Mali grad

Od Calcitove četverice v Montichiariju najbolje Peter Zupančič

31.03.2014

 

V italijanskem Montichiarju je bila v nedeljo gorsko kolesarska dirka prve kategorije, ki je štela za italijanski pokal, na njej pa so mednarodno sezono začeli tudi člani kamniškega Calcit Bike Teama. Najboljši rezultat je uspel Petru Zupančiču, ki je med mladinci končal na 15. mestu.

V moški konkurenci je Boštjan Hribovšek končal na 33. mestu, Gregor Krajnc pa je bil 39. Calcitove barve je v ženski konkurenci branila Tina Perše, ki je osvojila 26. mesto.

Peter je odlično pripravljenost iz zaključka lanske sezone prenesel tudi v sezono 2014. Že pred dirko v Montichiariju je pred tednom dni tekmoval v Buzetu, kjer je na tekmi zimske lige osvojil drugo mesto. V močnejši konkurenci v Italiji je pokazal odlično pripravljenost, za zmagovalcem je zaostal pet minut in 47 sekund, s predstavo pa je zadovoljen tudi Peter.

"Startal sem kot zadnji in je pri toliko tekmovacih težko pridobiti ogromno pozicij, ker ti je skozi kakšen v napoto. Drugače je bilo vse optimalno, noge, glava, počutje, vožnja. Nisem delal večjih napak. Prehiteval sem iz kroga v krog povsod, kjer se je dalo, vendar je bilo tudi to oteženo, ker je mislim, da vsaj polovica proge single tracka, tako da se je dostikrat zabilo in se je šlo tempo tekmovalca pred tabo in ne toliko kot sem bil zmožen. Zadnji krog je bil verjetno najhitrejši tudi, ker je bilo od vseh krogov najmanj gneče. Lahko sem peljal svoj ritem," je uvodoma povedal Peter in pohvalil še progo: "Proga je bila res pravi olimpijski kros, vseskozi gor in dol, hitra in tekoča, s kar nekaj tehničnimi deli."

"V glavnem s samo vožnjo sem zadovoljen, saj sem imel dober občutek in sem res užival v tekmi. Mi je pa malo škoda zaradi štarta, ker me zanima, do kam bi lahko prilezel z boljšo pozicijo," je razmišljal Peter.

Našega mladinca pa že kmalu čakajo novi izzivi. Na kolesu bo že konec tedna, ko bo nastopil na dirki mladinskega svetovnega pokala: "Naslednji teden se mi začne mladinski svetovni pokal v Nallsu, kjer upam na podobno vožnjo kot včerej in boljšo štartno pozicijo ter da vidim, kam sem se realno sposoben uvrstiti."

V Montichiarju sta v močni konkurenci med moškimi tekmovala Grega in Boštjan. Slednji je končal na 33. mestu, na 39. mestu pa je končal Grega, ki je imel nekaj težav z bolečinami v križu, a je bil na koncu vendarle zadovoljen s svojo dirko.

Besedilo in fotografije: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice