Mali grad

Obvestila o delovanju nekaterih javnih zavodov in drugih ustanov od 1. do 11. aprila

31.03.2021

 

Obvestila o delovanju nekaterih javnih zavodov in drugih ustanov od 1. do 11. aprilaObjavljamo obvestila o poslovanju javnih zavodov in drugih ustanov od 1. do 11. aprila, in sicer v skladu s sprejetimi sklepi in usmeritvami Vlade Republike Slovenije. Novica se bo osveževala glede na obvestila, ki jih bomo prejeli s strani javnih zavodov in drugih ustanov.

Ključni ukrepi Vlade Republike Slovenije v tem času:

Ključne ukrepe s podrobnejšo obrazložitvijo si lahko ogledate na spletnem mestu Vlade Republike Slovenije, in sicer na povezavi TUKAJ.

Mestne lekarne Kamnik

Spoštovane, spoštovani,

obveščamo vas, da bodo v skladu z Odlokom (RS URL,št.47/2021) naše lekarne v času od 1. do 11. aprila delovale nemoteno.

Lekarna Kamnik (Šutna 7):

Lekarna Novi trg (Novi trg 26): 

Lekarna Duplica (Jakopičeva 21):

Občina in Upravna enota Kamnik

Obvestilo o poslovanju Občine in Upravne enote KamnikObčina in Upravna enota Kamnik obveščata uporabnice ter uporabnike storitev, da bo od 1. do 11. aprila veljalo spremenjeno poslovanje.

Upravna enota Kamnik

V skladu s sprejetimi sklepi in usmeritvami Vlade Republike Slovenije bo v času od vključno 1. do vključno 11. aprila 2021 na Upravni enoti Kamnik izvajanje nalog omejeno zgolj na nujne zadeve.

V tem času se stranke naroča oziroma sprejema zgolj iz razloga ureditve nujnih, neodložljivih upravnih zadev. Za obisk upravne enote se mora stranka predhodno naročiti po telefonu, s posredovanjem elektronskega sporočila na e-naslov upravne enote ali preko navadne pošte.

Vloge strank, razen v nujnih (predhodno dogovorjenih) primerih v tem obdobju upravna enota sprejema zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonske številke:

ali pa pišete na elektronski naslov: ue.kamnik@gov.si

Občina Kamnik

V skladu s sprejetimi sklepi in usmeritvami Vlade Republike Slovenije bo v času od vključno 1. do vključno 11. aprila 2021 na Občini Kamnik izvajanje nalog omejeno zgolj na nujne zadeve.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonski številki:

ali pa pišete na elektronski naslov: obcina@kamnik.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Kamniške osnovne in srednje šole

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije bolezni COVID-19 sprejela nov odlok, ki velja v obdobju 1. do 11. aprila 2021, in po katerem pouk v tem času poteka na daljavo za vse učence.

V osnovnih šolah bo organizirano nujno varstvo za otroke od 1. do 3. razreda, o upravičenosti do nujnega varstva in načinu prijave so bili starši podrobno že seznanjeni s strani šol.

Pouk v šolah s prilagojenim in posebnim programom bo v tem času potekal nemoteno.

Kamniški vrtci

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije bolezni COVID-19 sprejela nov odlok, ki velja v obdobju 1. do 11. aprila 2021, in po katerem bodo vrtci izvajali le nujno varstvo. O upravičenosti do nujnega varstva in načinu prijave so bili starši podrobno že seznanjeni s strani vrtcev. 

Obvestilo Centra za socialno delo osrednja Slovenija – vzhod, Enota Kamnik

Obvestilo Centra za socialno delo KamnikUporabnike naših storitev obveščamo , da je vstop na center za socialno delo v času od 1. do 12. aprila 2021 v skladu z ukrepi Vlade Republike Slovenije mogoč le v nujnih primerih pod naslednjimi pogoji:

V primeru, če morate oddati vlogo ali drugo dokumentacijo, jo oddajte v poštni nabiralnik ob vhodnih vratih. Na takšen način želimo zavarovati zdravje vseh občanov in preprečiti širjenje bolezni.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Dnevni center Štacjon

Zaradi ukrepov pripiramo vrata dnevnega centra. Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju Štacjon je  delujoč za nujne primere.

Uporabniki naj pokličejo na telefonsko številko 031/663 730, in sicer od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure.

Prosimo za razumevanje in ostanite zdravi.

Javni železniški potniški promet

V skladu z omejitveni ukrepi, ki jih je 28. marca sprejela vlada RS zaradi zajezitve in obvladovanja tretjega vala epidemije COVID-19, bodo vlaki v notranjem prometu od 1. do 11. aprila 2021, vozili po omejenem in okrnjenem, počitniškem voznem redu.

Vsem uporabnikom/potnikom javnega potniškega pometa svetujemo, da si pred potovanjem vozni red podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda. Potnikom tudi priporočamo, da vozovnice kupijo prek spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob čakanju v vrsti za nakup na prodajnih mestih na železniških postajah, ter našemu osebju na vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezstično.

Potniki morajo ob vstopu oziroma izstopu ter vožnji na vlaku dosledno upoštevati vsa navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.

Arriva Kam-Bus

Obveščamo vas, da bo javni potniški promet od 1. 4. do 11. 4. 2021 deloval nemoteno, in sicer v skladu s počitniškimi voznimi redi.

Mednarodni linije se do nadaljnjega ne bodo izvajale.

Vozni redi na postajališčih v tem času ne bodo zamenjani, objavljeni pa so na spletni povezavi TUKAJ.

Velika planina

Obveščamo vas, da v skladu z odlokom o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov od vključno 1. do vključno 11. aprila 2021 nihalka ne bo obratovala.

V tem času je zaprta tudi gostilna Zeleni rob.

Celotni odlok je objavljen tukaj.

Hvala za razumevanje.

Arboretum Volčji Potok

Po odloku se s 1. aprilom zapira tudi park Arboretuma Volčji Potok.
Potrudili se bomo, da vam vsak dan utrip iz Arboretuma pokažemo na kratkem filmčku.

Upamo, da vas v park lahko povabimo spet po 11. aprilu.

Cvetličarna Arboretum in Vrtna centra Arboretum ostajajo odprti.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Dom kulture KamnikOb že poznanih vladnih ukrepih in priporočilih NIJZ vas obveščamo o ukrepih, ki jih od četrtka, 1. 4. 2021 do predvidoma (vključno) 11. 4. 2021 oziroma do preklica, sprejema Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik (v nadaljevanju ZTŠKK) za nekatere svoje lokacije.

Od četrtka, 1. 4. 2021 do predvidoma (vključno) 11. 4. 2020 oziroma do preklica:

Več informacij: na 01/ 8318 226 ali info@domkulture.org

Več informacij: na 01/ 831 82 50 ali tic@visitkamnik.com

Več informacij: na 051 390 361 ali Franci.Kramar@visitkamnik.com 

Več informacij: na 01/ 831 82 50 ali tic@visitkamnik.com

Za javne površine, kjer ZTŠKK ne more zagotoviti varnosti, naprošamo vse deležnike, da pri druženju na prostem upoštevajo uradna navodila NIJZ, Ministrstva za zdravje ter navodila pristojnih institucij.

Vsa otroška igrišča, s katerimi upravlja ZTŠKK, so do nadaljnjega odprta in dostopna, zato starše prosimo, da upoštevajo navodila in priporočila NIJZ, da bodo lahko ostala odprta tudi v bodoče.

Iz Doma kulture Kamnik sporočajo, da je abonma za leto 2021 zaradi trenutne situacije odpovedan. Več informacij o spletnih gledaliških predstavah, ki bodo v živo odigrana z odra Doma kulture v aprilu in maju, bo znanih v kratkem.

Priporočamo, da sledite navodilom pristojnih institucij ter drugim priporočilom, ki jih ves čas lahko spremljate na spletni strani NIJZ.  

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Medobčinski muzej Kamnik

Obveščamo vas, da bodo skladno s sprejetimi vladnimi odločitvami za preprečevanje prenosa koronavirusa od 1. do 12. aprila 2021 vse enote Medobčinskega muzeja Kamnik zaprte za obiskovalce.


Za kakršne koli informacije smo na voljo na telefonski številki 01 8317 662 ali na elektronski pošti: info@muzej-kamnik-on.net.

Hvala za razumevanje.

Javni zavod Mekinjski samostan

Javni zavod Mekinjski samostan obvešča, da  skladu s sprejetimi vladnimi odločitvami za preprečevanje prenosa koronavirusa od 1. do 11. aprila 2021 niso odprti za obiskovalce.

Za vse dodatne informacije vam z veseljem ostajamo na voljo preko telefonskih številk 031/392 158 in 01/ 8938 898 ali preko elektronske pošte info@samostanmekinje.si.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Spoštovani uporabniki,

obveščamo vas, da bo v skladu z Odlokom (RS URL, št. 47/2021) knjižnica in vse njene enote od 1. do 11. aprila 2021 zaprta. Zamudnina se vam v tem času ne bo obračunavala.

V primeru, da vam naročenega gradiva ne bo uspelo prevzeti do 31. marca, boste to lahko storili po odprtju knjižnice. Po odprtju knjižnice boste lahko prevzeli tudi gradivo, ki ga boste morda naročili v času zaprtja knjižnice.

Za nadaljnje informacije spremljajte našo spletno stran.

Ostanite zdravi in upamo, da se kmalu vidimo.


<< Nazaj | Novice