Mali grad

Obisk otrok poletnega varstva

20.07.2011

 

Občina Kamnik sofinancira poletno otroško varstvo za otroke prve triade osnovne šole, torej od 1. do 3. razreda. Po zakonu mora Občina Kamnik omogočiti varovanja otrok med poletnimi počitnicami, vendar vse Občine tega ne izvajajo. Občina Kamnik torej tu zagotavlja dodatna sredstva za kamniške otroke.

 

Varstvo, ki ga izvaja Mladinski center Kotlovnica v prostorih OŠ Toma Brejca uspešno poteka že šesto leto. »Otrok je med 20 in 30 na termin, sprejeli pa smo tudi nekaj otrok iz Ljubljane, Litije in Komende« pravi direktor Kotlovnice, Boštjan Košir. Število otrok se povečuje, opažajo pa tudi ogromen vpis prvošolčkov. Namen varstva je aktivno, kreativno preživljanje prostega časa za otroke in učenje socialnih veščin.

 

Enaindvajset mladih nadebudnežev je danes torej podalo »pot pod noge« in obiskalo občino. Z zanimanjem so zrli v župana Marjana Šarca, ki jim je na kratko predstavil občino in razkazal sejno ter poročno dvorano. Nekateri so županu postavili zanimiva vprašanja, se slikali z župansko verigo in se novim dogodivščinam naproti podali z županovo željo po prijetnih in veselja polnih počitnicah.

 

<< Nazaj | Novice