Mali grad

Odbojkarice Calcita ne bodo igrale z Rusinjami, mladinci pa v Stranjah za mladinski naslov

11.01.2018

 

Odbojkarice Calcita ne bodo igrale z Rusinjami

Na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV so odbojkarice Calcit Volleyja v mariborski dvorani Lukna izgubile proti domači ekipi Nova KBM Branik z 1:3 (-23, 19, -23, 12). Tudi v prvi tekmi v Šempetru v Savinjski dolini so s 3:1 (-28, 22, 20, 16) zmagale Mariborčanke, ki bodo tako v osmini finala pokala CEV igrale proti ruski ekipi Jenisej iz Krasnojarska. Kamničanke bodo svojo naslednjo tekmo igrale 20. januarja, ko bodo v 12. krogu 1. DOL za ženske gostovale v Kopru.

Nova Branik – Calcit Volley    3:1 (23, -19, 23, 12)

Maribor – Dvorana Lukna, 250 gledalcev, sodnika: Barev (Bolgarija), Kolehmainen (Finska).

Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 16, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 7, Najdič 4, Milosavljević 2, Sobočan 12, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo (L),  Krajnc. Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 9, Igličar 11, Mihalinec 12, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatković 2, Janežič (L), Brčić 3, M. Jerala, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Odbojkarice Calcita ne bodo igrale z Rusinjami, mladinci pa v Stranjah za mladinski naslov V nedeljo so na turnirju srednjeevropske lige, tekma je veljala tudi za državno prvenstvo, po dvajsetih mesecih Kamničanke prvič premagale Mariborčanke. To jim je pred današnjo povratno tekmo drugega kroga pokala CEV vlilo dodatno mero optimizma, vendar se na koncu ni izšlo po njihovih željah. Ob ne ravno najboljšem sprejemu so imele težave tudi v napadu, za domačo ekipo pa so zaostajale tudi v bloku in na servisu. Tako so po še enem porazu poslovile od nadaljnjega tekmovanja v Evropi.

Za kamniško ekipo se četrti medsebojni dvoboj s Kamničankami v zadnjih štirih tednih ni začel ravno obetavno. Na servis Sare Najdič so zaostale za štiri točke (0:4), domače odbojkarice pa so prednost štirih točk ohranile do konca prvega tehničnega odmora. Tudi do drugega so gostujoče sprejemalke imele težave s sprejemom, domačinke so bile boljše tudi na sprejemu, kar jim je prineslo vodstvo s 16:10. Vodile so tudi s 17:11, vendar so Kamničanke z uspešnim napadom Katje Mihalinec izid na 20. točki izenačile. Z asom Najdičeve so domačinke v končnici prišle do dveh točk prednosti (22:20), nato tudi do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, po napaki Helene Mijoč na servisu pa so izkoristile drugo.

Za napredovanje v osmino finala pokala CEV so domače odbojkarice potrebovale le še niz, medtem ko si Kamničanke niso več smele dovoliti izgubljenega niza. V drugem so v svoji nameri uspele. Dvignile so raven svojega sprejema, popravile igro v napadu, uspešne so bile tudi v bloku, do odločilne prednosti pa so prišle na servis Ane Zaplotnik, ki je s štirimi zaporednimi, dosegla je tudi en as, svojo ekipo popeljala do vodstva s 24:19. Niz je nato končala Tina Grudina.

Tudi v tretjem nizu sta bili ekipi do vstopa v končnico niza izenačeni. Mariborčanke so na drugi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti, na servis Tine Grudine so Kamničanke izid izenačile, toda po uspešnem napadu Anite Sobočan so domačinke gostjam pobegnile za tri točke (19:16). Tudi po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana odbojkarice Calcit Volleyja niso prišle do svoje igre. Zanje je bila na servisu usodna Ana Marija Vovk, ki je z asom Mariborčankam priborila že šest točk prednosti (22:16). Po maratonski izmenjavi so se gostje domačinkam po napaki Sobočanove približale na tri točke zaostanka (20:23), vendar do preobrata ni prišlo, čeprav so Kamničanke ubranile celo tri zaključne žoge. Ne pa tudi četrte, ko je bila uspešna Anita Sobočan.

Potem ko so izgubile vse možnosti za napredovanje v tretji krog pokala CEV, so Kamničanke nekoliko nejevoljno vstopile v četrti niz, v katerem so z asom Sare Najdič Mariborčanke povedle s 7:0. Tudi ob prvem so imele sedem točk prednosti, ob drugem že devet, tekma pa se je končala z asom Marine Kaučič.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Čeprav sprejem ni bil na visoki ravni, je težko reči, da je samo to odločilo tekmo. Preprosto od samega začetka nismo našli pravega ritma, ki ga, z izjemo drugega niza, nikakor nismo našli. Skušali smo najti svojo pravo igro, pravi odgovor na mariborsko igro, žal tega nismo našli do konca tekme in končni izid je, kakršen je. Ne preostane nam drugega, kot da se osredotočimo v nadaljevanje sezone. Pred nami je prosti vikend, ki ga bomo skušali čim bolje izkoristiti.«


Mladinska ekipa Calcita v Stranjah za mladinski naslov

Mladinska ekipa Calcit Volleyja, ki se je na finalni turnir slovenskega državnega prvenstva uvrstila brez poraza, bo v soboto ob 13. uri v dvorani OŠ Stranje domačin letošnjega zadnjega dejanja v mladinski konkurenci. Kamničani bodo v polfinalu igrali proti ekipi Maribora, v drugem polfinalu pa se bosta pomerili ekipi Črnuče ACH in Hoče. V soboto pa bo v dvorani OŠ Toma Brejca na sporedu tudi turnir za peto mesto v državnem prvenstvu mladink. Polfinalna para sta: Calcit Volley – Braslovče in GEN-I Volley - Prevalje. Turnir se bo začel ob 10. uri.

Že v lanski sezoni so bili kamniški mladinci blizu uvrstitve na finalni turnir, a so se na polfinalnem turnirju v Framu morali zadovoljiti s tretjim mestom. Takrat z nekoliko grenkim priokusom, saj so o napredovanju odločale tudi nekatere sodniške odločitve. Vendar pa čas celi rane, varovanci trenerja Aleša Hribarja so še napredovali in v letošnji sezoni so na vseh dozdajšnjih tekmah zabeležili zmago. Brez poraza so se na finalni turnir uvrstili tudi odbojkarji Črnuč ACH.

»Najprej še enkrat čestitke mojim fantom za uvrstitev na finalni turnir. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil vodstvu kluba, ki nam je ob pomoči nekaterih staršev omogočil, da se bo turnir odvijal v našem domačem okolju. Zavedamo se, da je to turnir, na katerem igrajo trenutno štiri najboljše slovenske mladinske ekipe. Razlike med njimi so minimalne, tako da bodo odločale malenkosti, vsaka napaka pa bo hitro kaznovana,« pred začetkom turnirja v Stranjah razmišlja Aleš Hribar, trener kamniške mladinske ekipe, ki verjame, da bi se s svojimi varovanci lahko boril tudi za naslov državnega prvaka Slovenije.

»V zadnjem času smo veliko delali na tem, da bi svojo igro dvignili še na višjo raven. Mislim, da so fantje, ki jim imamo trenutno na voljo, v dobrem stanju. Prepričan sem, da bodo v soboto pravi, prepričan pa sem, da imajo tudi dovolj znanja in kakovosti, da so na koncu lahko zelo visoko. Ne bojimo se nikogar, želim pa si, da bi bila dvorana polna, da bi nam na poti do uspeha pomagali tudi navijači. Spoštujemo svoje nasprotnike, vendar se nikogar bojimo. Že zdaj se veselim tega turnirja,« je še dejal Hribar, ki je pred novim letom vodil mladinsko reprezentanco Slovenije, s katero je na turnirju srednjeevropske lige zaostal le za aktualnimi evropskimi mladinskimi prvaki, Čehi. Za Slovenijo so v Mariboru igrali tudi trije kamniški igralci, Bor Jese Rotar, Rok Forštnarič in Teo Podobnik.

Sicer pa v soboto v Stranjah za Calcit Volley igrali: Urban Blaževič, Jan Fink, Rok Forštnarič, Miha Grahek, Aljaž Hrovat, Kristjan Krt, Matija Lakner, Nik Mujanović, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Bor Jese Rotar, Aljoša Škorjanc, Nik Štebe. Trener ekipe je Aleš Hribar, njegov pomočnik pa Gregor Hribar.

Zelo blizu finalnemu nastopu so bile tudi mladinke Calcit Volleyja, ki so na polfinalnem turnirju v odločilni tekmi za uvrstitev med najboljše štiri ekipe po hudem boju v tie-breaku izgubile proti ekipi ATK Grosuplje. Tako so se morale varovanke Francija Obolnarja sprijazniti s tem, da se bodo v soboto borile za končno peto mesto. Za Kamničanke bo na turnirji igrala tudi Zala Špoljarič, članica slovenske kadetske reprezentance, ki se je nedavno tega uvrstila na evropsko prvenstvo. V slovenski izbrani vrsti je bila tudi Manja Jerala, ki pa v letošnjem mladinskem državnem prvenstvu ne igra za kamniško ekipo.

Za mladinke Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Alisa Ferlin, Atena Gojak, Živa Javornik, Nives Juhant, Lejla Kočan, Sara Muršak, Eva Pogačar, Žana Poljanšek, Živa Potočnik, Sara Sitar, Alja Somrak, Alexandra Stupar, Nina Šmidovnik, Zala Špoljarič, Tina Topič, Lana Žužek.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec in Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice