Mali grad

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice

24.01.2015

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice je potekal 77. redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili župan, poveljnica Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik Krajevne skupnosti in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilcem in gasilkam PGD Tunjice zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da je biti gasilec čast, ki je bila v preteklem letu predvsem zaradi posledic žledoloma prepoznana tudi v javnosti. Gasilci so zagotovo steber družbe, zato moramo z vso odgovornostjo še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Prav tako je pojasnil, da »resničnostni šov« ne sodi med vrste gasilcev, ki s svojim nesebičnim delom in dejanji pomagamo ljudem, ko so v stiki.

Še posebej se je zahvalil vsakemu posamezniku, ki je ob zadnji ledeni ujmi kakorkoli pomagal našim občanom v nesreči, ki nas je prizadela. Delo, ki so ga opravili gasilci je zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilcev ni sposobna obvladovati takšnih razsežnosti nesreče.

Društvo ima pred seboj veliko zahtevnih izzivov, in sicer izgradnjo prizidka ter nakup novega vozila.


<< Nazaj | Novice