Mali grad

Obvestilo o zaprtju območja Malega gradu

13.06.2017

 

Obvestilo o zaprtju območja Malega gradu Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik občanke in občane obvešča, da bo območje Malega gradu popolnoma zaprto za obiskovalce od četrtka, 15. junija 2017, do predvidoma sobote, 15. julija 2017. Na njem bodo namreč potekala nujna sanacijska dela obstoječega obzidja. Zaradi zagotavljanja varnosti sta se Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik odločila, da bosta območje zaprla. Za poseg je bilo pridobljeno Kulturno varstveno soglasje in tudi vsa ostala potrebna soglasja.

Poseg je nujno potreben in ga ni mogoče odložiti na kasnejši čas. V tem času bo obzidje strokovno sanirano in bo zaradi tega po obnovi še bolj varno za obiskovalce, kot je bilo do sedaj. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik želimo poskrbeti tako za varnost obiskovalcev Malega gradu in ostalih kamniških znamenitosti, kot tudi odgovorno skrbeti za našo kulturno dediščino. Zato smo se odločili, kljub poletnemu terminu, da se nujna dela izvedejo čim prej.

Vsem obiskovalcem gradu ter občankam in občanom Kamnika se za neprijetnosti opravičujemo in jih proismo, da upoštevajo navodila izvajalca del. Pri tem se vsem zahvaljujemo za strpnost in razumevanje. V tem času bo zaprta tudi informacijska točka na Malem gradu. Zato vse, ki jih zanimajo informacije o zgodovini Malega gradu, vabimo v naš Turistično informacijski center na Glavnem trgu 2.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Gregor Vovk


<< Nazaj | Novice