Mali grad

Odbojkarice Calcita ponovno uspešne

21.03.2013

 

Prva polfinalna tekma končnice v 1. DOL za ženske

Luka Koper – Calcit Volleyball       0:3 (-16, -17, -18)

Koper – Dvorana Bonifika. 200 gledalcev. Sodnika: Markelj (Bled) in Pevc (Škofja Loka).

Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Jančar – libero, Kušar – libero, Bratož 6, Ferlinc 3, D. Lucas 5, Lovšin, Korošec 1, Pušnik, Kaker 4, Flego. Trener: Marko Kalc.

Calcit Volleyball: Guštin 10, Turnšek 11, Podlesnik – libero, Handanovič, Ljubetič, Kramolc 5, Lenarčič 2, Starčević 13, N. Mori, Hribar – libero, J. Strel Kosmač 10, E. Mori 1. Trener: Oleg Gorbačov.

V lanski sezoni so koprske odbojkarice v polfinalu končnice državnega prvenstva na domačem igrišču premagale Kamničanke, ki so si nato pot do finala morale izboriti na tretji tekmi. Tudi na prvi letošnji medsebojni tekmi so varovanke Marka Kalca dodobra namučile odbojkarice Calcit Volleyballa, edine ekipe, ki se je v letošnji polfinale končnice uvrstila brez izgubljenega niza. Toda na prvi letošnji polfinalni tekmi, ki je bila na željo koprske ekipe v dvorani Bonifika – povratna bo v soboto v Kamniku – so bile Koprčanke daleč od kakršnegakoli presenečenja. Verjetno sta prav lanska tekma in prva letošnja v modri skupini bili dovolj velik opomin za kamniško četo, ki je domači ekipi v treh nizih prepustila zgolj 51 točk.

Tako kot praktično že vso sezono, je Oleg Gorbačov tudi nocojšnjo tekmo proti Koprčankam začel s Teo Lenarčič na mestu organizatorke igre, na sprejemalskih mestih sta bili Petra Kramolc in Ana Starčević, v bloku Jelena Strel Kosmač in Maja Guštin, na korektorskem položaju Tjaša Turnšek in na mestu proste igralke Urša Podlesnik. V najmočnejši zasedbi so tekmo začele tudi domače odbojkarice, pri katerih je za organizacijo igre skrbela Tina Korošec, na sprejemu sta bili Marina Barič in Maja Bratož, na mestu blokerk Nina Kaker in Nuša Ferlinc, na korektorskem Dajana Lucas in na mestu proste igralke Sara Kušar. Do prvega tehničnega odmora so Koprčanke še držale korak z gostjami iz Kamnika, ki so nanj odšle s točko prednosti. Toda z delnim izidom 9:1 so gostje prišle do vodstva z 21:10 in prvi niz je bil s tem praktično odločen. Tea Lenarčič je lepo razigrala svojo ekipo, Tjaša Turnšek, Ana Starčević in Jelena Strel Kosmač pa so bile v napadu nerešljiva uganka za domači blok. Do konca niza so koprske odbojkarice nekoliko ublažile svoj poraz, niz pa se je končal po slabem servisu Marine Barič.

Tudi drugi niz je bil popolnoma v znamenju odbojkaric Calcita, ki so do odločilne prednosti, prišle po vodstvu z 10:7, ko so Koprčanke le s težavo prihajale do točk. V njihovi igri so se pojavile številne lastne napake, in ko je Ana Starčević zaključila napad za vodstvo z 20:12, je bilo tudi v drugem nizu odpora domače ekipe hitro konec. Do konca niza sta obe ekipi dosegli še po pet točk, zadnjo pa je dosegla Tjaša Turnšek. Čeprav so največ točk Koprčanke osvojile v tretjem nizu, so prav v njem najhitreje popustile. Razigrane Kamničanke so osvajala točke kot po tekočem traku, njihova serija pa se je končala pri vodstvu z 12:3, ko je točko za svojo ekipo dosegla Eva Mori, ki je tik pred tem na mestu organizatorke igre zamenjala Teo Lenarčič. Zadovoljne z visokim vodstvom so gostujoče odbojkarice do konca drugega tehničnega odmora nekoliko popustile, kar so Koprčanke izkoristile in se jim z delnim izidom 10:3 približale le na tri točke zaostanka. Toda to je bilo tudi vse, kar jim je na tej tekmi uspelo. Kamničanke so se spet prebudile in niso dovolile presenečenja, saj so do konca tekme mladi koprski ekipi prepustile še štiri točke. Točko na i dobri igri Calcitovk je prispevala Jelena Strel Kosmač.

Na prvi polfinalni tekmi končnice so odbojkarice Nove KBM Branika v dvorani Lukna s 3:0 (12, 21, 21) premagale Alianso. Točke za Mariborčanke so dosegle: Mlakar 15, Kučej 1, Kaučič 3, Andreyko 8, Đurđević 9, Najdič 5 in Hutinski 15, za Šempetrčanke: Lakovšek 3, Božič 1, Borse 3, Jovič 1, Petranovič 8, Žohar 4, Žnidar 9, Hren 1, Napotnik 1 in Pungartnik 4.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice