Mali grad

Obisk ravnateljice in učiteljev Carlorffschule iz Andechsa

23.04.2016

 

V teh dneh Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik gosti ravnateljico Barbaro Pffafinger in učitelje Carlorffschule iz Andechsa. Dopoldan pa je v prostorih kamniške šole goste pobratene občine sprejel župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljem Rafkom Lahom.

Obisk ravnateljice in učiteljev Carlorffschule iz Andechsa

Glavni razlog za sodelovanje s šolo iz Andechsa je dvoletno sodelovanje v evropskem projektu Comenius. Gre za uspešen projekt, ki ga na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik izvajajo  s ciljem izboljšanja kakovosti in povečanja obsega mobilnosti učencev in izobraževalnega osebja, izboljšanja kakovosti in povečanja obsega partnerstev med šolami, spodbujanja učenja živih tujih jezikov, podpiranja razvijanja inovativnih IKT vsebin, povečanja kakovosti in evropske razsežnosti usposabljanja učiteljev ter izboljšanja pedagoških pristopov in šolske uprave.

Zaposleni Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik so v mesecu aprilu 2014 obiskali občino Andechs, poleg šole Carlorffschule pa še štiri druge šole na Bavarskem, in sicer z namenom proučevanja in spoznavanja njihovih praks ter neposredne prisotnosti pri njihovem pouku.

V teh dneh bavarski prijatelji obisk tudi vračajo. V sklopu mednarodnega sodelovanja so se skupaj z učenkami kamniške šole in z mentorji sprehodili po mestnem jedru, si ogledali Mali grad in Šutno, obisk pa zaključili v prostorih Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, kjer so se seznanili z delom ter aktivnostmi, ki jih izvajajo na šoli.

Župan Marjan Šarec se jim je ob tej priložnosti iskreno zahvalil za obisk, sogovorniki pa so se med drugim pogovarjali tudi o krepitvi regionalnega in medsebojnega sodelovanja na področju šolstva in izobraževanja.


<< Nazaj | Novice