Mali grad

Obisk otrok poletnega počitniškega varstva

27.07.2012

 

Dopoldan so otroci poletnega počitniškega varstva obiskali Občino Kamnik. Sprejel jih je župan Marjan Šarec.

Občina Kamnik sofinancira poletno počitniško varstvo za otroke prve triade osnovne šole, torej od 1. do 3. razreda in letošnja novost, poletno varstvo lahko obiskujejo tudi otroci  od 4. do 5. razreda. Po zakonu mora Občina Kamnik omogočiti varovanja otrok med poletnimi počitnicami, vendar vse Občine tega ne izvajajo. Občina Kamnik tu zagotavlja dodatna sredstva za kamniške otroke.

Varstvo, ki ga izvaja Mladinski center Kotlovnica v prostorih Osnovne šole Toma Brejca uspešno poteka že sedmo leto. »Otrok je med 30 in 40 na termin,« pravi direktor MC Kotlovnica Boštjan Košir. Število otrok se povečuje, opažajo pa tudi ogromen vpis prvošolčkov. Namen varstva je aktivno, kreativno preživljanje prostega časa za otroke in učenje socialnih veščin.

Otroci se od 7. do 16. ure udeležujejo športnih aktivnosti, kot so pohodi, štafete, turnirji, plavanje. Na programu pa imajo tudi tematske dneve, in sicer indijanski, gusarski, čarovniški, taborniški, srednjeveški dan. Program organizatorji prilagajajo vremenu in željam otrok.

V okviru posebnih dnevov so otroci danes obiskali tudi Občino Kamnik. 17 mladih poletnih »počitnikarjev« je župan Marjan Šarec sprejel v sejni sobi občinske stavbe. Odgovarjal jim je na njihova vprašanja, izvedel kje vse so bili na počitnicah, kako uživajo na poletnem počitniškem varstvu, kjer se vsak dan kaj novega dogaja, otroci pa so se najbolj razveselili slikanja z županom. »Brezskrbno poletje se počasi končuje. Otroci uživajte še zadnji mesec vaših počitnic in se naberite moči za nove šolske dni«, jim je na koncu zaželel župan, nato pa so se otroci odpravili novim dogodivščinam naproti.


<< Nazaj | Novice