Mali grad

Odbojkarice Calcit Volleyballa za zmago potrebovale 61 minut igre, odbojkarji po 1:2 do zmage v tie-breaku

19.02.2017

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa za zmago potrebovale 61 minut igre

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 16. krogu 1. DOL za ženske v dvorani na Galjevici s   premagale gostje iz Puconcev. Tekma je bila končana po  minutah igre, v prihodnjem krogu pa aktualne slovenske državne prvakinje čaka gostovanje v Novi Gorici. Z domačim GEN-I Volleyjem se bodo pomerile prihodnjo soboto, ob 19. uri.

Calcit Volleyball – Kema Puconci  3:0 (16, 11, 12)

Ljubljana - Športna dvorana Galjevica, gledalcev 50, sodnika: Ortl (Polzela), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volleyball: Grudina 10, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor - libero, Igličar 6, Kostić 8, Zatkovič, Jerala - libero, Koleva 15, Van de Vyver 6.

Kema Puconci: Vinkovič, Franko, Škraban 8, Zdovc 2, Donša, Kocet - libero, Kovač 2, Kadiš 3, Mikl, K. Pintarič 5, Ajnihar 1. Trener: Sebastijan Lenarčič.

Odbojkarice Calcit Volleyballa za zmago potrebovale 61 minut igre, odbojkarji po 1:2 do zmage v tie-breakNa drugi današnji tekmi v dvorani na Galjevici v 1. DOL za ženske, na prvi so odbojkarice VOLLEYBALLjubljane premagale GEN-I Volley, so aktualne državne prvakinje opravičile vlogo favoritinj in po 61 minutah igre premagale gostje iz Puconcev, ki jih je prvič vodil Sebastijan Lenarčič. Do menjave na klopi, Pucončanke je zadnjih deset let vodil Bojan Novak, je prišlo minulo soboto po minimalni zmagi prav nad VOLLEYBALLjubljane.

Domače odbojkarice so v tekmo vstopile v najmočnejši zasedbi, z Ilko van de Vyver, Pio Blažič, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Vendar je začetek tekme pripadel gostujoči ekipi, ki je izkoristila številne neizsiljene napake calcitovk, tako da so povedle z 10:7. Vodile so tudi še z 12:10, toda na servis Oliver Kostić je bilo njihovega odpora konec. Varovanke Nicole Negra so z dvema zaporednima točkama Tine Grudine in napaki Angeline Ajnihar povedle z 19:12, niz pa se je končal z asom  Ilke van de Vyver.

Razlika v kakovosti je še bolj do izraza prišla v drugem niz, v katerem so Pucončanke do zaostanka treh točk (7:10) še držale korak z domačinkami, toda že ob drugem tehničnem odmoru so zaostajale za sedem točk. V še večjih težava so bile gostje po vrnitvi na igrišče, saj so le s težavo prebijale visok blok domače ekipe. Tako kot prvi niz se je tudi drugi končal z asom, le da ga je tokrat dosegla Katja Mihevc.

Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice nadaljevale z učinkovito igro v napadu, predvsem to velja za Slavino Kolevo in Urško Igličar, ki je v igro vstopila ob koncu drugega niza. Na servis Van de Vyverjeve, skupaj so aktualne državne prvakinje dosegle kar 11 asov, so Ljubljančanke povedle z 11:3, po treh zaporednih točkah Igličarjeve pa s 17:8. Tekmo, v kateri so Pucunčanke dosegle le 39 točk, od tega 18, po lastnih napakah domače ekipe, je zaključila Van de Vyverjeva.

V domači ekipi je bila prvič v postavi tudi Eva Zatkovič, ki bo do konca sezone z dvojno licenco igrala tudi za UOK Ljubljano v 2. DOL - zahod, vendar ni vstopila v igro, manjkali pa sta Ana Zaplotnik in Kaja Turk.


Odbojkarji po 1:2 do zmage v tie-breaku

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v prvem krogu modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Mariborčane, do zmage in dveh točk pa so prišli po zaostanku z 1:2 v nizih. V prihodnjem krogu bodo Kamničani, v četrtek, 23. februarja, gostovali v Hočah.

Calcit Volleyball - Maribor 3:2 (23, -21, -21, 22, 9)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič (Maribor), Klinar (Žirovnica).

Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan 4, Ratek, Okroglič 13, Pereira 18, Brulec 8, Lakner 2, Kotnik 2, Štembergar Zupan 15, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Maribor: Horvat 29, Mulec 2, Knuplež, Mlakar, Pelemiš 14, Carletti , Vrabl - libero, Kvas 1, Košenina, Kamnik, Šoštarič, Uremović 13, Virtič, Plesec 13. Trener: Matevž Kamnik.

Na obeh tekmah v rednem delu letošnje sezoni so Mariborčani namučili Kamničane, ki so obakrat prišli do zmage, zadnjič pred 14 dnevi v gosteh, obakrat pa so se mariborski odbojkarji pritoževali nad sojenjem. Tudi zato so bili varovanci Gašperja Ribiča toliko bolj motivirani, saj so želeli dokazati, da so v tem trenutku boljša ekipa od mariborske. Vendar je bila tudi tokrat pot do zmage vse prej kot lahka, saj so do nje spet prišli šele v tie-breaku, potem ko so v nizih zastajali z 1:2.

Uvodni niz je minil v izenačeni igri, izid je bil kar petnajstkrat izenačen, zadnjič pri izidu 23:23. Domači odbojkarji so sicer povedli s 3:0, vendar so jih Mariborčani z blokom Tomaža Hrovata ulovili že na tretji točki, nato pa si do konca niza nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Kamničani so imeli predvsem težave na sprejemu, zato pa so bili boljši v bloku, navkljub slabšemu sprejemu pa so bili tudi bolj učinkoviti v napadu. V tem elementu igre se je najbolj odlikoval Andrej Štembergar Zupan. S točko Vasje Plesca so bili mariborski odbojkarji blizu prve zaključne žoge, vendar so Kamničani s tremi zaporednimi točkami, dve je prispeval Sašo Štalekar povedli z 1:0 v nizih.

Čeprav so v drugem nizu kamniški odbojkarji popravili svoj sprejem, njihov napad ni bil več tako učinkovit, zato pa se je v gostujoči ekipi Horvatu v napadu pridružil še Dejan Pelemiš. V domači ekipi je v napadu nevaren le Štembergar Zupan, oba blokerja, Sašo Štalekar in Matic Videčnik, pa nista prispevala niti točke. Tudi v drugem nizu je bil izid do drugega tehničnega odmora izenačen, na servis Jana Mulca pa so Mariborčani domačinom pobegnili za štiri točke (20:16). Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Pelemiš.

V neugodnem položaju so bili Kamničani tudi na začetku četrtega niza, saj so po asu Uremoviča Mariborčani povedli s 7:3. Čeprav so domači odbojkarji, ki so igrali brez poškodovanega Primoža Vidmarja, na tekmi srednjeevropske lige proti Innsbrucku si je poškodoval prst na roki, z delnim izidom 9:3 prišli do vodstva z 12:10, so ob drugem tehničnem odmoru spet zaostajali za dve točki. Toda nadaljevanje niza je bilo vendarle v znamenju varovancev Gašperja Ribiča, ki so s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Domen Kotnik, izid v nizih izenačili.

O zmagovalcu dvoboja je tako še drugič zaporedoma odločal peti nizi. Na menjavo strani so po točki Brulca Kamničani odšli s prednostjo štirih točk, po novi točki domačega organizatorja igre pa je bilo 10:5. Mariborčani so Kamničanom pot do minimalne zmage olajšali z lastnimi napakami, v tie breaku so jih naredili sedem, skupaj kar 37, zmago pa je potrdil Pereira.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Mariborčani so prevladovali predvsem na servisu, boljši pa so bili tudi na sprejemu, tako da smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage. Dejstvo je, da naša igra ni bila najboljša, več bi morali narediti tudi na svoj servis, vendar si igralci zaslužijo pohvale, da se niso predali in so iz skorajda že izgubljenega položaja prišli do zmage.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice