Mali grad

Obolnarjeve varovanke v četrtfinalu pokala Slovenije

17.10.2018

 

Obolnarjeve varovanke v četrtfinalu pokala SlovenijeDruga ženska ekipa Calcit Volleyja je v osmini finala pokala Slovenije pred svojimi navijači premagala ekipo Kema-Roto Puconci s 3:1 (10, -21, 20, 18) in se uvrstila med osem najboljših ekip v tem tekmovanju. V četrtfinalu, kjer se bosta igrali dve tekmi, bo njihov nasprotnik Ankaran Hrvatini ali Krim. Ta tekma bo na sporedu danes, danes pa bo na Prevaljah, ob 18.30, igrala tudi prva ekipa Calcit Volleyja.

Pucončanke, ki so v prvem krogu državnega prvenstva slavile v gosteh pri novincu v ligi Ljutomeru, so bile pred tekmo osmine finala z mladimi Kamničankami v vlogi favoritinj. Če ne drugega, zaradi večjih izkušenj, vendar so varovanke Francija Obolnarja odlično krenile v dvoboj, z dobrimi servisi in igro v napadu pridno prihajale do točk in gostjam v prvem nizu prepustile le deset točk. V drugem nizu je v njihovi igri prišlo do manjšega padca zbranosti, toda že v tretjem so spet zaigrale, kot znajo, prav tako tudi v četrtem, kar jim je prineslo zasluženo zmago in s tem uvrstitev v četrtfinale.

»Tekmo smo odigrali solidno in zbrano, dekleta so se trudile skozi vse nize. V drugem jim je padla zbranost, toda zato je bilo nadaljevanje toliko boljše. Prav vse igralke si zaslužijo pohvale, najbolj pa se je izkazala Špela Lužovec,« je po zmagi Kamničank dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja Francija Obolnarja.

V soboto bodo Kamničanke v drugem krogu 1. DOL za ženske gostovale v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice