Mali grad

Odbojkarice Calcita v polfinalu z Vitalovkami, tudi odbojkarji Calcita zanesljivo v polfinale

10.04.2016

 

Odbojkarice Calcita v polfinalu z Vitalovkami

Tudi v Puconcih so odbojkarice Calcita Volleyballa na drugi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske brez večjih težav premagale domačo ekipo in se uvrstile v polfinale. V njem se bodo pomerile z UOK Vitalom Ljubljano, prva tekma pa bo na sporedu prihodnjo soboto v Ljubljani.

Kema Puconci - Calcit Ljubljana 0:3 (-14, -17, -10)

Puconci -  Zelena dvorana v Puconcih, gledalcev 80; sodnika: Kogler in Seifried (oba Maribor).
Kema Puconci: Belec, Vinkovič 1, Franko 2, Škraban 9, Banfi 2, Donša 3, Kovač 6, Oletič, Kadiš 4, Jerič – libero. Trener: Bojan Novak.
Calcit Ljubljana: Grudina 5, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 5, Kostić 17, Hribar, Jerala - libero, Turk 5, Potokar 11, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

Odbojkarice Calcita v polfinalu z Vitalovkami, tudi odbojkarji Calcita zanesljivo v polfinaleSlovenske državne prvakinje so tudi v Puconcih potrebovale dobro uro, da so še drugič v četrtfinalu končnice premagale domače odbojkarice, ki so se za razliko od prve tekme v Ljubljani predstavile v boljši luči. Toda kakovostna razlika med nasprotnicami je bila ves čas očitna, nekaj več težav pa so varovanke Gašperja Ribiča imele na začetku prvega in drugega niza.

V uvodnem nizu so Pucončanke na servis Ive Škraban povedle 5:1, prednost štirih točk pa so ohranile tudi ob prvem tehničnem odmoru. Toda gostje so z uspešnim napadom Monike Potokar prišle do servisa, Ilka van de Vyver pa so dosegle kar osem zaporednih točk. Na drugi tehnični odmor so calcitovke že odšle s prednostjo šestih točk, še višja je bila po bloku Slavine Koleve (20:10). Zmago v prvem nizu je potrdila Potokarjeva.

Tudi v drugem nizu so Pucončanke pokazale zobe zgolj na začetku, a so po vodstvu s 5:3 in izenačenju na šesti točki igro hitro prepustile tekmicam. Pri gostujočih odbojkaricah je pri vodstvu 16:12 na trenutek zanihal sprejem servisa, Slavina Kovaleva je naredila nekaj napak in Pucončanke so se Calcitu približale na točko (16:17). A je bilo to tudi vse, kar smo videli do konca srečanja, kajti prav Koleva je bila tista, ki je zaustavila nalet domače ekipe, ki je do konca niza osvojila le še točko. Z dvema zaporednima napadoma ga je končala Olivera Kostić.

V tretjem nizu so se domače odbojkarice predale. Z izjemo 1:0 in 2:1 so bile ves čas v prednosti odbojkarice Calcita Ljubljane, ki so do še ene zmage prišle po napaki domače korektorke Dine Vinkovič.

Calcit Ljubljana bo v polfinalu igral z vitalovkami, v drugem polfinalnem obračunu pa se bosta pomerili ekipi Nove KBM Branika in GEN-I Volleyja.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Uvodna dva niza nismo odigrali tako kot smo načrtovali. Vmes je bilo celo nekaj nervoze, sam pa bi si želel vseeno nekaj več mirnosti v naši ekipi, predvsem v uvodnih dveh nizih. Tretji niz je bil nato že želeni ravni. Čestitke seveda tudi domačinkam za prikazano, naš cilj je znan, gremo pa stopničko po stopničko do končnega cilja v finalu.«

Bojan Novak, trener Keme Puconci: »Tokrat smo odigrali boljše kot v sredo v Ljubljani, ko smo se preveč ustrašili državnih prvakinj. Na trenutke smo bili celo konkurenčni Ljubljančankam, a je na koncu vseeno odločila kakovost in tudi višina igralk Calcita. Mi smo bili tokrat še brez Borkove, ki je manjkala zaradi službenih obveznosti, naš cilj - obstanek v ligi - pa smo vendarle izpolnili, čeprav menim, da smo si ga na koncu vseeno zaslužili.«


