Mali grad

Obisk pripravnikov Odbora regij iz Bruslja

17.06.2010

 

Kamnik je včeraj obiskala skupina pripravnikov Odbora regij iz Bruslja. Na občini so jih sprejeli podžupan Brane Golubovič, direktor občinske uprave Vladimir Korošec ter Barbara Strajnar, zadolžena za evropske projekte.

Ker njihovo delovno področje obsega predvsem izobraževanje ter vseživljenjsko učenje, je bil namen obiska usmerjen v spoznavanja našega šolskega sistema ter seznanitvi z našimi izkušnjami pri vključevanju v evropske projekte.

Podžupan Golubovič je predstavil šolski sistem, sistem financiranja osnovnih šol in vrtcev ter številne aktivnosti in sofinanciranje le- teh, ki jih na občini izvajamo z namenom, da skušamo zagotavljati  enake možnosti za razvoj vseh otrok v občini, ne glede na socialni in ekonomski položaj njihovih staršev.

Sprejema se je udeležila tudi direktorica CIRIUSA Žarka Briša Slana, ki je podrobneje predstavila delovanje zavoda ter svoje izkušnje pri sodelovanju v  mednarodnih projektih vseživljenjskega učenja, kar je med udeleženci pritegnilo veliko zanimanja.

Ker je župan Tone Smolnikar eden izmed sedmih slovenskih predstavnikov Odbora regij v Bruslju, je bil tudi to eden izmed razlogov za obisk Kamnika. O občini so namreč že veliko slišali, zato zanimanje z njihove strani za obisk, odločitev pa je bila, kot pravijo, pravilna, saj so prejeli želene informacije o našem vključevanju v evropske projekte ter tudi o problemih, s katerimi se ob tem srečujemo. Naše izkušnje, pripombe in predlogi bodo imeli pomemben prispevek pri oblikovanju novih evropskih usmeritev za financiranje projektov na področju izobraževanja.

V nadaljevanju so si pod vodstvom lokalne turistične vodnice ogledali mesto, ki jih je očaralo, kot celoten obisk Kamnika, kar so zapisali tudi v zahvalnem pismu županu.


<< Nazaj | Novice