Mali grad

Obvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota Kamnik

23.04.2020

 

Obvestilo Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota KamnikObdobje v času pandemije, ko so omejeni socialni stiki in večino svojega časa preživimo izolirani med štirimi stenami, lahko privede do povečanja raznovrstnih stisk kot so družinsko nasilje (psihično in fizično), preobremenjenost staršev, preobremenjenost delavcev, ki delajo v kriznih razmerah, osamljenost pri starejših in osebah, ki nimajo svojcev ali druge socialne mreže, zloraba otrok zaradi izvajanja stikov v primeru ločenih/razvezanih staršev, stiske mladostnikov, katerim je druženje s sovrstniki še posebej pomembno, strah zaradi posledic virusa in druge stiske.

Centri za socialno delo smo v tem času odprti za osebni sprejem strank v nujnih primerih, sicer pa smo na enoti Kamnik dosegljivi preko telefona (01/830-32-80) ali elektronske pošte (gpcsd.kamni@gov.si).

Pozivamo osebe, ki doživljajo nasilje, ki so v stiski, sorodnike, prijatelje, sosede, ki pri drugih zaznavajo, opažajo stiske, zlorabe, nasilje, da nas kontaktirajo, obvestijo. Prijavo lahko podate tudi anonimno.

Na vse se obračamo, da v teh težkih časih stopimo skupaj in pomagamo sočloveku, ki nas potrebuje. Morda je potreben le kratek obisk osamljenega (z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov: 2 metra radalje, razkuževanje rok in obrazna maska), da mu polepšamo dan, razbijemo monotonost vsakdanjika, telefonski pogovor, pismo s sporočilom, da ni sam in s tem pomagamo, da bo lažje prebrodil stisko.

Besedilo: zaposleni Centra za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, Enota Kamnik


<< Nazaj | Novice