


Odbojkarji z zmago potrdili drugo mesto

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL v domači dvorani premagali SIP Šempeter. Z zmago so si že zagotovili drugo mesto po rednem delu prvenstva, v svoji zadnji tekmi pa bodo v soboto gostovali v Mariboru. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Calcit Volleyball – SIP Šempeter  3:0 (19, 27, 20)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Novak (Dvor), Atanasov (Kranj).

Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan 5, Ratek, Okroglič 11, Vidmar 4, Pereira 18, Brulec 1, Lakner 8, Kotnik, Štembergar Zupan 10, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

SIP Šempeter: Marovt, Bukšek 2, Robida, Oder 3, Pokeršnik 15, Majer 1, Vrhunc 4, Majcenović Zuka 8, Boženk 18, Markovič, Hrastovec - libero. Trener: Sebastjan Cilenšek.

V vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL za moške so si kamniški odbojkarji s štirinajsto zmago v sezoni že priborili drugo mesto po rednem delu prvenstva. Vendar pot do zmage ni bila lahka, kajti Šempetrani, za katere je bil to zadnji test pred četrtkovo povratno tekmo drugega kroga pokala challenge, ko bodo gostili norveško ekipo Viking TIF Bergen, so nudili dostojen odpor domači ekipi. V drugem nizu so bili celo na pragu zmage, imeli so tri zaključne žoge, v dramatični končnici pa so bili bolj zbrani Kamničani.

V prvem nizu varovanci Gašperja Ribiča z boljšim servisom in učinkovitim napadom do prve večje prednosti prišli po prvem tehničnem odmoru. Ob njem so vodili za točko prednosti, ki so jo do drugega povečali na štiri. V končnici so se jim gostje približali na tri točke zaostanka (18:21), nato pa dosegli le še eno točko.

Bolj izenačen je bil je bil drugi niz, v katerem pa so bili večinoma v vodstvu Šempetrani, pri katerih je bil ob Danijelu Pokeršniku v napadu zelo učinkovit tudi Tadej Boženk, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. V nadaljevanju so domačini zaigrali bolje, se gostom približali na dve točki zaostanka, vendar so šele v končnici ulovili goste. Varovanci Sebastjana Cilenška so zapravili tri zaključne žoge za izenačenje v nizih, Kamničani, pri katerih se je obrestovala menjava Matica Videčnik z Žanom Novljanom pa so izkoristili prvo zaključno žogo.

Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, igra je bila izenačena do prvega tehničnega odmora, odločilno prednost pa so si Kamničani priigrali do drugega tehničnega odmora, ko so gostom pobegnili na štiri točke. Pred vstopom v končnico so odbojkarji Calcit Volleyballa vodili že z 21:16, razlika petih točk pa je bila tudi ob koncu niza.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Spet se je ponovila zgodba s prve tekme v Šempetru, ko smo prav tako v drugem nizu ves čas zaostajali, na koncu pa v končnici reševali zmago. Šempetrani so dobro servirali, v napadu pa nismo zaustavili predvsem Tadeja Boženka, ki je zaključil preveč žog. Ampak na koncu je pomembna zmaga, s katero smo potrdili drugo mesto in trenutno je to najbolj pomembno. Pred nami je še tekma v Maribor, nato pa se bomo lahko mirno pripravili na nadaljevanje prvenstva.«

Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra: »Zmaga domačinov je zaslužena. Glede na trenutno situacijo, da smo igrali praktično brez prvih dveh centrov, Robida pa je poškodovan, smo s takšno ekipo nudili dostojen odpor. Žal se nam na koncu drugega niza ni izšlo, imeli smo sicer dva razpoložena igralca, vendar so domačini v končnici pravilno postavili blok, tako da sta Boženk oziroma Pokeršnik težko prihajala čez njega.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice