Mali grad

Odbojkarice Calcita Braslovče premagale še tretjič, Kamničani z zmago odgovorili na poraz

29.11.2015

 

Braslovče premagale še tretjič

Odbojkarice Calcita Ljubljane so še tretjič v letošnji sezoni premagale ekipo Braslovč. Po zmagi v uvodnem krogu 1. DOL za ženske v dvorani Tivoli in na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, so s 3:0 (23, 14, 23) slavile tudi na tekmi desetega kroga domačega prvenstva. V sredo, 2. decembra bodo ob 18. uri, v dvorani Tivoli z Braslovčami igrale še povratno četrtfinalno pokalno tekmo, v soboto, 5. decembra, bodo ob 16. uri v dvorani na Galjevici v 11. krogu domačega prvenstva gostile Luko Koper.

Braslovče – Calcit Ljubljana 0:3 (-23, -14, -23)

Braslovče - Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 200, sodnika: Kern (Kranj) in Adrovič (Kamnik).
Braslovče: Bedjanič - libero, Anželc, Podbregar, Marovt - libero, Rituper, Žnidar 8, Muhovic, Markovič 9, Mihevc 4, Mihalinec 6, Vodlan 3, Hribernik 4, Praunseis, Raković 1. Trener: Zoran Jerončič.
Calcit Ljubljana: Grudina 7, Božič 4, Vrhovnik 11, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 2, Aragao, Hribar 2, Jerala - libero, Turk, Potokar 8. Trener: Gašper Ribič.

Braslovčanke so v tekmo z ljubljanskimi odbojkaricami, ki so v četrtek igrale težko tekmo v ligi prvakinj proti eni najboljših evropskih ekip VakifBank Istanbulu, stopile z novim oziroma starim trenerjem na klopi. Zoran Jerončič je bil dodatna motivacija za domačo ekipo, ki je v prvem nizu pred odhodom na drugi tehnični odmor za gostjami, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala zaostajala za pet točk (10:15), toda na 20. točki sta bili ekipi že skupaj. S tremi zaporednimi točkami so varovanke Gašperja Ribiča povedle s 23:20, imele tudi tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, izkoristile so tretjo.

V drugem nizu so bile aktualne slovenske državne prvakinje, ki so v Braslovče prišle po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu, ves čas v prednosti. Prevladovale so v bloku, bolj učinkovite so bile v napadu in ob drugem tehničnem odmoru so vodile s sedmimi točkami prednosti. Do konca niza so svojo prednost še povečale.

Po visoki zmagi v drugem nizu so ljubljanske odbojkarice popustile, domačinke so odlično izvajale začetne udarce in povedle z 8:3. Na enajsti točki je sledilo izenačenje, Braslovčanke so še vodile s 16:15, pred vstopom v končnico pa je Calcit Ljubljana povedel z 21:18. Domačinke so se jim še približale na točko zaostanka, ne pa izida tudi izenačile, gostje pa so izkoristile drugo zaključno žogo za končno zmago.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »V prvem nizu smo že visoko vodili, vendar v končnici dovolili, da so se nam domače odbojkarice približale. Drugi niz smo odigrali zelo dobro, v tretjem pa na začetku 'zaspali', kar so Braslovčanke izkoristile in prišle do visoke prednosti. Na koncu smo niz sicer dobili, s tem tudi tekmo, vendar bi takšne tekme morali prej končati. Toda po le dveh dneh se je bilo težko zbrati na novo tekmo, videti je, da so igralke že nekoliko utrujene, ampak najbolj pomembno je, da smo na koncu le prišli do zmage. Zdaj je pred nami bolj mirno obdobje, tako da se bomo lažje pripravili na povratno tekmo pokala, ko bomo v sredo spet igrali z Braslovčani.«

Zoran Jerončič, trener Braslovč: »Calcitovke so pričakovano prevladovale v napadu in bloku, sem pa zadovoljen, kako smo igrali na sprejemu, dobili smo le štiri ase, pa tudi na servisu. Smo pa imeli druge težave, predvsem organizacijske v smislu, kaj mora katera od igralk narediti v določenem trenutku, česar se v nekaj dneh ni dalo popraviti. Čeprav smo izgubili, sem zadovoljen, da smo v dveh nizih le za malenkost zaostali. Pred nami je še veliko dela, določene zadeve bo še treba popraviti, določene smo že, Jelena Raković je že bolje podajala. Moram pa čestitati Calcitu, ki je boljši in je zasluženo zmagal.«

Kamničani z zmago odgovorili na poraz

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v 10. krogu 1. DOL za moške v gosteh s 3:1 (19, -23, 15, 20) premagali domači SIP Šempeter. Že v sredo jih v tretjem krogu pokala challenge v Kamniku čaka obračun z nizozemsko ekipo Draisma Dynamo Apeldoorn, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto gostili ACH Volley.

SIP Šempeter – Calcit Volleyball 1:3 (-19, 23, -15, -20)

Šempeter - Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 120- Sodnika: Globačnik (Topolšica) in Ortl (Polzela).
SIP Šempeter: Marovt, Ž. Zupanc 12, Robida 5, Oder 12, Pokeršnik 17, Majer - libero, Udrih, Markovič 4, G. Javornik 4, S. Javornik 7, Vrhunc 2. Trener: Sebastjan Cilenšek.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern, Štalekar 10, Vidmar 5, Štemberger 24, Brulec 1, Lakner, Kotnik 4, Ž. Štern 20, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Med tednom so odbojkarji Calcita Volleyballa na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije izgubili s Salonitom, vendar po dobri igri, zato njihov trener Marko Brumen pred gostovanjem v Šempetru ni bil zaskrbljen. Na drugi strani Sebastjan Cilenšek, trener Šempetranov, še vedno ni mogel računati na prostega igralca Klemna Hrastovca, prav tako iz družinskih razlogov ni bilo Rudija Zupanca.

Kamničani so tekmo začeli brez Jana Brulca in Tončka Šterna, ki ju je Brumen želel odpočiti, namesto njiju sta igrala Jani Konjedic in Andrej Štembergar Zupan, na sprejemu sta bila Primož Vidmar in Žiga Štern, v bloku Sašo Štalekar in Žan Novljan, za katerega je bila po poškodbi to prva tekma, ter prosti igralec Klemen Hribar. V uvodnem nizu so do odločilne prednosti prišli z delnim izidom 4:0, ko so domačinom pobegnili na pet točk (16:11. S tremi zaporednimi točkami Žige Šterna so prvi niz končali z zmago.

V drugem so domači odbojkarji pokazali zobe. Kamniški odbojkarji so pred drugim tehničnim odmorom za Šempetrani zaostajali za štiri točke (8:12), na trinajsti so z blokom Štalekarja izid izenačili, nato pa po uspešnem napadu Štembergar Zupana pred vstopom v končnico niza vodili z 20:18. Toda namesto mirne končnice so domačinom dovolili, da so s točko Danijela Pokeršnika najprej izid izenačili, po dveh lastnih napakah pa za njimi zaostajali za dve točki (20:22). Z asom Žige Zupanca so Cilenškovi varovanci prišli do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, izkoristili so tretjo.

Tretji niz je bil popolnoma v znamenju kamniške ekipe, v kateri je na mesto organizatorja igre vstopil Brulec, namesto Vidmarja je priložnost dobil Domen Kotnik. Calcitovci so povedli že s 13:5. V napadu sta blestela kapetan Andrej Štembergar Zupan in Žiga Štern, niz pa je bil odločen že do drugega tehničnega odmora, ob katerem so gostje vodili z devetimi točkami prednosti.

Šempetrani so bolje začeli četrti niz, v kamniški ekipi se je v igro vrnil Vidmar, povedli s 6:3, vodili še s 14:13, toda na drugi tehnični odmor so s točko prednosti odšli Kamničani. Pri izidu 16:16 je prišlo do dolge izmenjave žog, točka je na koncu pripadla gostom, tako kot še dve naslednji, kar je odločilo tekmo, ki jo je končal Štembergar Zupan.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Že na včerajšnjem treningu sem igralcem povedal, v kakšni zasedbi bomo igrali, in sem se tega tudi držal. Niz in pol smo tudi v tej zasedbi igrali dobro, nato smo v končnici niza nekoliko padli v natančnosti podaj, največjo krivdo za izgubljeni niz pa nosim sam, ker sem vztrajal brez menjave. Sicer moram pohvaliti Žigo Šterna, ki je odlično izvajal začetne udarce, uspešen je bil tudi v napadu, kar velja tudi za Andreja Štembergarja Zupana. S šestimi bloki se je izkazal Sašo Štalekar, vendar smo še vedno dosegli premalo točk preko sredine. Vesli pa me, da smo lahko nekoliko odpočili Tončka Šterna, ki ga bomo potrebovali v nadaljevanju sezone.«

Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra: »Poznalo se nam je, da smo nastopili brez nekaterih standardnih članov prve postave, v zadnjem trenutku še brez Rudija Zupanca. Kamničanom se pozna, da trenira v polni zasedbi vsak dan, mi pa imamo zadnjih 14 dni težave s poškodbami in službenimi obveznostmi igralcev, zato so treningi okrnjeni. Ta tekma nam je bila izziv, če bi se v četrtem nizu pri izidu 16:16 dve dolgi izmenjavi žog obrnili na našo stran, bi se morda drugače iztekla, ampak realnost je, da je Calcit veliko boljša ekipa. Ne glede na poraz, si nimamo česa očitati.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice