Mali grad

Odbojkaricam Calcit Volleyballa se je pridružila še Urška Igličar, odbojkarji pa v soboto v Kanalu

25.09.2015

 

Odbojkaricam Calcit Volleyballa se je pridružila še Urška Igličar

Odbojkarice Calcit Volleyballa nadaljujejo s pripravami na novo sezono. Včeraj so na pripravljalni tekmi v Kamniku s 4:0 premagale ekipo Zgornje Gorenjske, ekipi pa se je tudi že pridružila Urška Igličar, ki je žal ni med udeleženkami evropskega prvenstva. Tekma prvega kroga 1. DOL z Braslovčami že 7. oktobra v dvorani Tivoli.

Aktualne državne prvakinje so z odločitvijo selektorja Bruna Najdiča, da na evropskem prvenstvu, ki se bo začel v soboto, ne bo igrala Urška Igličar, pridobile še eno igralko, tako da zdaj manjka le še Mojca Božič. Že pred Igličarjevo se je z reprezentančnih priprav vrnila Elena Kučej.

»Za klub in Urško bi bilo veliko priznanje in čast, če bi igrala na evropskem prvenstvu, kajti biti med udeleženci takšnega tekmovanja pomeni pridobiti nove izkušnje. Selektor se je odločil, kot se je, Urška pa se nam je že pridružila na treningih. S te strani je to za nas dobro, saj bo imela več časa, da se spozna z novimi soigralkami, predvsem to mislim na brazilsko organizatorico igre Cecilio Aragao,« je predčasno vrnitev odlične korektorice Igličarjeve komentiral Gašper Ribič, trener kamniško-ljubljanske ekipe, ki je včeraj v Kamniku s 4:0 premagala povratnice v prvoligaško družino, odbojkarice Zgornje Gorenjske.

»Predvsem v prvih dveh nizih smo igrali zelo dobro, pa tudi sicer sem s tekmo zadovoljen. Popraviti bo treba še servis in igro blok-obramba, zadovoljen pa sem s tem, da so bile igralke ves čas borbene in so dajale svoj maksimum. To je tisto, kar si od njih želim tudi v prihodnje in to ne glede na to proti kom igrajo,« je dejal Ribič.

Calcitovke ta teden konec tedna ne bodo več igrale prijateljskih tekem, prvo novo preizkušnjo bodo imele prihodnji teden, ko naj bi še enkrat gostovale v Italiji. Možno je, da bodo odigrale tudi kakšno pripravljalno tekmo s Celovcem ali morda še kakšno slovensko ekipo, zato pa jih drugi teden v oktobru čaka turnir v Stuttgartu, kar je tudi razlog, da bodo svojo prvo tekmo v državnem prvenstvu igrale že 7. oktobra, ko bodo v ljubljanski dvorani Tivoli gostile Braslovče. Prav tako bodo morale preložiti tekmi osmine finala pokala Slovenije, ker bodo od 13. do 15. oktobra prirediteljice prvega letošnjega turnirja v srednjeevropski ligi. Na njem bodo ob njih nastopile še odbojkarice Nyiregyhaze in SVS Posta z Dunaja.

»Letošnje tekmovanje v srednjeevropski ligi bo veliko bolj kakovostno kot je bilo lansko, saj bodo nastopile še tri madžarske ekipe in dve hrvaški, tako da bomo imeli na voljo dovolj močnih tekem. Na ta način bodo vse igralke prišle do svoje priložnosti,« je še dodal Ribič.

Odbojkarji Calcit Volleyballa v soboto v Kanalu

Odbojkarji Calcit Volleyballa po zmagi na močnem mednarodnem turnirju v Žirovnici nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami na začetek državnega prvenstva. Svojo zadnjo preizkušnjo bodo imeli v soboto, ko bodo nastopili na turnirju v Kanalu. Žal brez letošnje pridobitve Saše Štalekarja, ki se je iz Mehike vrnil s poškodovanim gležnjem, zato pa s Tončkom Šternom in Primožem Vidmarjem.

Nastop v Kanalu je vprašljiv tudi za Šterna, ki po turnirju v Žirovnici praktično ni treniral, saj čuti bolečine v rami. Popolnoma zdrav ni niti Vidmar, ki je s Tončkom Šternom in Štalekarjem z reprezentanco do 21 let sedmi na svetu.

»Računal sem, da bomo v Kanalu nastopili v popolni zasedbi, kajti prvenstvo se nezadržno približuje, toda kot kaže, bomo, nastopili v okrnjeni zasedbi. Štalekar ima težave z gležnjem, zato je tudi v Mehiki igral manj, kot bi sicer, vprašanje je, kako bo z Žigo Šternom in Vidmarjem. Upam, da bo vsaj Tonček v normalnem stanju. Veseli pa me, da smo uspeli vrniti Andreja Štembergar Zupana, ki je na zadnjih tekmah naš najboljši igralec,« je pred sobotnim turnirjem v Kanalu dejal Marko Brumen, trener kamniške ekipe, ki bo na turnirju Dan kanalske odbojke v spomin na "Vojca", igrala z domačim Salonitom in ACH Volleyjem.

Za domači Salonit Anhovo, ki je v sredo na novinarski konferenci predstavil svoje cilje v letošnji sezoni, bo prvič zaigral Jure Okroglič, domači navijači pa bodo na delu videli tudi povratnika Saša Gadnika. Aktualni državni prvaki bodo pod vodstvom Bogdana Kotnika igrali tudi z Janom Kozamernikom, Žigo Donikom in Matevžem Ledinekom. Donik in Ledinek bosta doživela tudi ognjeni krst v dresu ACH Volley, saj sta šele pred letošnjo sezono prestopila v ljubljanske vrste.

Na turnirju v Kanalu bo prva tekma na sporedu ob 16. uri, ko bodo Kanalci igrali s Kamničani, dve uri pozneje bo ekipa Marka Brumna igrala z ACH Volley, ob 20. uri pa si bodo pomerili še odbojkarji Salonita in ACH Volleyja.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice