Mali grad

Odbojkarice brez težav v četrtfinale Pokala Slovenije, kadeti pa prevzeli vodstvo v skupini C

14.11.2017

 

Odbojkarice brez težav v četrtfinale Pokala Slovenije

Odbojkarice brez težav v četrtfinale Pokala Slovenije, kadeti pa prevzeli vodstvo v skupini COdbojkarice Calcit Volleyja so bile le dva dni po zmagi v šestem krogu v 1. DOL za ženske v Novi Gorici, ko so brez izgubljenega niza premagale do zdaj neporaženo ekipo GEN-I Volley, v osmini finala Pokala Slovenije boljše še od kranjskega Triglava s 3:0 (19, 22, 8) in se zanesljivo uvrstile v četrtfinale. Že v sredo jih ob 20. uri čaka nova tekma, tokrat proti ekipi Sokol Post Nö v srednjeevropski ligi. 

Trener kamniških odbojkaric je tekmo proti Kranjčankam, ki igrajo v 2. DOL zahod začel v postavi Eva Pogačar, Katja Mihalinec, Helena Mijoč, Ana Zaplotnik, Eva Zatković, Manja Jerala in Leja Janežič, v nadaljevanju tekme pa sta igrali še Amanda Peterson in Pia Blažič. V prvih dveh nizih so domače odbojkarice še nudile dober odpor ekipi iz Kamnika, v tretjem pa je do izraza prišla večja kakovost Calcit Volleyja, ki se je, ker sta se ekipi dogovorili le za eno tekmo, zanesljivo uvrstil v četrtfinale Pokala Slovenije.

V sredo se bodo varovanke Gregorja Rozmana ob 20. uri v kamniški športni dvorani pomerile z avstrijsko ekipo Sokol Post Nö v okviru srednjeevropske lige. Ker je pred začetkom tekmovanja svoje sodelovanje odpovedala češka ekipa Prostejov, bo to edina tekma v Kamniku, Avstrijke pa so v treh dozdajšnjih tekmah srednjeevropske lige ostale praznih rok. Za kamniške odbojkarice bo to verjetno le ogrevanje pred napornim ritmom tekem, ki je pred njimi, saj bodo v soboto, 18. novembra, v domači športni dvorani gostile še Alianso Šempeter v sedmem krogu domačega prvenstva. Prihodnji torek in sredo Kamničanke čaka naporen turnir v češkem Olomoucu. Prvi dan bodo igrale z domačinkami, ki trenutno vodijo v tem tekmovanju, dan pozneje pa še z ekipo Vasas iz Budimpešte.

V četrtfinalu Pokala Slovenije jih najverjetneje čakata tekmi z GEN-I Vollejem, ki je v prvi tekmi osmine finala v gosteh premagal Ankaran Hrvatine s 3:1, povratna tekma pa bo na sporedu v sredo, 22. novembra, v Novi Gorici. Prva četrtfinalna tekma bo 29. novembra v Kamniku, povratna bo teden dni pozneje v Novi Gorici, zaključni turnir pa bo 21. in 22. decembra.

Kadeti prevzeli vodstvo v skupini C

V nedeljo je v dvorani OŠ Toma Brejca potekal drugi kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo kadetov. Odbojkarji Calcit Volleyja, ki jih letos prvič vodi Jure Sitar, so zabeležili dve zmagi. V prvi tekmi so z 2:0 (16, 18) premagali Krko, v drugi pa z 2:0 (21, 16) še kranjski Triglav in so po štirih odigranih tekmah s šestimi točkami na prvem mestu. Svoj zadnji kvalifikacijski turnir bodo mladi Kamničani odigrali 17. decembra v Novem mestu.

Prva tekma je potekala med ekipama Calcit Volleyja in Krke, več želje do igre in zmage pa je pokazala domača ekipa. Predvsem ekipni duh, glasna klop in pa majhno število lastnih napak, so kamniško ekipo pripeljali do dokaj lahke zmage proti vrstnikom iz Novega mesta. Prvi niz so Kamničani dobili z izidom 25:16, drugega pa s 25:18. V prvi postavi Kamnika so igrali Urban Blaževič, Marko Medved, Nik Štebe, Gaj Prah, Ambrož Poljanšek, Aljoša Škorjanc in Nik Drnovšek. 

Druga tekma je potekala med ekipama Krke in Triglavom iz Kranja. Prvi niz so po nekaj napakah sodnikov dobili Novomeščani s 26:24, v drugem so bili s 25:18 boljši Kranjčani, v tie-breaku pa so odbojkarji Triglava že vodili s 13:8, končne zmage s 15:13 pa se je veselila Krka.

Na zadnji tekmi turnirja na OŠ Toma Brejca so domači odbojkarji gostom iz Kranja vrnili za poraz na uvodnem turnirju v Žirovnici. Nekaj taktičnih sprememb v prvi postavi Calcit Volleyja je zadostovalo, da so Kamničani dokaj gladko prišli do zmage z 2:0. Prvi niz so se Kranjčani še malo upirali, predvsem zaradi velikega števila lastnih napak domače ekipe in niz izgubili na 21. točki, v drugem pa so bili Kamničani precej boljši nasprotnik in zmagali s 25:16. Tudi svojo drugo tekmo je Calcit Volley začel v postavi Urban Blaževič, Marko Medved, Nik Štebe, Gaj Prah, Ambrož Poljanšek, Aljoša Škorjanc in Nik Drnovšek, na klopi pa so bili še Miha Okorn, Nik Mujanovič, Brin Tomc, Vid Kališnik in Rok Podbregar. 

»Zelo sem zadovoljen s prvo tekmo svojih varovancev, saj smo oba niza odigrali na zelo visoki ravni. Naredili smo zelo malo lastnih napak in se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. Predvsem pa je bila taktična zamisel, da sem prvega libera ekipe Tomca zamenjal z Drnovškom, ki drugače igra na mestu podajalca, sprejemalca Škorjanca dal na mesto korektorja, Štebeta, ki je drugače tudi podajalec, pa na sprejem. To se je izkazalo za dobro potezo. Predvsem sprejem je bil tisti, ki nam je omogočal, da smo igrali odlično na vseh položajih. Tako je bilo podajalcu lažje razigrati ekipo in biti čim manj predvidljiv za nasprotno ekipo. Veseli pa me, da je letos udeležba na treningih res velika, da si vsi igralci želijo trenirati, žal pa imamo na teden le dva prosta termina. Mislim, da bi bili izidi še boljši, če bi imeli na voljo štiri do pet treningov, kot jih imajo nekatere druge kadetske ekipe. Še vedno si želim, da bi klub našel še kakšen prost termin, ki bi ustrezal tako meni kot igralcem,« si je zaželel Jure Sitar, ki ob kadetih Calcit Volleyja vodi še kamniške starejše dečke in prvo ekipo v mali odbojki.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec in arhiv Calcit Volleyja


<< Nazaj | Novice