Mali grad

Odbojkaricam Calcit Volleyja manjka le še četverica, odbojkarji pa po ACH Volleyju s Kranjčani doma

07.09.2017

 

Odbojkaricam Calcit Volleyja manjka le še četverica

Odbojkaricam Calcit Volleyja manjka le še četverica, odbojkarji pa po ACH Volleyju s Kranjčani domaOdbojkarice Calcit Volleyja so po svetovnem prvenstvu do 18 let v Argentini na začetku tega tedna nekoliko popolnile svoje vrste. Treningom, ki jih še naprej vodi Aljoša Jemec, so se pridružile Eva Zatković ter novinki Manja Jerala in Eva Pogačar, ki se je po dveh letih vrnila v matični klub. Na treningih je nekaj časa že Urška Igličar, ki se ni uvrstila v reprezentanco, ki bo od 10. do 17. septembra igrala na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani.

Ob prvemu trenerju kamniške ekipe Gregorju Rozmanu so v slovenski reprezentanci do 23 let še Pia Blažič, Katja Mihalinec, Tina Grudina in Maja Pahor, kar pomeni, da je trenutno na treningih Calcit Volleyja deset igralk, vključno s Saro Valenčič, ki še vedno trenira s svojo nekdanjo ekipo.

»Članice kadetske reprezentance so se sicer vrnile že prejšnji teden, vendar so dobile nekaj dni prostih, da se vsaj malce odpočijejo. Za njimi je naporen cikel priprav in tekmovanj, za nameček pa je bilo svetovno prvenstvo na drugi celini, ko ob vrnitvi domov vedno pride do manjših težav zaradi časovne razlike. Tako so se Zatkovićeva, Jerala in Pogačarjeva ekipi pridružile v ponedeljek, ker pa je prišla tudi Igličarjeva, nas je na treningih nekaj več in je tudi lažje trenirati,« je ob vrnitvi nekaterih reprezentantk dejal Jemec, ki na treningih ne računa na igralke in kamniške druge ekipe.

»Ker je z nami še Valenčičeva, imamo na voljo devet igralk, smo igralke iz druge ekipe pustili na miru, saj ne želimo motiti njihovega procesa treninga. Na treningih je še vedno v ospredju tehnika, tudi določeni taktični elementi, vendar ne preveč. Bolj se ukvarjamo s tehniko, ker pa smo se na začetku izogibali skokom, je bil bolj poudarek na obrambi, zdaj pa postopoma kombiniramo obrambo in napad ter individualno delo z igralkami. Šest na šest trenutno še ne moremo trenirati, niti tega nismo načrtovali. Zdaj imamo priložnost, da popravimo določene tehnične pomanjkljivosti ali izboljšujemo tehnično izvedbo določenih elementov, za kar med sezono pogosto niti nimaš časa. Še naprej pa je velik poudarek na telesni pripravi, saj so dekleta trikrat tedensko v fitnesu, pa tudi na samih treningih so telesno bolj intenzivni,« pa je o trenutnem poteku treningov povedal Jemec.

V okrnjeni zasedbi bodo Kamničanke vse do 17. septembra, morda kakšen dan več, odvisno od tega, kako uspešne bodo na SP do 23 let slovenske odbojkarice.

»Najraje bi videli, da bi bilo to vsaj do 17. septembra, saj bi to pomenilo, da bi Slovenija igrala v finalu. Ali bodo reprezentantke dobile še kakšen dodaten dan odmora, se bo odločil prvi trener Gregor Rozman. Do prvih uradnih tekem v novi sezoni ne bomo imeli ravno veliko časa, tako da je pred nami še veliko dela.«

Calcitovke se bodo domačim navijačem predstavile 23. septembra, ko bo v športni dvorani Kamnik na sporedu turnir ob 70-obletnici Odbojkarskega kluba Kamnik. Na tem turnirju bodo že igrale tudi reprezentantke, brez njih pa bodo Kamničanke teden dni prej igrale na turnirju v Grosuplju.

»V Grosuplju rezultat zagotovo ne bo v ospredju. Te tekme nam bodo služile predvsem zato, da igralke spet začutijo tekmovalno vzdušje, kajti igre šest na šest do takrat ne bomo trenirali prav veliko. Na domačem turnirju seveda že pričakujemo bolj realno sliko naše ekipe, ne pa še v celoti, saj bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo, da tehnično in taktično napredujemo, kajti prvi tekmovalni cilj v novi sezono bo malo pred novim letom, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije,« je še dodal pomočnik prvega trenerja Gregorja Rozmana, Aljoša Jemec.


Po ACH Volleyju odbojkarji s Kranjčani doma

Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo v ljubljanski dvorani Stožice odigrali prvo pripravljalno tekmo v letošnji sezoni. Pomerili so se z aktualnim državnim prvakom ACH Volleyjem, ki je zmagal s 3:1 (23, -22, 17, 24). V petek, ob 20. uri, bodo Kamničani gostili kranjski Triglav, v soboto pa jih čaka še gostovanje v Mariboru.

Namesto v dvorani Tivoli, kjer so polagali taraflex za bližnje svetovno prvenstvo do 23 let za odbojkarice, sta se ljubljanska in kamniška ekipa pomerili v Stožicah. V izenačeni tekmi so se zmage veselili Ljubljančani, ki so prvi in četrti niz dobili na razliko. Kamniški trener Gašper Ribič je priložnost za igranje ponudil vsem igralcem, ki so igrali po dva niza, le Sašo Štalekar in Metod Golob sta odigrala celotno tekmo. Manjkal je Klemen Hribar, ki je v ponedeljek postal očka malemu Vidu, za ACH Volley nista igrala Jani Kovačič in Jan Pokeršnik.

»Kot je običajno za takšne tekme, smo nekatere stvari naredili dobro, druge pa bo treba izboljšati, ampak na splošno gledano za prvo tekmo v sezoni ni bilo slabo. So pa takšne pripravljalne tekme dobrodošle, da ekipa vidi, kje trenutno je in da se te dolge priprave malce 'presekajo'. Zdaj vemo, na čem bomo morali v nadaljevanju priprav še delati,« je po tekmi z Ljubljančani dejal Gašper Ribič.

Za Calcit Volley so v dvorani Stožice igrali: Maxson Perreira 13, Metod Golob – libero, Žan Novljan 4, Timotej Ratek 5, Radoslav Gil, Primož Vidmar 6, Jure Okroglič 6, Sašo Štalekar 7, Tine Kvas 1, Jure Lakner 4, Domen Kotnik 6, Andrej Štembergar 9. Za ljubljansko ekipo pa so igrali: Matej Mihajlovič 13, Andrej Flajs 11, Petar Đirlić 11, Uroš Pavlovič 10, Matic Videčnik 10, Sergej Babkov 4, Diko Purić1, Rok Satler 1, Matija Pleško 3, Jan Brulec.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice