Mali grad

Obisk predstavnic Omrežja alpskih občin — Povezanost v Alpah

08.09.2016

 

Opoldan je župan Marjan Šarec skupaj s sodelavci Oddelka za razvoj in investicije sprejel predstavnici Omrežja alpskih občin — Povezanost v Alpah Gabriele Greußing in Vido Černe.

Obisk predstavnic Omrežja alpskih občin — Povezanost v Alpah

Članice Omrežja občin – Povezanost v Alpah (AidA), med njimi tudi Občina Kamnik, razumejo občino kot osrednjo raven uresničevanja trajnostnega razvoja Alp. Zavzemajo se za izvajanje načel Alpske konvencije in za solidarnost z drugimi svetovnimi gorskimi območji. Spodbujajo dejavno izmenjavo prek jezikovnih in kulturnih meja. Sodelovanje, dialog in učenje drug od drugega pa so osrednji elementi delovanja omenjenega omrežja, ki svoje delovanje gradi tudi na tem, da spodbuja in podpira aktivno udeležbo posameznikov in lokalnih institucij pri procesih odločanja, načrtovanja in uresničevanja občinske politike. Zavzemajo se za raznolikost, ustvarjalnost in inovacije na območju Alp.

Po kratki predstavitvi delovanja omrežja s strani Gabriele Greussing in Vide Černe je beseda tekla o samem skupnem sodelovanju in povezovanju. Pri tem so bili izpostavljeni zlasti izzivi, s katerimi se trenutno sooča Občina Kamnik, in sicer oživljanje mestnega jedra, gradnja dodatne infrastrukture za naraščajoče prebivalstvo, spodbujanje kvalitetne ponudbe kot protiutež sodobni potrošnji in izraba potenciala obstoječe lokalne infrastrukture. Pogovor pa smo sklenili z željo po ponovnem snidenju (ogledi dobrih praks v alpskem prostoru) in aktivnem sodelovanju pri skupnih izzivih alpskih občin.


<< Nazaj | Novice