Mali grad

Objavljen javni poziv za sofinanciranje prireditev v mestnem središču Kamnika

20.09.2018

 

Objavljen javni poziv za sofinanciranje prireditev v mestnem središču KamnikaZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je objavil javni poziv za sofinanciranje posameznih dogodkov, ki jih bodo podjetniki organizirali v središču mesta Kamnik. Gre za projekt Barvita jesen v Kamniku, sofinancirane pa bodo prireditve s področja kulture, turizma, gospodarstva, animacije otrok in mladine ter promocije, ki se bodo izvajale od 30. septembra do 30. novembra letos.

Podjetniki lahko na razpis prijavijo posamezni dogodek ali pa večdnevne dogodke, ki bodo povečali obiskanost mestnega jedra Kamnika. Na voljo je 12.000 evrov, kjer bodo manjši dogodki sofinancirani v skupni vrednosti do 8000 evrov, večdnevni dogodki pa v skupni vrednosti 4.000 evrov. Celoten razpis je objavljen na spletni strani www.visitkamnik.com pod zavihkom Razpisi, rok oddaje vloge pa je 26. september do 12. ure.

»Cilj takšnega povabila je oživitev in popestritev dogajanja v mestnem jedru tudi po poletnih počitnicah,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in nadaljuje: »Verjamemo, da bomo s povečanjem obiska mestnega jedra zvišali tudi kupno moč v mestnem središču in tako povečali prodajo pri posameznih ponudnikih storitev. Komisija, ki bo ocenjevala prispele projekte, bo veliko pozornosti namenila inovativnosti, ustvarjalnosti in kakovosti prijavljene prireditve oziroma dogodka. Želimo namreč, da se izvajajo kakovostne prireditve, ki bodo prispevale k razvoju in promociji Kamnika kot privlačne turistične destinacije tudi izven glavne turistične sezone.«

Podoben poziv je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik skupaj z Občino Kamnik objavil lani za decembrske prireditve v okviru projekta Pravljični Kamnik. Takrat sta Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Občina Kamnik sofinancirala preko 40 različnih dogodkov. Ponudniki pa so pripravili različne koncerte in predstave ter celo modno revijo oblačil.

Besedilo in fotografija: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice