Mali grad

Odbojkarice Calcita Ljubljane v Žirovnici do težke zmage, odbojkarji z dobro igro do treh točk

01.11.2015

 

Odbojkarice Calcita Ljubljane v Žirovnici do težke zmage

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v petem krogu 1. DOL za ženske gostovale v Žirovnici. Domača ekipa Zgornja Gorenjska jih je v prvem nizu presenetila, toda v nadaljevanju so Calcitovke le prišle do načrtovane zmage. V prihodnjem krogu, v sredo, 4. novembra, bodo v dvorani Tivoli gostile Formis. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Zgornja Gorenjska – Calcit Ljubljana 1:3 (19, -15, -21, -21)

Žirovnica – Dvorana pod Stolom. 100 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Sever (Brezovica)

Zgornja Gorenjska: Avsenik - libero, Marzidovšek, Pogačar 1, Blažič 14, Rotar 1, Klinar, Tučen 5, Jerala 6, Anderson 9, Tramontozzi 9, Čuk 2. Trener: Iztok Kšela.

Calcit Ljubljana: Grudina 12, Božič 3, Vrhovnik 20, Igličar 5, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 10, Aragao 2, Hribar, Jerala - lilbero, Turk, Potokar 12. Trener: Gašper Ribič.

Varovanke Gašperja Ribiča so se po četrtkovem krstnem nastopu v ligi prvakinj morale spet osredotočiti na domače prvenstvo. Čeprav Ribič od svojih varovank na vsaki tekmi zahteva, da ne glede na ime nasprotnic igrajo brez nihanj v igri, predvsem pa brez podcenjevanja, je državnim prvakinjam ob koncu prvega niza popolnoma popustila zbranost. Ob drugem tehničnem odmoru so Calcitovke, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Tina Grudina, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala vodile s štirimi točkami prednosti in prav nič še ni dišalo po tem, da bi se uvodni niz končal z zmago domače ekipe. Toda domače odbojkarice so na 19. točki izid izenačile, nato pa dosegle še šest točk zapored ter presenetljivo prišle do zasluženega z vodstvom 1:0 v nizih.

V drugem nizu so državne prvakinje le prikazale igro, ki se od njih pričakuje. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile s štirimi točkami prednosti, do drugega so jo podvojile, svojo prednost pa so do konca niza povečale še za dve točki. Toda v tretjem nizu so se pojavile podobne težave kot v prvem nizu, kajti Zgornja Gorenjska je povedla z 8:4, vodila je tudi z 11:6, zato je Ribič v igro poslal Cecilio Aragao in Olivero Kostić. Prav po zaslugi Aragaove, ki se je izkazala tudi s servisi, so Calcitovke izid le izenačile in jim pobegnile za tri točke (21:18). Vendar se domače odbojkarice niso predale, na 21. točki izid še enkrat izenačile, toda v končnici je le prišla do izraza kakovost ljubljanske ekipe.

Tudi v četrtem nizu se odbojkarice Zgornje Gorenjske niso predale, saj so gostje prvič povedle pri izidu 18:17. V končnici tekme so slovenske državne prvakinje podobno kot v tretjem nizu prišče do težke, vendar zaslužene zmage.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Po tekmi v ligi prvakinj smo imeli le en trening in še ta je bil bolj regeneracijski. Očitno so bile igralke še pod vtisom tekme v četrtek in je še niso popolnoma predelale in verjetno gre tudi tu iskati vzroke za nekoliko slabšo predstavo. Ampak na koncu smo le zmagali in to je najbolj pomembno.«

Z dobro igro do treh točk

Odbojkarji Calcit Volleyballa nadaljujejo z dobrimi igrami v 1. DOL za moške. V šestem krogu so doma premagali še Panvito Pomgradom, z zmago pa so zadržali drugo mesto na prvenstveni lestvici. Kamničani bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 7. novembra gostovali v Mariboru.

Calcit Volleyball  – Panvita Pomgrad 3:1 (20, 15, -15, 17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 200 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Dugar (Kanal).

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 5, T. Štern 24, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 10, Brulec 3, Lakner 5, Kotnik 14, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 3, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 9, Fridrih – libero, Flisar 8, Bogožalec 15, Menih - libero, Grabar, Drvarič. Trener: Dejan Fujs.

Kamničani in Sobočani so se pred tremi tedni pomerili na turnirju srednjeevropske lige v Innsbrucku. Boljši so bili odbojkarji Calcit Volleyballa, vendar so varovanci Dejana Fujsa na tekmo prišli praktično iz kombija. V prvenstvu je do zdaj bolje šlo kamniškim odbojkarjem, ki so izgubili le z ACH Volleyjem, Panvita Pomgrad, ki ima tekmo manj, je po dveh uvodnih porazih nato dvakrat zapored zmagala.

Trener Marko Brumen je dvoboj z gosti iz Murske Sobote začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. V prvem nizu so domači odbojkarji do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru, ko so gostom pobegnili za štiri točke (17:13). Na servis Tineta Kvasa, sicer Kamničana v dresu Panvite Pomgrada, so se Sobočani Calcitovcem približali na točko zaostanka (16:17), vendar sta Tonček Štern z dvema točkama in Novljan domači ekipi priskrbela mirno nadaljevanje niza. Z asom ga je zaključil Kotnik.

Drugi niz se je začel popolnoma v znamenju kamniške ekipe, ki je po asu Novljana in bloku Kotnika povedla kar s 13:2. Za najvišjo prednost v drugem nizu je z blokom poskrbel Lakner (16:3), vendar so se Sobočani počasi vrnili v igro. S servisi se je izkazal mladinski reprezentant Jakob Rojnik, ki je zamenjal nerazpoloženega Dejana Pelemiša, seveda pa zmaga Calcit Volleyballa v drugem nizu ni bila ogrožena. Zato pa so gostje v tretjem nizu z boljšim servisom povzročali težave domačim sprejemalcem, pa tudi sicer je Kamničanom popustila zbranost, tako da so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za šest točk. Ne polminutni odmor, ne menjave Kamničane niso vrnili v igro in po napaki Štembergar Zupana so Sobočani slavili v tretjem nizu.

V četrtem nizu so Calcitovci spet prikazali boljšo igro. Do osme točke je bil izid še izenačen, nato sta na sceno stopila Tonček Štern in Jan Brulec, na tej tekmi najboljša igralca domače ekipe, ki sta bila najbolj zaslužna za pet zaporednih točk Kamničanov, ki gostom niso več dovolili, da bi se jim približali. Do drugega tehničnega odmora je prednost slovenskih podprvakov znašala že sedem točk, zmago in nove tri točke pa je potrdil Štembergar Zupan.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Odigrali smo tri zelo dobre nize in enega slabega. Po zanesljivi zmagi v drugem nizu, ko smo vodili že s trinajstimi točkami prednosti, so se igralci nekoliko opustili, toda v četrtem so se spet vrnili v igro. Pohvale si zaslužijo vsi igralci, med dobrimi pa sta izstopala Jan Brulec, ki je taktično odlično podajal in Tonček Štern, ki je imel nekaj slabih minut, v glavnem pa je bil za Sobočane nezaustavljiv.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice