Vaterpolsko društvo Kamnik bo na mestnem kopališču v Kamniku po dolgih letih ponovno zbral številne mlade talente v vaterpolu iz vse Slovenije. Tabor vaterpolskega društva Kamnik bo potekal od 10. do 14. julija. Udeležence tabora pa prijetno presenečenje čaka že prvi dan, saj bosta tabor obiskala reprezentanta Srbije in aktualna olimpijska prvaka iz Brazilije Andrija Prlainović in Filip Filipović. Oba veljata za najboljša vaterpolista na svetu in bosta tako mlade slovenske upe dodatno motivirala. Z otroki se bosta družila od 16. ure dalje.

Tabora se bo sicer udeležilo 37 otrok starih med 10 in 15 let. »Interes je bil večji od te številke, vendar smo morali zaradi omejenih kapacitet število udeležencev omejiti,« nam je dejal Dare Homar iz Vaterpolskega društva Kamnik. Na taboru bosta zgodnje dopoldne in pozno popoldne namenjena treningom, vmes pa bodo otroci deležni izobraževanja, naredili pa bodo tudi kakšen izlet v okolico ter tako spoznali tudi Kamnik. Strokovno ekipo sestavlja šest trenerjev, na čelu s trenerjem kamniške ekipe Elvirom Bečičem.

Zaradi tabora bo celotni teden delno zaseden globoki del olimpijskega bazena. Treningi bodo potekali vsak dan do 11. ure ter potem od 17. ure dalje. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, kot upravljalec mestnega kopališča, vse obiskovalce prosi za razumevanje.

Besedilo: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Dare Homar