Mali grad

Odbojkarice Calcit Ljubljana do zmage po uri igranja, Kamničani z dobrimi obeti za drugo tekmo

06.04.2016

 

Odbojkarice Calcit Ljubljana do zmage po uri igranja

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske brez izgubljenega niza, po le 60 minutah igre, premagale ekipo Kemo Puconci. Za uvrstitev v polfinale slovenske državne prvakinje potrebujejo še eno zmago, do nje bodo skušale proti že v soboto, 9. aprila, ko jih v Puconcih čaka še tekma v gosteh.

Calcit Ljubljana – Kema Puconci  3:0 (13, 7, 9)

Ljubljana - Športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Klinar (Žirovnica) in Atanasov (Kranj).

Calcit Ljubljana: Grudina 8, Božič 4, Igličar 1, Forštnarič 1, Kučej 10, Kostić 9, Hribar, Jerala, Turk 3, Potokar 11, Koleva 9, Van De Vyver 4.

Kema Puconci: Belec, Pintarič 1, Franko 3, Škraban 4, Banfi, Jerič, Kovač 4, Oletič, Kadiš 2.

Odbojkarice Calcit Ljubljana do zmage po uri igranjaV letošnji sezoni so se odbojkarice Calcita Ljubljane in Keme Puconci pomerile le dvakrat, obakrat so bile uspešnejše aktualne državne prvakinje, ki so modro skupino končale na prvem mestu. Pucončanke so si obstanek v ligi zagotovile šele v zeleni skupini, to pa je bil tudi njihov osnovni cilj v letošnji sezoni. Do obstanka v ligi jim je v veliki meri pomagala Tamara Borko, ki je po koncu lanske sezone, potem ko je v peti finalni tekmi končnice v dresu kalcitovk kot prva dvignila pokal, namenjen lani najboljši ekipi v 1. DOL, napovedala slovo od odbojke. V zeleni skupini je le priskočila na pomoč ekipi, iz katere je pred tremi leti tudi prestopila v Calcit, vendar je danes ni bilo v gostujoči ekipi.

Ljubljanske odbojkarice, ki bodo v nadaljevanju sezone igrale brez svoje kapetanke Petre Vrhovnik, ki bo morala na operacijo diskus hernije, so že v prvem nizu, potrdile svoje premoč. Trener Gašper Ribič je tekmo začel z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Z boljšim servisom in ob dobrem sprejemu so si do drugega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti, ki so jo do konca niza povečale še za dve.

Še večja premoč na strani domače ekipe je bila v drugem nizu, ki se je končal po le 19 minutah igre. Pucončanke so v napadu le s težavo prišle čez domači blok, v katerem sta prevladovali Tina Grudina in Elena Kučej, v napadu pa je organizatorka igre Ilka van de Vyver dobro razdelila žoge med soigralke. Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo desetih točk, s serijo uspešnih servisov pa so nato gostjam prepustile le še točko.

Tudi v tretjem nizu domače odbojkarice niso popuščale, gostje pa so se vdale v usodo. Tekme je bilo konec po 60 minutah, prav vsi statistični podatki pa so bili krepko na strani domače ekipe, ki je imela devet blokov in 12 asov, na drugi strani mreže gostje v teh dveh elementih igre niso prišle niti do ene točke.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Prva tekma bo daljšem času je vedno lahko problematična, vendar sem tokrat lahko sem zadovoljen s pristopom. Čeprav smo že pred tekmo vedeli, da Tamara Borko ne bo igrala, prav tako v gostujoči ekipi ni več prve Ane Praprotnik Flisar, smo od prve točke naprej igrali resno in nismo popuščali. Toda to je šele prva tekma, podobno bo treba igrati tudi v soboto v Puconcih ter seveda v nadaljevanju končnice, ko bodo na drugi strani mreže igrale bolj kakovostne ekipe.«


Z dobrimi obeti za drugo tekmo

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške pred svojimi navijači brez izgubljenega niza ugnali goste iz Novega mesta. Veliko zaslug za zmago je imel nezaustavljivi Žiga Štern, vendar so svoj delež k zmagi prispevali tudi njegovi soigralci. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto v Novem mestu.

Calcit Volleyball – Krka  3:0 (22, 17, 20)

Kamnik -  Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj) in Markelj (Bled). Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 3, T. Štern 9, Štalekar 5, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 1, Lakner, Kotnik 2, Ž. Štern 25, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen. Krka: Brulec, Ožbalt - libero, G. Erpič, Vrhovšek 6, Kosmina 5, U. Erpič, Drobnič 6, Pucelj 1, Bregar 6, Klobčar, Turk 12, Plot – libero. Trener: Jernej Rojc.

Kamničani so modro skupino končali z dvema porazoma, gostje iz Novega mesta zeleno skupino z dvema zmagama, kar ji je v njej tudi prineslo prvo mesto. V preteklosti so Novomeščani že presenetili kamniške odbojkarje, tudi v njihovi dvorani, toda v letošnji so vse tri medsebojne tekme, dve v prvenstvu in ena v polfinalu pokala Slovenije, pripadle odbojkarjem Calcita Volleyballa, za katere je spet zaigral Klemen Hribar, ki se je po poškodbi gležnja že vrnil v ekipo.

Z asom Žige Šterna, enega od petih kamniških reprezentantov na širšem seznamu slovenskega selektorja Andree Gianija so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti, toda do drugega tehničnega odmora je bila igra v znamenju gostov, ki so z asom Grege Erpiča povedli 15:12. Tri točke prednosti so imeli ob odhodu na drugi tehnični odmor, nato pa so vodili vse do izida 20:19. Po zaslugi Andreja Štembergar Zupana so Kamničani po daljšem času spet prišli do vodstva (21:20), Žiga Štern in Sašo Štalekar pa sta jim priigrala dve zaključni žogi za vodstvo 1:0 v nizih. Do njega so prišli po napaki Martina Kosmine.

Drugi niz so Kamničani začeli odlično, v napadu so bili nezaustavljivi in že ob prvem tehničnem odmoru so vodili s šestimi točkami prednosti. Valentin Turk je krkaše vrnil v igro, vendar le do zaostanka dveh točk (8:10), brata Štern pa sta tehtnico spet prevesila na domačo stran. S tremi zaporednimi točkami Žige Šterna so domači odbojkarji povedli 21:12, zmago v drugem nizu pa je potrdil kapetan Štembergar Zupan.

Tudi v tretjem nizu je Žiga Štern, ki je z odlično igro potrdil, da se je zasluženo našel na širšem seznamu selektorja Gianija, poskrbel zato, da krkaši niso prišli vsaj do častnega niza. Novomeščani so do 17. točke še držali korak z domačo ekipo, toda z blokom Matica Videčnika in dvema asoma Domna Kotnika so jim Kamničani pobegnili za tri točke (20:17), vse dvome o zmagovalcu pa je s tremi zaporednimi točkami razrešil Žiga Štern, ki se je ob koncu tekme lahko pohvalil s kar 78-odstotno učinkovitostjo v napadu.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Lahko smo zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali proti Krki. Res je, da je izstopal Žiga Štern, ki je bil resnično nezaustavljiv, vendar so svoj delež prispevali tudi drugi igralci. Zmaga in igra, ki smo jo prikazali, kaže na dober obet za sobotno tekmo, vendar bo treba igrati še bolje. Veseli me, da se je dokaj hitro v igro vrnil Klemen Hribar, kar je za našo igro zelo pomembno, dobro pa se je po težavah s hrbtom vrnil tudi Matic Videčnik, ki je v tretjem nizu prispeval nekaj odločilnih točk.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice