Mali grad

Odbojkarice Calcit Volleyja slavile v Benetkah

16.09.2018

 

Odbojkarice Calcit Volleyja slavile v BenetkahDruga ženska ekipa Calcit Volleyja je odlično nastopila na tradicionalnem turnirju za lovoriko San Giacomo dell'Orrio, ki se igra na odprtem igrišču v Benetkah. V petek so varovanke Francija Obolnarja s 3:0 premagale domačo ekipo C.U.S Venezio, danes pa so v finalu z 2:1 (-17, 22, 24). Zala Špoljarič je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja.

Na turnirju, ki se igra vse od leta 1975, so kamniške odbojkarice v petek brez večjih težav premagale domačo ekipo, ki igra v italijanski C ligi. V drugem obračunu je bila Padova boljša od Annie, v današnjem finalnem obračunu pa so dvoboj bolje začele odbojkarice iz italijanske C lige. Vendar se Kamničanke niso predale, v razburljivem tretjem nizu, na turnirju so se na vsaki tekmi igrali trije nizi, pa so ubranile dve zaključni žogi nasprotnic, nato pa same izkoristile prvo in se veselile zmage na mednarodnem turnirju.

»Za dekleta je bil turnir dobra izkušnja, saj je bilo na odprtem igrišču veliko gledalcev. V petek smo tekmo dobili dokaj gladko, več težav pa smo imeli danes. Predvsem v prvem nizu nam igra ni stekla, zato pa je bilo nadaljevanje toliko boljše. Vsekakor bo do za naše mlade igralke to dobra spodbuda v pripravah na krstno prvoligaško sezono,« je v nekaj besedah uspeh svojih varovank komentiral Franci Obolnar.

Za Calcit Volley II so v Benetkah igrale: Eva Zatković, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Zala Krašovec, Sara Sitar, Sara Bošeska, Atena Gojak, Anja Šeme, Živa Javornik, Tina Topič, Nives Juhant, Meta Ahačič.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice