Mali grad

Občni zbori PGD Duplica, PGD Srednja vas in PGD Motnik

08.03.2015

 

Včeraj so se v prostorih Prostovoljnih gasilskih društev Duplica, Srednja vas in Motnik odvijali redni letni občni zbori, na katerih so predstavili delo društev v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnih zborov so se poleg članov udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi, predstavniki Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsedniki krajevnih skupnosti in društev ter ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da moramo zaupanje, ki so ga gasilke in gasilci pridobili s strani javnosti, še naprej ohranjati ter s tem krepiti ugled gasilstva na Slovenskem.

Župan in podžupan sta se zahvalila vsakemu posamezniku, saj je delo, ki so ga opravili, zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilk in  gasilcev ni sposobna obvladovati naravnih in drugih nesreč.

Gasilke in gasilci so »angeli varuhi« svojih krajank in krajanov, saj so s svojim nesebičnim delom in preteklimi dejanji dokazali, da so steber naše družbe, na katerega se lahko vedno zanesemo. Še posebej se je to izkazalo ob ledeni ujmi in ostalih nesrečah v preteklem letu, ko je bila njihova pomoč neprecenljiva.


<< Nazaj | Novice