Odbojkarji Calcita zanesljivo v polfinale

Odbojkarji Calcita Volleyballa so tudi na drugi četrtfinalni tekmi, tokrat v Novem mestu, brez izgubljenega niza premagali Krko in se zanesljivo uvrstili v polfinale končnice 1. DOL za moške. Na svojega nasprotnika, ki bo prihodnjo soboto gostoval v Kamniku, še čakajo, saj bosta ekipi Panvite Pomgrada in Triglava morali odigrati še tretjo tekmo.

Krka - Calcit Volleyball 0:3 (-14, -19, -11)

Novo mesto - Športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Pevc (Škofja Loka).
Krka: L. Brulec, Ožbalt - libero, G. Erpič 3, Vrhovšek 2, Kosmina 1, U. Erpič, Drobnič 8, Pucelj 1, Bregar 4, Klobčar, Turk 6, Plot – libero. Trener: Jernej Rojc.
Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 6, T. Štern 15, Štalekar 4, Vidmar 2, Štembergar Zupan, J. Brulec 2, Lakner, Kotnik 5, Ž. Štern 9, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Slovenski pokalni zmagovalci so v sredo po dveh zaporednih porazih v modri skupini brez večjih težav na prvi četrtfinalni tekmi premagali Krko, nekaj težav so imeli le v uvodnem nizu, podoben razplet pa so si v kamniškem taboru želeli tudi na povratni tekmi. Z izjemo drugega niza, ko so bili domačini gostom enakovredni do drugega tehničnega odmora, so Kamničani svojo premoč tudi potrdili in zdaj čakajo na nasprotnika v polfinalu končnice, ki bo znan šele po sredini tretji četrtfinalni tekmi med Panvito Pomgradom in Triglavom.

Brata Tonček in Žiga Štern, ki je bil v sredo nezaustavljiv, sta dobro začela tudi tekmo v Novem mestu. Po njuni zaslugi so Kamničani, ki so tekmo začeli še z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk, toda Gregor Erpič je z uspešnim napadom domače odbojkarje približal le na dve točki zaostanka (10:12). Vendar je bilo to tudi vse, kar je Novomeščanom v uvodnem nizu še uspelo, kajti sledile so številne lastne napake, do konca niza so jih naredili še sedem, skupaj 11 in po še eni točki Žige Šterna je bilo 18:10 za Calcit Volleyball. Z asom je Žan Novljan svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo, do vodstva z 1:0 v nizih pa so Kamničani prišli po napaki na servisu Mihe Bregarja.

Drugi niz je bil bolj izenačen, z asom Ivana Vrhovška je Krka povedla 11:9, a so z blokom Saše Štalekarja gostje na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z blokom Tončka Šterna so Kamničani domačinom pobegnili na 18:14, niz pa je z blokom in uspešnim napadom pa je končal Novljan.

Čeprav so Novomeščani tretji niz začeli z vodstvo 5:3, v napadu je bil uspešen Valentin Turk, vodili so tudi še 6:5, je bilo nadaljevanje niza popolnoma v znamenju odbojkarjev Calcita Volleyballa. Kamničani so prevladovali na servisu in v bloku, precej boljši so bili tudi v napadu in že do drugega tehničnega odmora so si s točko Jana Brulca, nekdanjega igralca Krke, priigrali osem točk naskoka. Z novim asom Matica Videčnika je bilo že 20:8, tekmo pa je z dvema zaporednima uspešnima napadoma kronal Doman Kotnik.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Čeprav Žiga Štern v napadu ni bil tako uspešen kot na prvi tekmi v Kamniku, je tudi danes pokazal dobro igro, zato pa so bolje igrali drugi naši igralci. Zadnja dva treninga pred tekmo s Krko nista bila najboljša, toda očitno je pogovor z igralci zalegel, saj so igrali dovolj zavzeto, da so prišli do zanesljive zmage. Predvsem smo prevladovali v bloku in na servisu.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice