Mali grad

Obvestilo o poteku intervencij v občini Kamnik

29.05.2018

 

Obvestilo o poteku intervencij v občini KamnikObilne padavine so med 14. in 15. uro zajele območje Kamnika z okolico. Občanke in občane obveščamo, da trenutno v občini Kamnik poteka preko 20 intervencij, aktiviran je štab Civilne zaščite Občine Kamnik v operativnem sestavu, prav tako tudi enote prostovoljnih gasilskih društev ter enote Komunalnega podjetja Kamnik d. d. Trenutno je zaprta cesta Mekinje – Godič. V Košišah je za območjem stanovanjske hiše prišlo do splazitve, zaradi nevarnosti plazu pa je bila odrejena evakuacija oseb, ki bodo začasno nastanjeni pri sorodnikih. Geolog bo ocenil nevarnost plazu, gasilci pa so plaz že pokrili.

Štab Civilne zaščite Občine Kamnik v operativnem sestavu zadeve obvladuje in koordinira. Vzpostavljena je dežurna služba v okrepljenem sestavu v PGD Kamnik in vzpostavljene so dežurne sobe v aktiviranih gasilskih enotah na območju intervencij.

O nadaljnjih potekih intervencij vas bomo obveščali na uradni spletni strani Občine Kamnik, objavljeno pa bo tudi slikovno gradivo.


<< Nazaj | Novice