Mali grad

Obnova sedežnice Šimnovec je končana

15.07.2015

 

Obveščamo vas, da je obnova sedežnice zaključena. Obnova, ki je potekala od letošnje pomladi je potekala brez večjih zapletov. Pri obnovi smo zamenjali vse varnostne elemente z novimi (različni elementi, ki neposredno vplivajo na varnost sedežnice npr. ležaji, sorniki itd.), sanirali nosilne stebre, zamenjali motor in elektro krmiljenje, zamenjali sedeže in podobno.

Trenutno potekajo tehnični pregledi, ki bodo končani do torka, 21. julija 2015. Uradni zagon sedežnice bo tako v naslednjem tednu. O točnem datumu vas obvestimo (predvidoma bo odprtje med 23. in 24. julijem 2015)

Prav tako lahko sporočimo, da finančni okvir obnove sedežnice ne bo presežen. Lahko povemo, da bomo nekaj sredstev celo privarčevali.

Za ohranjanje in predvsem povečevanje obsega dejavnosti družbe in tudi ostalih gostinskih ponudnikov na planini je delovanje dvosedežnice Šimnovec nujno. S sedežnico je zagotovljen prevoz do vrha planine in je nadaljevanje poti obiskovalcev, ki se na planino pripeljejo z nihalko. Sedežnica Šimnovec bo tako kot nihalka obratovala vse leto. V večjem delu leta predstavlja edini dostop do objektov na planini, to so turistične koče, pastirske koče in gostinski objekti. Od leta 1964 je sedežnica del glavne povezave med dolino Kamniške Bistrice in Veliko planino.

Besedilo in fotografije: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice