Mali grad

Obisk partnerjev »Prisluhni glasu vasi«

14.07.2011

 

Dopoldan je župan Marjana Šarec v sejni dvorani občinske stavbe sprejel partnerje projekta »Prisluhni glasu vasi« ali »Listen to the voice of villages, pri katerem sodeluje tudi Občina Kamnik. Projekt se je uradno začel izvajati januarja 2009, zaključil pa se bo decembra 2011. Finančna podpora je zagotovljena v okviru programa Central Europe. V projektu sodeluje 9 partnerjev iz šestih evropskih držav.

Slovenski projektni partner je Center za razvoj Litija, Velika planina pa je eno od pilotnih območij, kjer potekajo različne aktivnosti, kot na primer:

 

Projekt se ukvarja s trajnostnim razvojem turizma dveh tipov območji. V prvi tip spadajo območja kjer turizem še ni razvit, obstaja pa velik potencial za razvoj turističnih dejavnosti. Drugi tip pa predstavljajo območja, kjer je turizem sicer že razvit, vendar se pojavljajo različne ovire za njegov hitrejši, kvalitetnejši oziroma trajnostni razvoj. Velika planina spada v drugi tip, območje kjer se je turizem že razmahnil, potrebne pa so usmeritve k bolj kakovostnemu in trajnostno naravnanem načinu delovanja. Izbrana pilotna območja vseh partnerskih držav se povezujejo v t.i. »Društvo vitalnih vasi« in se bodo kot taka tudi promovirala.

 

Partnerji projekta so v Kamnik sicer prispeli že včeraj in prenočili v Termah Snovik, danes pa jih je najprej sprejel prokurist Term Ivan Hribar, na Občini jih je kot že rečeno pozdravil župan Marjan Šarec. Skupaj z Barbaro Strajnar, vodjo projekta »Prisluhni glasu vasi« v občini, sta jim na kratko predstavila občino in potek dela projekta v njej.

 

V nadaljevanju obiska je partnerjem delo regijskega parka v ustanavljanju predstavil Dušan Prašnikar, Agencijo za turizem in podjetništvo Kamnik pa jim je razkazala predstavila direktorica, dr. Andreja Eržen. Sledil je študijski obisk Velike planine.


<< Nazaj | Novice