Mali grad

Odbojkarice Calcit Volleyballa zanesljivo na zaključni turnir

17.02.2017

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije premagale Zgornjo Gorenjsko, v Žirovnici je bilo 3:0, in se uvrstile na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, ki bo v Kranju, 17. in 18. marca. V polfinalu se bodo pomerili z ekipo GEN-I Volley, ki je v sredo še drugič premagala GEN-I Volley s 3:2

Zgornja Gorenjska – Calcit Volleyball  0:3 (-9, -14, -19)

Žirovnica – Dvorana pod Stolom, gledalcev 50.

Zgornja Gorenjska: Avsenik - libero, Tučen, Lužovec 7, Košak 3, Pogačar 2, Burja, Klinar 3, Marzidovšek 7, Langus 1, Zorman 2, Humerca. Trener: Iztok Kšela

Calcit Volleyball: Grudna, Božič 3, Mihevc 4, Blažič 13, Pahor – llibero, Igličar 15, Zaplotnik 10, Jerala 1, Turk 3, Koleva 8, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Aktualne slovenske državne prvakinje so si pred slabim mesecem dni na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja na domačem igrišču mlade gorenjske odbojkarice premagale s 3:0 (11, 9, 10), brez večjih težav pa so slavile tudi na povratni tekmi.

Odbojkarice Calcit Volleyballa zanesljivo na zaključni turnirGostujoči trener Nicola Negro je na povratni četrtfinalni tekmi odpočil nekatere od nosilk igre svoje ekipe, igralke, ki so v dozdajšnjem delu sezone manj igrale, pa so dobro izkoristile svojo priložnost. Predvsem to velja za uvodni niz, v katerem so na servis Mojce Božič, dosegla je tudi dva asa, domačinkam pobegnile za sedem točk (7:0), po novem asu, tokrat Urške Igličar pa je bilo že 16:4. Vodstvo z 1:0 v nizih je potrdila Katja Mihevc.

V drugem nizu so domačinke izboljšale svoj sprejem in do prvega tehničnega odmora držale korak z gostjami, ki so po zaslugi Slavine Koleve z njenimi štirimi zaporednimi točkami povedle s 16:8. Z uspešnim napadom Ane Zapltonik so si calcitovke tudi praktično zagotovile uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Gorenjke s točko Anje Zorman na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, toda v nadaljevanju se je razigrala njihova nekdanja soigralka Pia Blažič, svoje so dodale še druge odbojkarice Calcita, tekmo pa je zaključila Zaplotnikova.

V polfinalnem obračunu zaključnega turnirja v Kranju bodo njihove nasprotnice odbojkarice Formule Formisa, ki so v sredo po hudem boju, ko so proti EEN-I Volleyju že izgubljale z 0:2 v nizih, prišle do zmage s 3:2 (-23, -8, 21, 18, 9). Tekma v Hočah je imela identičen razplet kot pred dobrimi 14 dnevi v Novi Gorici, kjer so Novogoričanke prav tako povedle z 2:0 v nizih, naslednji trije pa so pripadli Rogožankam, ki so zmagale s 3:2 (-9, -22, 25, 22, 13).

Drugi polfinalni par zaključnega turnirja bo znan šele 28. februarja, ko bo na sporedu povratna tekma med branilkami naslova, Novo KBM Branikom in Sp.Savinjsko-Alianso. Prva tekma bo na sporedu osem dni prej v Mariboru, povratna pa bo nato v Šempetru v Savinjski dolini. V sredo, 22, februarja, bosta svojo povratno četrtfinalno tekmo v Puconcih igrali ekipi Keme in VOLLEYBALLjubljane. Na prvi, v Ljubljani, so s 3:0 (23, 12, 18) slavile ljubljanske odbojkarice.

Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo v soboto, 18. 2. 2017, v 16. krogu 1. DOL, na Galjevici, ob 19.30 gostile Kemo Puconce.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice