Mali grad

Obeležitev svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč

18.11.2019

 

Obeležitev svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesrečTretjo nedeljo v novembru tradicionalno obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. To je dan ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Ta letos poteka pod geslom »Življenje ni rezervni del« z željo poudariti vlogo in pomen človeka, medsebojnih razmerij in življenjskih vrednot.

Ob tej priložnosti smo se s simboličnim prižigom sveč v nedeljo, 17. novembra 2019, ob 17. uri na Glavnem trgu v Kamniku v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik poklonili člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik ter člani Avto moto društva Kamnik.

Ko iščemo vzroke prometnih nesreč jih največkrat iščemo v drugih, kot je v alkoholu, cestah, vremenu in …, ampak vzrok je človek, vzrok je v nas samih. O prometni varnosti in žrtvah prometa je potrebno govoriti na glas, kajti za varnost vseh udeležencev v prometu lahko največ storimo prav sami in smo odgovorni vsi!

Besedilo in fotografiji: Franc Pivk


<< Nazaj | Novice