Mali grad

Obisk politikov, sodelujočih na Mladinskem parlamentu Alpske konvencije 2015

18.03.2015

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan v sejni dvorani občinske stavbe skupaj s podžupanoma Igorjem Žavbijem in Matejem Slaparjem ter direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo sprejel politike, sodelujoče na Mladinskem parlamentu Alpske konvencije 2015. Srečanja so se udeležili namestnica generalnega sekretarja Alpske konvencije Simona Vrevc, projektna uradnica Alpske konvencije Taja Ferjančič Lakota, podžupan Občine Idrija Bojan Režun, Presidente Regione Valposchiavo Cassiano Luminati, vodja projektov »Mladi v Alpah« v organizaciji CIPRA Nicoletta Piersantell, organizatorka srečanja in predstavnica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Renata Capuder Mermal ter dijakinje in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Spomnimo, da se je včeraj z otvoritveno slovesnostjo začel Mladinski parlament Alpske konvencije 2015, ki se v Kamniku odvija med 16. in 20. marcem 2015. Danes pa so nas, kot rečeno, obiskali politiki, sodelujoči na Mladinskem parlamentu Alpske konvencije 2015. Politiki iz držav alpskega področja se bodo mladim pridružili v času diskusij, preden dijaki dokončno oblikujejo resolucije. Njihovi nasveti, usmeritve so dragoceni, ker bodo dijakom pomagali oblikovati izjave, ki niso preveč idealistične.

Župan Marjan Šarec je ob sprejemu politikov poudaril, da ceni njihove napore pri podpori mladim, ki vstopajo na pot soodločanja v demokratični družbi, predstavil delo politika ter izpostavil nekatere okoljske probleme s katerimi se sooča občina Kamnik.

Gostje so se pogovarjali o pomembnih vidikih vključenosti mladih v politično sfero oziroma v sfero soodločanja. Ob tem so se strinjali, da se mladi vse bolj zavedajo, da ima politika velik vpliv in, da je participacija oziroma vključenost vseh skupin, tudi mladih, pomembna ob sprejemanju odločitev. Mladi pa se z veliko mero zavedanja, da bodo morda tudi oni lahko pomembni nosilci sprememb in bodo odločali o prihodnosti državljank in državljanov z Mladinskim parlamentom Alpske konvencije učijo načinov sodobne demokracije in posnemajo delovanje parlamenta.


<< Nazaj | Novice