Mali grad

Obvestilo o podaljšanju nujnega varstva otrok

30.10.2020

 

Obvestilo o podaljšanju nujnega varstva otrokKljub splošnemu zaprtju vrtcev, katerega namen je zajezitev širjenja epidemije COVID-19 na območju Republike Slovenije, se bo v vrtcih začasno podaljšalo nujno varstvo otrok.

V občini Kamnik  bo organizirano varstvo v naslednjih enotah vrtcev:

  1. Vrtec Antona Medveda Kamnik –  v enoti Pestrna,
  2. Zasebni vrtec Peter Pan – v Zasebnem vrtcu Peter Pan,
  3. Zasebni vrtec Sonček – v enoti Trobentica,
  4. Zasebni vrtec Zarja – v Zasebnem vrtcu Zarja.

Vrtci naj prioritetno v okviru kadrovskih zmogljivosti zagotavljajo varstvo za starše, ki so zaposleni v enotah zaščite in reševanja (zdravstveni delavci, gasilci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji) ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva (sektorju energetike, prometa, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja, informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov ter prehrane) in drugih pomembnih službah nujnih za oskrbo prebivalstva.

Predšolska dejavnost se bo izvajala fizično v vrtcih le nujnih primerih in v obsegu kadrovskih zmogljivosti vrtcev. Poudariti velja, da je zaradi večjega številka okužb zaposlenih v vrtcih njihovo delo zelo okrnjeno, glede na epidemiološko sliko v občini Kamnik, pa lahko pričakujemo, da se bo tovrstni trend še nekaj časa nadaljeval, zato je potrebno varstvo temu ustrezno prilagoditi.

Varstvo se zagotavlja glede na nujnost razmer in v okviru razložljivih prostorskih kapacitet in kadra. Posamezno upravičenost do koriščenja varstva presoja vrtec. Glede na nujne potrebe in dejanske zmogljivosti kadrov se bodo vrtci prilagajali in odločali o organizaciji in morebitnem odpiranju dodatnih enot.

Ukrep velja od 2. 11. 2020 dalje do preklica.

Varstvo se bo izvajalo v skladu z navodili in priporočili pristojnih institucij zoper širjenja nalezljive bolezni COVID-19.


<< Nazaj | Novice