Mali grad

Odbojkaricam turnir v Grosuplju, odbojkarji v tie-breaku do druge zaporedne zmage

17.09.2017

 

Odbojkaricam turnir v Grosuplju

Odbojkaricam turnir v Grosuplju, odbojkarji v tie-breaku do druge zaporedne zmageOdbojkarice Calcit Volleyja so včeraj v okrnjeni zasedbi, manjkale so reprezentantke, ki igrajo na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na 13. memorialu Sama Zrimca v Grosuplju osvojile prvo mesto. Po porazu z VOLLEYBALLjubljano na prvi tekmi so nato zabeležile tri zmage, v finalu pa so bile boljše od ekipe Kema Puconci.

V odsotnosti Tine Grudine, Maje Pahor in Pie Blažič, ki so se s slovensko izbrano vrsto uvrstile v polfinale svetovnega prvenstva do 23 let, z njimi pa je tudi glavni trener Gregor Rozman, so preostale kamniške odbojkarice pod vodstvom Aljoše Jemca igrale na turnirju v Grosuplju. Čeprav so turnir začele s porazom proti Ljubljančankam, ki so zmagale z 2:1, je bilo nadaljevanje turnirja bistveno boljše. Z zmago proti ekipi Wildcats iz Celovca z 2:1 so se kot drugouvrščena ekipa v skupini uvrstile v polfinale. V polfinalu so nato Kamničanke z 2:0 premagale Zgornjo Gorenjsko, v finalu pa z 2:0 tudi Kemo Puconce.

»Udarna postava v finalu je bila Amanda Paterson, Katja Mihalinec, Urška Igličar, Helena Mijoč, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik in prosta igralka Leja Janežič, sicer pa smo ves čas mešali postave, tako da so igrale še Eva Pogačar, Eva Zatkovič in Manja Jerala. Glede na to, da do zdaj na treningih praktično še nismo igrali šest na šest, je bila temu primerna tudi prva tekma, ki smo jo začeli nekoliko 'zarjaveli'. Tudi na drugi smo se še lovili, vendar smo s tekme v tekmo igrali bolje, v finalu pa že prikazali igro, ki je za to obdobje sezone tudi pričakovana. Veseli me, da smo na vseh tekmah držali sprejem, seveda pa imamo še veliko rezerv. To predvsem velja za blok, saj se z njim še nismo prav veliko ukvarjali, in začetni udarec. Moram pa reči, da je dobro delovala obramba, relacija podaja in napad pa je zadeva, ki ji bomo več pozornosti namenjali v nadaljevanju pripravljalnega obdobja,« je prvo mesto na turnirju v Grosuplju ocenil Aljoša Jemec.

Do sobotnega turnirja, ki bo v okviru praznovanja ob 70-obletnici delovanja kluba v dvorani OŠ Stranje, Kamničanke ne bodo več igrale tekem. V Stranjah, kjer bodo njihove nasprotnice odbojkarice Mladosti iz Zagreba in Trentina, se jim bodo pridružile še reprezentantke.

»Do naslednje sobote imamo v načrtih treninge, ko se bodo vrnile še vse tri reprezentantke, bomo imeli na voljo 13 igralk. Tudi turnir v Stranjah ne bo imel tekmovalnega značaja, zato se nanj niti ne bom posebej pripravljali. Trenutno od igralk zahtevamo predvsem potrpežljivost, da odpravljamo napake in gradimo na stvareh, ki jih bomo potrebovali v nadaljevanju sezone,« je še dejal Jemec.


Odbojkarji v tie-breaku do druge zaporedne zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so včeraj v kamniški športni dvorani odigrali še svojo peto pripravljalno tekmo pred začetkom letošnje sezone. V izenačenem so v petem nizu le strli odpor gostov iz Kanala ter zmagali s 3:2 (21, -21, 20, -18, 14). Kamničani bodo prihodnjo soboto v okviru praznovanja 70-obletnice kluba na mednarodnem turnirju gostili ACH Volley, Hypo Tirol Innsbruck in Posojilnico Aic/Dob, pred turnirjem pa bodo v torek gostovali v Kanalu.

Domači trener Gašper Ribič se je v dvoboju s Kanalci odločil, da bo večji del tekme odigral v isti zasedbi. Tekmo so začeli Radoslav Gil, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Jure Lakner, Maxson Pereira in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. V prvem nizu so bili ves čas boljši nasprotnik, ob prvem tehničnem odmoru vodili za štiri točke, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza.

V drugem nizu so bili boljši gostje iz Kanala, ki jih v letošnji sezoni spet vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Urnaut, tretji pa je bil odločen praktično že do drugega tehničnega odmora, ob katerem so domači odbojkarji vodili s sedmimi točkami prednosti. Podoben potek je imel tudi četrti niz, le da so bili tokrat boljši Kanalci, pri katerih sta bila najbolj učinkovita Dejan Čabarkapa in Saša Gadnik, v izenačenem petem nizu pa so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so vodili že z 10:5.

»Odločil sem se, da celotno tekmo odigramo v praktično isti zasedbi, saj nisem želel motiti ritma. Po dogovoru z Urnautom smo igrali, kot da gre za pravo tekmo, saj je začetek sezone vse bližje. V primerjavi s tekmo v Kranju je v igri zaznati napredek, v nekaterih stvareh smo delovali dobro, lahko pa bi naredili kakšno napako manj na svoj servis. Na prihodnjih tekmah bomo morali hitreje ustaviti serijo nasprotnikov in hitreje priti iz rotacije, ampak v celoti gledano nismo igrali slabo,« je tekmo s Kanalci komentiral Ribič.

Točke za Calcit Volley so na tekmi proti Salonit Anhovu dosegli: Pereira 19, Novljan 10, Ratek 2, Gil 5, Lakner 12, Kotnik 11, Štembergar Zupan 15, igral pa je še Tine Kvas. Največ točk sta za kanalsko ekipo, po 19, dosegla Čabarkapa in Gadnik.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice