Mali grad

Obvestila o odprtju javnih zavodov in drugih ustanov

08.05.2020

 

Spoštovani, objavljamo obvestila, ki so nam jih posredovali javni zavodi in druge ustanove naše občine. Novica se bo osveževala, obvestila pa se bodo še dodajala.

Celodnevna odprtost in dostop do gradiva Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

Odprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja KamnikDelovni čas

S koncem epidemije se začne običajno obratovanje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, krajevne knjižnice Komenda in potujoče knjižnice po rednem urniku. Krajevni knjižnici Šmarca in Motnik sta zaenkrat še zaprti, ker zaradi prostorskih pogojev v teh enotah ne moremo zagotoviti izvajanja karantene za vrnjene knjige.

Izposoja

Uporabniki in uporabnice imajo ponovno dostop do knjižnih polic. Kljub vsem pa veljajo nekateri ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2. Potrebno je upoštevati razdaljo med posamezniki, obvezno je razkuževanje rok pred vstopom in na oddelkih. Priporočamo plačevanje z bančno kartico.

Še vedno sta ločeni izposoja in vračanje gradiva. Vrnjeno gradivo damo v karanteno za tri dni.

Priporočamo, da si gradivo izposojate po predhodnem naročilu. Naročate lahko

Uporabnike knjižnice vabimo, da se seznanijo s Higienskimi ukrepi v knjižnicah za preprečevanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 (POVEZAVA), ki jih je pripravil NIJZ

Vračanje izposojenega gradiva

Zamudnine

Za gradivo, ki so si ga člani izposodili pred 13. marcem 2020, ko je bila knjižnica zaprta zaradi epidemije, je zamudnina prenehala teči z dnem zaprtja. Navedeno gradivo naj člani vrnejo v knjižnico do 10. junija 2020. S tem dnem bo namreč zamudnina ponovno začela teči.

Knjižni darovi

Knjige že nestrpno čakajo na oživljeni vsakdanjik in bralce. 

Obvestilo o odprtju občinske upravne stavbe

Obvestilo o odprtju občinske upravne stavbeSpoštovane obiskovalke, spoštovani obiskovalci,

glede na sproščanje ukrepov, ki so bili uveljavljeni v času epidemije, se za urejanje zadev od ponedeljka, 1. junija 2020, dalje ni potrebno več naročati uporabnikom občinske upravne stavbe (Občine Kamnik in Upravne enote Kamnik).

Zadrževanje v zaprtih prostorih, v katerih se nahaja večje število ljudi, še vedno ni priporočljivo, zato vas zaradi zagotavljanja ustrezne fizične distance prosimo, da ob vstopu v naše prostore upoštevate navodila varnostne službe in zaposlenih.

Hvala za razumevanje.

Ponovno odprta otroška in športna igrišča, s katerimi upravlja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Spoštovani,

z veseljem sporočamo, da so po navodilu vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in s soglasjem poveljnika Civilne zaščite Kamnik Matjaža Srše od petka, 22. maja 2020, odprta otroška in športna igrišča, s katerimi upravlja Zavod.

Prav tako so v soboto, 23. maja 2020 odprli športno igrišče ob Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik, ki bo do konca junija odprto vsak dan od 14. ure dalje.

Javno stranišče pri glavni avtobusni postaji, ki ga ima v upravljanju ZTŠKK, pa bo ponovno odprto s ponedeljkom, 1. junijem 2020.

Hvala za razumevanje in veliko športnih užitkov, upoštevajte varnostna navodila in ostanite zdravi!

Odprtje športnega igrišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik

Spoštovani Kamničani, športniki, rekreativci, ljubiteljski košarkarji, odbojkarji in tekači,  

z veseljem sporočamo, da v soboto, 23. maja 2020, tudi mi odpiramo športno igrišče ob Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik. Igrišče bo do konca junija odprto vsak dan od 14. ure dalje.

V dopoldanskem času bo igrišče zaprto, saj moramo v skladu z maturitetnim redom zagotoviti vse varnostne in druge pogoje za nemoteno opravljanje mature. Hvala za razumevanje in veliko športnih užitkov, upoštevajte varnostna navodila in ostanite zdravi.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kamnik

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kamnik občanke in občane obvešča, da so ob novih vladnih ukrepih podaljšali Teden ljubiteljske kulture, in sicer od 15. maja do 15. junija 2020.

Odprtje poslovalnice NLB na Glavnem trgu

Občanke in občane obveščamo, da bomo ob skorajšnjem zaključku epidemije bolezni COVID-19 v ponedeljek, 25. maja, znova odprli tudi NLB Poslovalnico na Glavnem trgu 10 v vaši občini. Poslovala bo po rednem delovnem času, še vedno pa bodo v njej veljali nekateri preventivi zdravstveni ukrepi, s katerimi bomo poskrbeli za zdravje in varnost tako strank kot naših zaposlenih.

Sicer pa v luči zdravstvenih okoliščin strankam še vedno svetujemo, da za opravljanje bančnih storitev raje uporabijo spletno, mobilno ali telefonsko banko, kadar koli pa se lahko po pomoč ali nasvet obrnejo tudi na naše strokovnjake iz NLB Kontaktnega centru. Ti so jim namreč na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu, in sicer prek telefona, spletnega klepeta in video klica, prek katerega lahko stranke opravijo tudi veliko bančnih opravil, ne da bi za to morale obiskati poslovalnico. Na drugi strani ekrana jim namreč svetuje bančnik z imenom in obrazom, ki jim pomaga na enak način, kot za bančnim okencem.

Svetovalna pisarna ENSVET bo v juniju spet odprta

Eko sklad obvešča vse občane, da (v kolikor ne bo novih vladnih zaostritev) 1. junija 2020 spet odpira svetovalne pisarne mreže ENSVET. Od 25. maja dalje bo možno spletno naročanje na povezavi https://ekosklad.si/prebivalstvo/ensvet/pisarna ali preko Občine Kamnik (kontaktna oseba za naročanje: Mihela Veternik, tel.: 01/8318-248, e-naslov: mihaela.veternik@kamnik.si).

V energetsko svetovalni pisarni Kamnik, Maistrova ulica 18 poteka svetovanje ob torkih od 17. do 20. ure, stranke pa se morajo obvezno predhodno naročiti.

V času obiska energetsko svetovalne pisarne morajo stranke dosledno upoštevati ukrepe za preprečitev širjenja okužbe z novim Corona virusom (razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, 1,5 m medsebojni razmak).

Svetovalna pisarna za starejše odpira vrata

Konec meseca maja (25. maja 2020) zopet odpiramo svetovalno pisarno za starejše tudi za obiske. Urnik je enak kot pred karanteno:

Prosimo vas, da v svetovalno pisarno vstopate z zaščitno masko in da upoštevate oznake ter navodila. Pri vhodu si razkužite roke.

Zavod Oreli

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in delovanje po 18. maju

Odprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja KamnikOd 18. maja 2020 dalje enoti v Kamniku in Komendi prehajata na poletni obratovalni čas. Enoti v Šmarci in Motniku ostajata zaprti. Potujoča knjižnica zaenkrat še ne vozi. Knjižnica bo po tem urniku poslovala do preklica ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa.

Urnik je naslednji:

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, enota Kamnik, Ljubljanska cesta 1

Krajevna knjižnica Komenda, Glavarjeva c. 37

Prosimo vas, da v knjižnico vstopate z zaščitno masko in da upoštevate oznake ter navodila. Pri vhodu si razkužite roke. Pri enem pultu vračate gradivo, pri drugem pa si ga izposodite, ker tako ločujemo gradivo, ki prihaja v knjižnico, od gradiva, ki je izposojeno. Vrnjeno gradivo damo v karanteno za sedem dni.

Gradivo si zaenkrat lahko izposodite le pri pultu po predhodnem naročilu. Naročite lahko največ 5 enot gradiva naenkrat.

Naročate lahko

Za dodatne informacije ali morebitne nejasnosti pokličite na zgornji telefonski številki. Z veseljem bomo pomagali.

Zahvaljujemo se vsem bralcem in bralkam za dosedanje razumevanje, besede podpore in veselja, da je spet omogočena izposoja gradiva, pa čeprav v drugačnih pogojih.

Besedilo: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

TIC ponovno odpira svoja vrata

Ob sproščanju preventivnih ukrepov, ki veljajo v času trajanja epidemije, vam sporočamo, da je z dnem, 11. 5. 2020, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, po navodilu vršilca dolžnosti direktorja Francija Kramarja, odprl vrata Turistično informativnega centra na Glavnem trgu.

Ob odprtju TIC-a je Samo Surina, vodja TIC-a povedal: »Veseli smo, da lahko v TIC ponovno povabimo obiskovalce, ki želijo pridobiti informacije o Kamniku in turističnih ponudnikih destinacije ter vsa gradiva, ki so vam na voljo. Predvidoma ob prvih sproščanjih ukrepov najprej pričakujemo domačine in obiskovalce iz sosednjih občin, postopoma pa, upamo tako, lahko pričakujemo tudi tuje goste iz bližnjih držav.«

Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar je dodal: »Ob obisku TIC-a naprošamo vse deležnike, da upoštevate uradna navodila NIJZ, Ministrstva za zdravje ter navodila pristojnih institucij ter v prostore TIC-a vstopate eden po eden, z maskami ter si ob vhodu razkužite roke. ZTŠKK priporoča, da še vedno vsi delujemo predvsem preventivno, premišljeno ter odgovorno do sebe in drugih – predvsem do najbolj ogroženih skupin starejše populacije. Navodila pristojnih institucij za higieno rok ter druga priporočila ves čas lahko spremljate na spletni strani NIJZ https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov: Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije, ki jih lahko pridobite vsak dan med 8. in 20. uro na brezplačni telefonski številki 080 1404. Ponovno – dobrodošli!«

Besedilo in fotografija: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Nihalka na Veliko planino začne obratovati ta petek z akcijo kupiš eno vozovnico, dobiš dve

V petek, 15. maja, bo ponovno začela obratovati nihalka na Veliko planino. Naši zvesti obiskovalci bodo deležni posebne ugodnosti. Kupiš eno – dobiš dve. Naši zvesti obiskovalci bodo v petek deležni posebne ugodnosti. Ob nakupu ene vozovnice boste drugo prejeli brezplačno! Vse, kar morate narediti, je, da jutri ob 20. uri spremljate svoj poštni predal, kamor boste vsi, ki ste prijavljeni na e-novice, prejeli kupon, s katerim boste ob nakupu vozovnice prejeli 1 vozovnico brezplačno! Če še niste prijavljeni, se lahko prijavite TUKAJ.

Brezplačno vozovnico se lahko koristi še isti dan ali ob naslednjem obisku, v roku šestih mesecev od izdaje vozovnice. En kupon velja ob nakupu ene vozovnice. Ob nakupu vozovnic morate predložiti natisnjen kupon, ki ga boste vsi naši zvesti obiskovalci, ki ste prijavljeni na prejemanje e-novic, prejeli na svoj e-naslov. Kupon velja le v petek, 15. maja, in samo v fizični obliki. Pred nakupom vozovnic, na kupon opozorite na blagajni nihalke.

V maju bo nihalka obratovala od četrtka do nedelje, med 9:00 in 17:00, in sicer na vsakih deset minut, da bo v kabinah zagotovljena čim večja varnost obiskovalcev in zaposlenih. Prav tako bo ves konec tedna obratovala tudi sedežnica, in sicer od 9:30 do 16:15.

Zaradi preprečevanja možnosti širjenja okužb ter za varen prevoz potnikov in zaposlenih so tudi pri vožnji z nihalko sprejeti določeni preventivni ukrepi:

Vse imetnike letnih vozovnic prosimo, da se med obratovanjem nihalke zglasite na blagajni nihalke, kjer vam bomo letno vozovnico podaljšali za čas neobratovanja nihalke zaradi epidemije.

V primeru močnega vetra ali neviht naprave ne bodo obratovale. Prav tako bo ob slabem vremenu zaprta gostilna Zeleni rob in bar pri spodnji postaji nihalke. O zaprtju naprav bomo naše obiskovalce obveščali na naši spletni stranifacebook strani ter instagramu profilu

VOZNI RED NAPRAV IN ODPIRALNI ČAS GOSTILNE ZELENI ROB

V mesecu maju bo vozni red žičniški naprav in obratovalni čas gostilne in okrepčevalnic naslednji:

  • Nihalka

Ponedeljek – sreda: zaprto
četrtek – nedelja: 9:00 – 17:00 (vsake 10 minut)

  • Sedežnica

Ponedeljek – četrtek: zaprto
petek – nedelja: 9:30 – 16:15

  • Gostilna Zeleni rob

Ponedeljek – sreda: zaprto
Četrtek – nedelja: 9:00 – 16:00

  • Okrepčevalnica Skodla

zaprto do sprostitve ukrepov druženja v zaprtih gostinskih prostorih.

  • Letni vrt pri spodnji postaji nihalke

Ponedeljek – sreda: zaprto
četrtek – nedelja: 9:00 – 17:00 – odpre se 22. 5. 2020

Vozni redi ter odpiralni časi so prilagojeni trenutnim ukrepom, razmeram in navodilom NIJZ. V kolikor pride do dodatnih sprememb in sproščanja ukrepov, bomo vozni red žičniških naprav ter odpiralne čase gostinskih objektov prilagodili. 

Vabljeni na Veliko planino.

Besedilo in fotografija: Velika planina, d. o. o.

Terme Snovik odprle Vrt PR'TOPLAR

Dragi obiskovalci Term Snovik in ljubitelji Tuhinjske doline,

čas je za oživitev Tuhinjske doline in prelepega Snovika in čas je, da vas povabimo na druženje. Pri šotoru v Termah Snovik je odprt Vrt PR'TOPLAR. Svež zrak in sončni žarki nas bodo napolnili s pozitivno energijo. Izkoristite toplo vreme za sprehod ali kolesarjenje, nato pa si privoščite postanek za odlično kavo in osvežilno pijačo in obvezno sladoled. Veselimo se druženja vsak dan od 10. do 18. ure. Vrt bo odprt le ob lepem vremenu.

Za vašo varnost bo poskrbljeno na vsakem koraku, upoštevali bomo vsa priporočila NIJZ. Prosimo vas, da si ob prihodu razkužite roke in pazite na varnostno razdaljo 2 metra.  Pri plačilu pa priporočamo brezstično plačilo. Uporaba toaletnih prostorov bo na voljo za goste vrta.

Za vašo in našo varnost-

Zelo se veselimo skorajšnjega dneva, ko bomo ponovno odprli celotni termalni in apartmajski kompleks. Spremljajte naše družbene medije in spletno stran www.terme-snovik.si za informacije.

Se vidimo v Snoviku.

Besedilo in fotografija: Terme Snovik

Društvo upokojencev Kamnik

Cenjene člane obveščamo, da je društvena pisarna odprta po odpiralnem urniku, kot je bil pred epidemijo. Torek in petek od 8. do 12. ure. Prosimo, da upoštevate pravila, ki so bila objavljena s strani Vlade in Ministrstva za zdravje (umivanje rok, nošenje maske in razkuževanje rok in razdalja med prisotnimi najmanj 1,5 metra do 2 metra).

Prosimo, da si pred vstopom v društvene prostore  z nastavljenim razkužilom razkužite roke.

Zahvaljujemo se za upoštevano.

Besedilo: Valerija Štupar, Društvo upokojencev Kamnik

Gostilna Zeleni rob v petek, 8. 5. 2020, odpira svoja vrata

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo. Svoja vrata Zeleni rob odpira v petek, 8. 5. 2020. Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi. Vas pa v gostilni Zeleni rob pričakuje naš novi kuhar, ki se že veseli, da vas bo lahko razvajal z domačimi dobrotami kot so enolončnice, ajdovi žganci in kislo zelje, sladki skutini štruklji s sadnim prelivom ter drugimi okusnimi jedmi.

Bomo pa tudi pri nas poskrbeli za določene ukrepe, ki jih določa inštitut za javno zdravje, za nadaljnje preprečevanje možnosti okužbe. Zato vse obiskovalce naprošamo, da upoštevajo navodila zaposlenih in priporočila.

V primeru lepega vremena bo Zeleni rob odprt od petka, 8. 5. do nedelje, 10. 5. 2020 med 9. in 16. uro. Postrežba bo možna le na zunanji terasi ob upoštevanju določenih navodil in priporočil:

Vse obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila ter priporočila zaposlenih, saj bomo le tako lahko zagotovili varno postrežbo našim obiskovalcem ter preprečili možnost širjenja morebitnih okužb.

Vse informacije o pričetku delovanja nihalke ali o spremembah delovnega časa gostilne Zeleni rob bomo redno objavljali na www.velikaplanina.si

Vsi prav lepo vabljeni, da nas obiščete.

Besedilo in fotografija: Velika planina, d. o. o.

Obvestilo o odprtju Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

Odprtje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Medobčinskega muzeja KamnikUporabnike obveščamo, da bo Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik 4. maja 2020 delno odprla svoja vrata, skladno z Odlokom o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanj blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (tukaj), ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela 28. 4. 2020.

Knjižnica bo do nadaljnjega odprta po trenutnem urniku, torej:

Vračanje gradiva bo možno od 4. 5. 2020 v enotah v Kamniku in Komendi. Izposoja gradiva bo možna po predhodnem naročilu. Navodila najdete TUKAJ. Naročanje gradiva po telefonu se zaključi ob dnevih odprtosti ob 14. uri. Zaradi upoštevanja ukrepov o omejevanju možnosti za prenos okužbe z novim koronavirusom prost dostop do gradiva za uporabnike do nadaljnjega ni mogoč.

Dodatne informacije so dostopne na povezavi: https://www.kam.sik.si/Novice/ArtMID/4437/ArticleID/8764/V-knjiznico-v-casu-epidemije.

Besedilo in fotografije: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Obvestilo o odprtju Medobčinskega muzeja Kamnik

Obveščamo vas, da s 5. majem 2020 ponovno odpiramo Medobčinski muzej Kamnik za obiskovalce. Odpiralni čas za obiskovalce je od torka do sobote, od 10. do 18. ure. Prosimo vas, da se pri obisku muzeja držite naslednjih priporočil:

Besedilo in fotografija: Medobčinski muzej Kamnik

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnika

Dodatno obvestilo

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnika

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik občanke in občane obvešča, da z včerajšnjim dnem, torkom, 11. maja 2020, ponovno delujejo zobozdravstvene ambulante. Pacientom so dosegljivi na telefonskih številkah 01/8318 640 za odrasle paciente in 01/ 8318 643 za otroke. Delo bo potekalo z upoštevanjem vseh ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe in zgolj za paciente brez okužbe dihal.

Paciente opozarjamo, da je vstop v Zdarvstveni dom dr. Julija Polca Kamnik še vedno možen zgolj za naročene paciente.

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ponovno možen obisk osebnega zdravnika

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem, ponedeljek, 4. 5. 2020, našim pacientom ponovno omogočili obisk osebnega zdravnika. Zaradi preprečevanja širjenja okužbe s COVID 19 pa zgolj po predhodnem naročilu in zgolj brez vročine in znakov okužbe dihal. Administrativna ambulanta je zato prenehala z delovanjem, te  storitve sedaj lahko naročajo elektronsko v ambulanti osebnega zdravnika. Naročanje na preglede in posvete, zaradi izvajanja triaže poteka po telefonu. Delovati bo pričela tudi ambulanta za diabetike.

Celoten seznam delujočih ambulant:

Občanke in občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb v Zdarvstveni dom dr. Julija Polca Kamnik vstop še vedno ne bo mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence. Bolnike z vročino in ali znaki okuužbe dihal pozivamo, da pokličejo na korona mobi ambulante za vročinska stanja.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik


<< Nazaj | Novice