Mali grad

Obisk načelnika Generalštaba Slovenske vojske

17.03.2014

 

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič si je za današnji obisk skupaj s predstavniki Generalštaba izbral občino Kamnik. Tako jih je pred občinsko stavbo sprejel župan Marjan Šarec in jih povabil na neformalno srečanje, kjer so nekaj besed izmenjali o organizaciji ob nedavnem žledolomu, v pogovoru pa so se dotaknili tudi pretekle sanacije in vloge Slovenske vojske pri odstranjevanju nevarnih snovi iz podjetja KIK Kemijska industrija Kamnik v stečaju, ki je potekala lanskega novembra.

Po končanem pogovoru so se načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič, svetovalec načelnika Generalštaba dr. Igor Kotnik, višji vojaški uslužbenec XIV. r. Simon Korez, višji vodnik Andrej Vrviščar (protokol), podpolkovnik Jože Arko ter župan Marjan Šarec sprehodili po Šutni do Spominske sobe Rudolfa Maistra. Ogledali so si prvi samostojni muzej na Slovenskem, posvečen življenju in delu slovenskega domoljuba, generala, kulturnika, pesnika in bibliofila Rudolfa Maistra-Vojanova ter se seznanili s stalno muzejsko zbirko Rudolf Maister – domoljub, general, kulturnik, pesnik in bibliofil.

Člani Generalštaba so bili nad Spominsko sobo Rudolfa Maistra navdušeni, pohvalili so dobro sodelovanje Občine Kamnik z Medobčinskim muzejem Kamnik za ohranajanje sporočilnosti in spomina na borca za severno mejo ter nam čestitali za prihajajoči praznik Občine Kamnik, kjer bo sodelovala tudi Častna enota Slovenske vojske.

 

 

 


<< Nazaj | Novice