Mali grad

Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

24.07.2020

 

Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca KamnikZdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik občanke in občane obvešča, da na Kamniškem v zadnjem obdobju ponovno opažajo porast okužb z novim koronavirusom COVID-19. Posamezne nove okužbe so iz znanih žarišč, pri posameznikih pa izvor okužbe ni znan.

Občanke in občane zato pozivajo, da se dosledno držijo navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, upoštevajo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra, si razkužujejo/umivajo roke in nosijo zaščitne maske v zaprtih prostorih.

Za preprečevanje širjenja okužbe lahko največ storimo prav sami!

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik

Preventivni ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice